Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 892 defa okundu.

Sinan Ateş Cinayetinde... Pensilvanya Nerede?

2000'li yıllarda Türkiye'de faaliyet gösterdiği iddia edilen, gizli bir silahlı örgüt olduğu söyleniyordu, Ergenekon'un ! Hatta onun için 'devlet içinde devlet' diyenler bile oldu ! 2016'ya kadar, yani 'aslında böyle bir örgüt yokmuş' denilene kadar ve hatta KANDIRILDIK hikayesi de tam da bu noktada bir kez daha devreye girinceye kadar, aralarında siyasilerin, aydınların, askerlerin, gazetecilerin de olduğu, yüzlerce sanıktan oluşan bir dava devam etti ! Suçlananlar; silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyelik, yardım ve yataklıktan yargılandı !

4 bin 403 gün devam eden, aslında hiç var olmayan bir TERÖR ÖRGÜTÜ davasının mağdurları, Amerika'da yaşıyor olsaydık, onları bu hale düşürenler yüzünden yüz milyonlarca dolar tazminat kazanmış, süreci yönetenlerse siyasetin çöplüğüne, hatta hapishanelere gönderilmişti ! 

Bu süreç, on binlerce kişinin telefon üzerinden takibinin yapıldığı, karanlık bir dönemi de ülke tarihine etiketledi... Tutuklanıp hapse atılanları da ifadeye çağrılanları da saymıyorum...

Peki, bu süreçte hastaneye düşenler !

Onlara yaşatılanlara dayanamayanlar !

Terörist damgası vurulan vatanseverler !

Bu dönemde açılan davalara adeta taraf olan siyasiler, yargılananları 'attıkları haber manşetleri' üzerinden linç eden gazeteler, sahi kalkıp da bir kez bile olsun ÖZÜR DİLİYORUZ dediler mi ? O özrü YANILDIK diye manşetlerine taşıdılar mı ? Ülkeyi o dönem yöneten, 'Ben bu davaların savcısıyım' diyecek kadar ileri giden Başbakan, kalkıp da HERKESTEN ŞAHSIM VE HÜKÜMETİM ADINA ÖZÜR DİLİYORUM dedi mi ? Yarattıkları mağduriyetin hesabında durup da ÖDEME yaptı mı ?

Haklısınız...

Hiç biri yapmadı !

Kimse özür bile dilemedi !

Suçlananlar, bir süre sonra AKLANDI belki ama, ölen öldü, bir çok insan hastanelik oldu, insanlar toplum önünde küçük düşürüldü, hayatlarında onarılamayacak yaralar açıldı !

Bugünün Türkiye'sinde, Ergenekon modelinin yerini FETÖ almış gibi... Bu defa, faili meçhul kalan, çözülememiş tüm suçları, FETÖ'cülere ve yandaşlarına bağlamak ayrı bir gelenek oldu gibi ! Bizler, uzun bir zaman, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin, AKP / MHP iktidarının bizlere servis ettiği bilgiler ışığında, Ankara'nın her daim önünde saygıyla ceketini iliklediği Fethullah Gülen tarafından gerçekleştirildiğini sandık ! Ama değilmiş ! Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir gün TV ekranlarına çıktı ve şunu dedi: "15 Temmuz'u FETÖ yapmadı..." 

Yaptı ya da yapmadı meselesinde değiliz aslında, ama yıllarca HOCA EFENDİ deneni ve yandaşlarını o noktaya taşıyan şeyin NE İSTEDİLER DE VERMEDİK gerçeğindeyiz, bu gerçeği bizlere yaşatanlardayız ! Bu durumu, ALDATILDIK ya da KANDIRILDIK diyerek geçiştirenlerdeyiz !

Sinan Ateş cinayeti de bu sürece katılmak isteniyor anlaşılan ! 

Bize bunu düşündürten bir cümledeyim bugün... Ülkü Ocakları eski Başkanı olması sıfatıyla sık sık ismi MHP ile anılan Sinan Ateş'in en sonunda tamamlanan tartışmalı iddianamesi ardından konuşan Devlet Bahçeli'nin, olası SORUMLULAR için söylediği, "Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek, yoksa Pensilvanya'ya mı dayanacak" cümlesindeyim... Dün, her girdiğimiz çıkmaz sıkağın sorumlusu olarak Ergenekon'u (!) ve Ergenekoncuları (!) görenler, bu defa FETÖ'yü ve FETÖ'cüleri mi devreye soktu, biraz da bundayım ! 

En çok da,

...Ankara'yı yöneten iktidar ortağının, bu cümlesiyle, yargıya üstü kapalı bir yol haritası sunup sunmadığındayım