Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB, Deprem şehitlerinin Anısını Yaşatmak Için Fidan Dikme Projesi Başlattı

Yayınlanma Tarihi : 13.02.2024 09:08 Bu haber 175 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anmak ve hatıralarını yaşatmak için yitirilen her can için ağaç dikme projesini başlattı.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB, Deprem şehitlerinin Anısını Yaşatmak Için Fidan Dikme Projesi Başlattı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde başlatılan projenin ilk fidan dikimini, yakınlarını kaybeden depremzede ailelerle gerçekleştirdi.HBB, Deprem şehitlerinin Anısını Yaşatmak Için Fidan Dikme Projesi Başlattı

Büyükşehir Belediyesi koordinesinde gerçekleştirilen programda fidanlara, depremde hayatını kaybeden vatandaşların isimleri verildi.HBB, Deprem şehitlerinin Anısını Yaşatmak Için Fidan Dikme Projesi Başlattı

ZEYTİNYAĞLARI, DEPREM ŞEHİTLERİNİN HAYRI İÇİN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Projeyi Hatay’ın her tarafına yayacaklarını ileten Savaş, “Hayatını kaybeden 24 bin civarında insanımız için zeytin dikeceğiz. Bu zeytinler 2-3 yıl içerisinde ürün vermeye başlayacak. Elde edilen zeytinyağlarını ihtiyacı olan insanlarımıza, kaybettiğimiz canların hayrı için dağıtacağız. Vatandaşlarımız, ekiplerimiz tarafından gerekli bakımları yapılacak olan ağaçlarını diledikleri zaman görmeye gelebilirler.” dedi.

Başkan Savaş; dikilen fidanların, yakınlarını kaybeden Hataylılar için gökyüzüne yükselen birer umut olacağını dile getirdi.

Deprem şehitleri adına her ay fidan dikimi yapılacağını kaydeden HBB yetkilileri, fidan dikmek isteyen vatandaşların HBB’nin web sitesi https://hatay.bel.tr/sayfa/zeytin-agaci üzerinden müracaatta bulunabileceğini söyledi.

Duygusal anların yaşandığı fidan dikim etkinliğinde vatandaşlar, dikilen fidanlarla bir nebze de olsa yüreklerine su serpildiğini ifade etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol