Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 120 defa okundu.

Yerel Seçimler De Geldi! İzzettin Yılmaz, Lütfü Savaş Ve…

14 / 28 Mayıs sürecini, kendi içinde dağınık bir görüntü veren muhalefet ittifakına karşı zaferle (!) sonuçlandıran AKP’de şimdiki hedef, yerel seçimlerde, geçmiş dönemde kaybettiği şehirleri yeniden almak !

Kentsel dönüşüm projeleri, yeni yatırımlar, Kanal İstanbul Projesi gibi bir çok önemli başlıkta önemli bir RANT alanı olan, Türkiye'nin en büyük sermaye gruplarının cazibe merkezi konumundaki İstanbul, ardından Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler, öncelikli hedef !

Açıkçası, şu ana kadar ki performansları noktasında, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer’in rahat bir yarış çıkaracağını düşünüyorum, ama aynı şeyi, İstanbul’da henüz rüştünü ispat edemeyen Erkem İmamoğlu için söylemek zor ! Hele ki CHP içinde, hem de seçimin hemen ardından kılıçları çeken ekibe liderlik ettiğini görürken, yaşanan seçim başarısızlığının ardından kelle isteyen isyancı gruba komutanlık yapma sevdasına şahitlik ederken !

AKP, şu ana kadar, metro başta olmak üzere bir çok projesine Bakanlıklar nezdinde bürokrasi yoluyla engel çıkarttığı İmamoğlu’nu yenmek için KAYNAK BİZDE, BİZ YAPARIZ sloganını kullanacak anlaşılan ! Ankara içinse Mansur Yavaş’ın bir benzeri (!) için çalışmalar devam ediyor, gelen bilgilere göre ! 

Haklısınız, kriterler oldukça açık ! 

Ankaralı olmalı, tabi bir de ülkücü !

Garip olan, 

…FETÖ tartışmalarının göbeğinde duran siyasi kimliği bir tarafa, 750 milyon dolara yapılan ve şu anda atıl / çöp durumdaki Ankapark Projesi gibi pek çok tartışmalı başlık yüzünden oldukça yıpranmış bir isim olarak bir köşede bekletilen Melih Gökçek’in isminin de yeniden Ankara için geçiyor olması !

Bir gazeteci, ama aynı zamanda bir depremzede olarak merak ediyorum, Hatay’daki belediyelerde ne olacağını !

Büyükşehir’de…

Antakya ve Defne’de…

Samandağ ve İskenderun’da…

Reyhanlı, Belen, Dörtyol ve diğerlerinde…

Bu konuda kartları açık oynayalım mı ?

Benim de depreme kadar yaşadığım Antakya mesela !

AKP’li Başkan İzzettin Yılmaz, kesinlikle, İsmail Kimyeci dönemini aratır bir başarısızlığa imza attı… Eski, tarihi Antakya evlerinin olduğu kentin doğu yakasına döktüğü asfalt skandal yollarla hatırladığımız Mimar kimlikli Kimyeci, buna rağmen, GELEN GİDENİ ARATTI dedirtti ! Defne’nin CHP’li Belediye Başkanı İbrahim Güzel de kendinden önceki belediye başkanının kulaklarını çok çınlattı ve aynen Yılmaz gibi o da seçmenini hayal kırıklığına uğratan bir diğer isim oldu !

Tarihi ve kültürü bol bu iki ilçenin de yaklaşan seçimde yeni isimlerle yoluna devam etmesi bekleniyor da…

Gözler, asıl, Büyükşehir’de aday olacak isimlerde !

Bence,

…14 / 28 Mayıs başarısızlığının açık açık kabul edilen tüm strateji hatalarına rağmen BAŞARDIM diyen / diyebilen Kılıçdaroğlu’nun Hatay için olası en büyük hatası, Lütfü Savaş’la DEVAM kararı verecek olması !

Zira o da Ekrem İmamoğlu gibi !

Aslında aynı yol haritasının yolcusu !

Her ikisi de belediye başkanından çok SİYASETÇİ olma sevdasında !

Ankara ile ha bire kavga etmenin onlara kazandırabileceklerinin hesabında !

AKP’nin şu ana kadar Savaş’ın karşısına çıkardığı iki isimden biri olan, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, aslında o yarışın içinde BİTİRİLMEK için aday yapıldığını hepimiz biliyoruz ! Birilerinin dost sohbetlerinden bizlere ilettiğine göre, aslında o da benzer şeyler söylüyor ! Ama şu ana kadar bu konuda NİYE sustu, susuyor, kimse bilmiyor !

Diğeri mi ? 

İbrahim Güler hani !

O da SEÇİLEMEYECEĞİNİ bile bile yarıştı, desek, yanlış olur mu ?

Aslında KAZANSIN diye rakip partinin her şeyi yaptığı iki seçimi de kazanan Lütfü Savaş için şartlar hala çok uygun ama… Deprem sonrasında izlediği yol, söylemleri ve deprem sonrası dipleri gören yöneticilik / belediyecilik performansı, kemik denen kitlesinde dahi ciddi çatlamalar yarattı… Aşırı sağcı söylemleri de cabası, ki seçmen kitlesinin SOL olduğunu düşünecek olursak en çok da !

Yine de,

…Melik Gökçek’in yeniden Ankara için gündeme taşınabildiği bir Türkiye’de her şey mümkün gibi !

Yok, o HERŞEY’e benim oyum yok !

Sizin !?