Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1082 defa okundu.

Terör Listesindeki Hamas! Anadolu'nun Kuvay-i Milliyesi...

Ankara'daki AKP / MHP koalisyonu adına konuşan Erdoğan,

...Avrupa'dan Amerika'ya terör örgütleri listesinde yer alan,

...sivilleri hedef alan kanlı intihar saldırıları gerçekleştiren, 

...7 Ekim'de masum bir festivali basan, aralarında kadın, çocuk, yaşlı, çok sayıda kişiyi rehin tutmaya devam eden,

...Zengin arap ülkeleri tarafından parasal anlamda desteklenmesine rağmen, bugün kabul edilen Filistin yönetiminin aksine, tek taraflı olarak elinde tuttuğu Gazze'deki milyonları açlığa ve ablukalara mahkum eden Hamas için, "Milli mücadele sırasında Türkiye'deki Kuvay-i Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur" demiş !

AKP lideri demiş de, AKP'nin uzun yıllardır değişmeyen siyasi partneri MHP'deki milliyetçiler,bu Hamas sevdasını ve Kurtuluş Mücadelesi'nin Hamas'la ilişkilendirilmesini nasıl karşılamış, merak ediyorum doğrusu...

Bir şeyi daha merak ediyorum !

Terör örgütleri listesinin değişmeyen ismi Hamas'ı, İsrail'e karşı yürüttüğü şiddet politikası noktasında, kendi ülkesinin milli mücadele kahramanlarıyla bir tutan Erdoğan, sahi bugüne kadar İsrail'i uluslararası alanda kaç kere şikayet etmiş, devlet olarak yargılanması için hangi adımları atmış, Gazze'deki sivil kayıplara karşın uluslararası hukuku işler hale getirmek için ne tür girişimlerde bulunmuş, diplomatik / askeri / ekonomik ne tür yaptırımları devreye sokmuş ?

Evet, tam da bu noktada kocaman bir sessizliğimiz var !

Çok şey yapar gibi davranan, ama koca bir hiçliği kamufle eden bir sessizliğimiz var !

Yine de,

Anadolu'nun düşman orduları tarafından işgal edildiği bir dönemin en ağır şartları altında olsa da hiç bir zaman sivilleri hedef almamış, kadınları / çocukları öldürmemiş, rehin almamış, katliamlar düzenlememiş, ama ülkesini işgal için gelmiş ordularla sonuna kadar mücadele etmiş Kuvay-i Milliye için, şeriatçı bir terör örgütü olarak ifade edilen 'Hamas' benzetmesi yapan Erdoğan'a hatırlatmakta fayda var !

...Kuvay-i Milliye, bu ülkenin ortak ruhudur, basit bir silahlı örgüt değil !

...Kuvay-i Milliye, bir bağımsızlık mücadelesidir, halkını kendine kalkan yapanların acımasızlığı değil !

...Kuvay'i Milliye, Atatürk'ün liderliğinde, bir Türkiye devrimidir, ki yönettiği topraklardaki milyonlar yoksulluğun pençesindeyken, zengin arap ülkelerinin onlara tahsis ettiği villalarda yaşayanlar tarafından yönetilen bİr organizma değil !

Yok, söylenenler bununla da sınırlı kalmamış !

Yandaş gazetelerin yandaş yazarları, bu defa Türkiye'nin Kıbrıs Türklerini savunma çabasını, düzenlenen Barış Harekatı'nı Hamas'la bir tutmuş !

Aslında Ankara'nın bu çok değişkenli dış (!) politikasını (!) izlerken, Esma Biltaci'nin babası, bugün darbeci generaller tarafından yönetilen Mısır'da idam edilen Muhammed el-Biltaci geliyor akla ! Darbe döneminin demokrasi eylemleri sırasında güvenlik güçleri tarafından açılan ateşle ölen Esma'ya babasının yazdığı mektup için televizyon ekranlarında göz yaşı döken Erdoğan geliyor ! Bir zamanlar KATİL SİSİ dediğine bugün KARDEŞİM SİSİ diyen Erdoğan'ın unuttukları geliyor ! Daha düne kadar Müslüman Kardeşler örgütünün Kahire'sine yakın duran, ardından darbeyle gelen Sisi ile beraber terör örgütü ilan edilen aynı Müslüman Kardeşleri bir daha ağzına dahi almayanlar geliyor !

Demem o ki, Hamas'ın Ankara'daki bu yüksek popülerliliği kandırmasın kimseyi !

Bu da UNUTULUR !

Söylenenler hep UNUTULUR !

Dün DÜN olur, bugünse BUGÜN olur !