Hatay Mahalli Haber
MENÜ

AKADEMİ HASTANESİNDE KADINLAR GÜNÜ COŞKUSU

Yayınlanma Tarihi : 10.03.2016 00:00 Bu haber 1040 defa okundu

AKADEMİ HASTANESİNDE KADINLAR GÜNÜ COŞKUSU

Paylaş Paylaş Paylaş
AKADEMİ HASTANESİNDE KADINLAR GÜNÜ COŞKUSU

Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Akademi Hastanesi tarafından organize edilen ve bu yılda 5. si düzenlenen konferansta ‘’Kadın Hakları ve İş Hayatında’’ konulu panel kadınlar tarafından yine büyük beğeni gördü.

Panelde Akademi Hastanesi Yönetimi adına açılış konuşması yapan Başhekim Op. Dr. Memet Kılıçlar şu başlıklara dikkat çekti; ‘’Kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen 5. Yılımızda, kaliteli bir sağlık hizmeti sunduğumuza inanıyoruz. Hani hep derler ya: ‘’Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’’ diye. Hastane yönetimi olarak bu naçizane başarımızda, halen yanımızda duran kadınların desteği olduğuna inanıyoruz. Arkamızda duran değil! Bu anlayışla ilerleyelim diyoruz. Bizler kadının olmadığı bir toplumu, bir işyerini düşünemiyoruz. Bu bağlamda, gururla belirtmeliyim ki hastanemizde çalışan personelin %60 ‘ ı bayanlardan oluşmaktadır. Kadın, Annelik gibi kutsal bir görevi üstlenen ve bunun yanında yaşamın her zorluğunu omuzlarında taşıyan fevkalede bir varlıktır. Toplumun en önemli yapı taşı aile, ailenin de en önemli unsuru anne, yani kadındır. Öyleyse kadınlarımızın psikolojisi, eğitimi ve dünyaya bakışı önemlidir. Çocuklarımızın kişiliklerinin oluşmasında ve eğitiminde ailenin, özellikle de annelerin yeri çok önemlidir. Sağlıklı ve gelişmiş bir toplumun oluşabilmesi için kadınlarımızın önünde ki engeller kaldırılmalı, ailesine, yaşadığı çevreye ve ülkemize faydalı bir birey olmasının önü açılmalıdır.”

HEPİNİZİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Kılıçlar konuşmasına şöyle devam etti, “Kadınlarımızın söz sahibi olması, bilinçlendirilmesi, haklarının savunucusu olması bağlamında her yıl büyük önem ve özenle düzenlediğimiz panelde bulunan tüm bayanlarımıza hoş geldiniz diyor, katkılarından dolayı tüm panelistlerimize teşekkür ediyor, Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum.”

 Başhekim Op. Dr. Memet Kılıçlar’ın konuşmasının bitiminde, gelen tüm hanımlara Akademi Hastanesi yönetimi tarafından karanfil takdim edildi.

 ‘Kadın Hakları ve İş Hayatında Kadın’ konulu panele,  Sn. Uz. Dr. Meryem AY YAMAN (Psikiyatri Uzmanı), Sn. Yrd. Doç. Dr. Sonyel OFLAZOĞLU (MKÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi), Sn. Gülşah ALTINÖZ (Psikolojik Danışman), Sn. Av. Melahat KAHRAMANOĞULLARI (Avukat),Sn. Selda ÖZGÜR (Mor Dayanışma Kadın Derneği Üyesi) ve Başaranların Öyküsü başlığıyla kurdukları aile restaurantıyla iş hayatına atılan ve başarı sağlayan Sn. Hatice Gümüşel konuşmacı olarak katılmıştır.

Toplu fotoğraf çekimi sonrasında panelin bitimiyle konuklar kokteyl alanına geçerek günü kutlamaya devam ettiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol