Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1577 defa okundu.

TERÖRİST Ama... BANA GÖRE DEĞİL Mi?

2002 yılına kadar terör örgütleri listesinde yer alan İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA), bir çok İrlandalı için, onlar için, ülkelerinin bağımsızlığı savaşan silahlı bir örgüttü ! Bugün, İngiliz / İrlanda siyaset sahnesinde yerini alan IRA için dönemin Londra'sı ne kadar TERÖRİST dese de, durum artık çoook farklı ! Düne kadar eli silah tutanlar, şimdilerde takım elbiseleriyle ya parlamentoda ya da devletin farklı kurumlarında !

Ankara'nın terör listesindeki Türkiye Hizbullah'ı mı ? Onları TERÖRİST olarak nitelendirmeyen, bunu da açık açık televizyon ekranlarından söyleyebilenler, Türkiye'yi yönetenler tarafından Milletvekili sıfatıyla Ankara'ya taşındı bile ! Bahse konu örgütün, Yazar Konca Kuriş gibi, bugüne kadar bir çok kanlı cinayete imza atması ve katliamlar gerçekleştirmesi, ne bunu söyleyeni ne de söyleyeni Ankara'ya taşıyanları engellememiş anlaşılan !

ASALA / Ermenistan'ın Kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu, Türkiye tarihinin en ses getiren suikastlerine imza atan, solcu ve aşırı milliyetçi bir diğer terör örgütü, ama onlar için de bugün "temsil ettiği halk adına mücadele edenler" değerlendirmesinde bulunanlar yok değil !

Peki, durum bu mu ?

ÖLDÜREN'e bakıp da, 'BANA GÖRE' durumu var mı !?

TERÖRİST denileni, başkası için KAHRAMAN ilan edebilme özgürlüğü en çok da !?

Bugün, Türkiye'de, TERÖR örgütü olarak kabul edilen, ama bir kesim tarafından KAHRAMANLAŞTIRILAN bir PKK örneği ne anlatmalı bizlere sahi ? Onu, bir taraf için TERÖRİST, ama diğer taraf için KAHRAMAN yapan dinamikler ne ? Peki, bunun kabul edilebilirliği var mı, kanun önünde ? PKK için KAHRAMAN diyebilecek biri, bunu düşünce özgürlüğü kapsamında paylaşabilir mi ? 'BANA GÖRE...' diye başlayan cümleleri açık açık kurabilir mi ?

Haklısınız,

...tabi ki kuramaz !

Bunun, cezai bir karşılığı olur ! Gözaltına alınır, ardından tutuklanır, finalde de hüküm giyersiniz ! Terörü ya da teröristi övmek, düşünce özgürlüğü kapsamına alınmaz, alınamaz ! Aksine, terörü övmek ve özendirmek de dahil olmak üzere, her yandan kuşatılırsınız !

O zaman da şunu merak ediyorsunuz...

Bunun istisnasını ortaya koyanlara tanınan özgürlüğün kaynağı nedir ? Bugün, kanlı cinayetlerin adresinde duran bir Türkiye Hizbullahı için açık açık BEN TERÖRİST OLARAK KABUL ETMİYORUM diyen / diyebilen birini Milletvekili yapıp Ankara'ya taşıyanlar, aynı şeyi, uluslararası camiada TERÖRİST olarak kabul edilen HAMAS için yapmıyor mu ? Hatta kendi ülkesinin kurtuluş savaşının kahramanlarını bir araya toplayan Kuvay-i Milliye'yi Hamas ile bir tutmuyor mu ? Geçen gün bu konuda konuşan, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı / AKP lideri Erdoğan, "Modern dönemin firavunları görmek isteyenler hiç uzağa gitmesin ! Son 203 gündür 35 bin Filistinliyi acımasızca katledenlere baksın" demiş ! Ama aynı Erdoğan, bugün Gazze'de hala devam eden kanlı savaşı 7 Ekim saldırısıyla başlatan Hamas için tek bir kelime bile etmemiş ! Hatta Cumhurbaşkanı kimliğinde savunduğu Hamas tarafından, 7 Ekim saldısıyla öldürülen, rehin tutulan İsrailli siviller için tek bir kelime bile etmemiş, öldürenleri sorumlu tutmamış, suçlamamış !

Şunu merak ediyorum, TERÖR TERÖRDÜR diyen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak...

Erdoğan'a, Hamas'ı bu denli savunma özgürlüğünü hangi kanun sağlıyor ? Hizbullah'ı savunanları Ankara'ya taşımanın özgürlüğünde, hangi kanunlar devreye giriyor ve bu insanların önündeki tüm hukuki engelleri kaldırıyor ?

Bunu, TERÖRle bağlantılı denilerek, yönetimlerine kayyum atanan belediyelere dahi el koyan, el koyduğu belediyeleri yönetenleri de yine TERÖR suçlamasıyla hapse atan aynı Ankara'ya soruyorum... Bugün, tüm Gazze'yi karanlığa gömen Hamas'ın 7 Ekim kanlı saldırısı için, "7 Ekim'de yaşananları tasvip edersiniz veya etmezsiniz, bu, tamamen sizin bakış açınızla ilgili bir konudur" diyebilen bir Erdoğan'a, "7 Ekim'i bile, Hamas'a zarar vermeme adına açık açık eleştiremezken, terörün tanımında, Ankara bağlamında nasıl bir adalet sağlayabileceksiniz ki" diye de sormak istiyorum...

Aslında, Erdoğan'ın şu ifadesi, bugüne dair soruların da cevabı !

"...bu, tamamen sizin bakış açınızla ilgili bir konudur" !!!

Başlığımız o yüzden, 'TERÖRİST, ama BANA GÖRE DEĞİL' !

Peki, hal böyleyse, düzeni kim, ne adına sağlayacak ?