Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay'da 1 Mayıs Depreme Rağmen Kutlandı

Yayınlanma Tarihi : 02.05.2024 09:50 Bu haber 419 defa okundu

Türkiye genelinde kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, DİSK/Genel-İş Sendikası Hatay Şubesi tarafından Hatay'ın Defne İlçesinde tertiplenen etkinlikle kutlandı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay'da 1 Mayıs Depreme Rağmen Kutlandı

Hatay'ın Defne İlçesinde DİSK/Genel-İş Sendikası Hatay Şubesi tarafından tertiplenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne sendikalar, siyasi partiler, STK'lar, işçiler ve cok sayıda vatandaşlar katılım gösterdi. Hatay'da 1 Mayıs Depreme Rağmen Kutlandı

6 Şubat'ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilmesiyle başlayan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün açılış konuşmasını tertip komitesi adına DİSK/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Emin Doğruel gerçekleştirdi. Hatay'da 1 Mayıs Depreme Rağmen Kutlandı

"BUGÜN, 'UNUTMAYACAĞIZ, AFFETMEYECEĞİZ , HELALLEŞMEYECEĞİZ!' DİYECEĞİMİZ GÜNDÜR"Hatay'da 1 Mayıs Depreme Rağmen Kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle Şükrü Güçlü Köprüsü üzerinde teriplenen etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Disk/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı M. Emin Doğruel, "Bugün, İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü. Bugün dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimizle beraber demokrasiye, adalete, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykırmak için bir aradayız. Bugün, bu kötülük düzenine karşı mücadele etmek için bir aradayız. 1 Mayıs işçilerin, sömürülen, emeği yok sayılan emekçilerin, gençlerin, kadınların mücadele günüdür. 1 Mayıs haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayanların, toplumda ötekileştirilen bütün kesimlerin talepleriyle meydanları doldurduğu umut ve mücadele günüdür. 1 Mayıs enkaz altında bırakılanların, rızasız rezerv alan uygulamasıyla, keyfi kamulaştırmalarla mülkiyeti gasp edilmek istenenlerin, çadırlarda, konteyner kentlerde sefalete terk edilenlerin, temiz içme suyuna ulaşamayanların, sağlık ve eğitim hakkından yararlanmakta sıkıntı çekenlerin, hak sahiplikleri hala muamma olanların, sağlıklı beslenemeyenlerin ve bir bütün olarak Hatay halkının ortak bir mücadeleyle dayanışmayı büyüteceği gündür. UNUTMAYACAĞIZ , AFFETMEYECEĞİZ , HELALLEŞMEYECEĞİZ diyeceği gündür." dedi.Hatay'da 1 Mayıs Depreme Rağmen Kutlandı

YETER Kİ BU DÜZENE SON VERELİM! 

Türkiye'nin kaynaklarının herkese yeterli olduğunu söyleyen Disk/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı M. Emin Doğruel, "Bizler, işçiler, kamu emekçileri, mühendisler, mimarlar emekliler köylüler, biz sağlıkçılar, biz hekimler, işsizler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üretiyoruz, bizler emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. Ancak bugünlerde değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi giderek zorlaşıyor. İnsanca yaşayamıyorsak bu ülke fakir olduğu için değil; ülkenin kaynakları yetersiz olduğu için değil! Bu ülkenin kaynakları hepimizi insanca yaşatmaya yeter. Yeter ki kaynaklarımız rantçılara, sermayeye, faize, saraya, şatafata, silaha ve savaşa değil, işçilere, kamu emekçilerine, emeklilere ve kamu hizmetlerine kullanılsın. Yeter ki çarkları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönen bu düzene bir son verelim." diye konuştu. 

İŞSİZLİK REKORA KOŞUYOR, EMEKLİLERLE ALAY EDİLİYOR!

Türkiye'de her geçen gün artan işsizlik ve geçimini dahi sağlayamayan emekliler hakkında konuşan Disk/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı M. Emin Doğruel, "İşsizlik, özellikle de genç ve kadın işsizliği yeni rekorlara koşarken iş bulanlara da giderek daha düşük ücretler ve daha güvencesiz çalışma biçimleri dayatılıyor. Açlık sınırına bile yaklaşamayan maaşlara mahkum edilen emeklilere “banka promosyonu müjdesi” verilerek resmen alay ediliyor." dedi. 

PARASI VE MAKAMI OLANLAR HİÇBİR KURALA VE YASALARA UYMUYOR!

Milyonlarca mültecinin sömürüyü arttırmak için kullanıldığını belirten Disk/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı M. Emin Doğruel, "Mülteciler asgari ücretin altında ücretlerle, sigortasız, güvencesiz ve hatta ölümüne çalışmaya mahkum edilerek tüm ücretler baskı altına alınıyor. Milyonlarca mültecinin çaresizliği, sömürüyü artırmak için kullanılıyor. Biz yasal, Anayasal haklarımızı bile kullanamazken parası ve makamı olanlar hiçbir kurala, mahkeme kararına, hatta kendi yazdıkları yasalara ve Anayasa’ya bile uymak zorunda değil! Hakkımız olanı almak, birlik ve dayanışma gücümüzü göstermek için yine alanlardayız. Yaşamı her gün yeniden var eden ama her koşulda en ağır bedellerle sınanan biz işçiler 1 Mayıs’ta haklarımızı demokrasi, eşitlik, adalet ve özgürlük taleplerimizi haykırıyoruz." dedi. 

KIDEM TAZMİNATI ÇOCUKLARIMIZIN EMANETİDİR 

Türkiye'de iktidarın işçi sınıfının kıdem tazminatına gözünü diktiğini belirten Disk/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı M. Emin Doğruel, "İktidar, ücretleri gerileten ekonomi politikalarıyla, dayattığı esnek, güvencesiz ve uzun çalışma saatleriyle insanca yaşam koşullarımızı ortadan kaldırıyor. Kemer sıkma politikalarını devreye sokarak, her seçim sonrasında olduğu gibi yeniden kıdem tazminatı hakkımıza göz dikmeye yelteniyor. Sebebi olmadığımız krizin faturası biz işçilere kesilmeye çalışılıyor. Biz ise sebebi olmadığımız bir krizin faturasını ödemeyi ret ediyoruz. Herkes duysun ve herkes bilsin ki, Kıdem Tazminatı, çocuklarımızın bize emanetidir ve olmazsa olmazımızdır. Kırmızı Çizgimizdir." dedi. 

TERCİHLERİNİZİ İŞÇİLERİMİZİN İNSANCA YAŞAM KOŞULLARINDAN YANA KULLANIN! 

Konuşmasının sonunda belediye işverenlerine seslenen Disk/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı M. Emin Doğruel, "Gelirde ve vergide adalet için, insanca çalışmak, insanca yaşamak, ve hakça bölüşmek için daha çok örgütlenip, daha çok güçleneceğiz. Bizler geleceğimize ipotek koymaya çalışan iktidarın ve sermayenin bu saldırıları karşısında örgütlü gücümüzle direniyoruz.

Sendikal hak ve özgürlüklerimiz önündeki tüm engelleri yıkacağız. Bu sömürü düzeninde, üreterek yarattığımız zenginlikten hakkımız olanı alana kadar iş yerlerinde ve hayatın her alanında mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm belediye işverenlerine çağrı yapıyoruz! Belediye yönetimleri her şeyden önce kendi çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmelidir. Ekonomik kriz ve düşük ücret kıskacında çalışan yüzbinlerce belediye işçisinin sesine kulak verin. Tercihlerinizi ve önceliklerinizi işçilerin yaşam koşullarını iyileştirmekten yana kullanın. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam eden işyerlerinde işçilerin taleplerini karşılayacak insanca yaşayacak bir ücret düzeyi için gereken adımları atın. Türkiye işçi sınıfına selam. Selam Olsun 1 Mayıs’ı yaratanlara. Selam Olsun 1 Mayıs’ı yarınlara taşıyanlara , selam olsun bu uğurda bedel ödeyenlere ve selam olsun bu alanda ve her alanda 1 Mayıs'ı kutlayanlara. Sömürüsüz, Eşit ve Adil Bir Dünya Ellerimizde. Gelecek Biziz" diyerek sözlerini tamamladı. 

SANATÇI PINAR AYDINLAR KONSER VERDİ 

Yapılan konuşmaların ardından DİSK/Genel-İş Sendikası Hatay Şubesi tarafından Defne İlçesi'ne bağlı Akdeniz Mahallesi'nde bulunan Şükrü Güçlü Köprüsü üzerinde tertiplenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne katılım gösteren siyasi partiler, sendika ve STK temsilcilerine sanatçı Pınar Aydınlar tarafından konser verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol