Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 246 defa okundu.

Yardım Alan Devletten… Yardım Eden Devlete !!!

Enflasyonun yüzde 60’a dayandığı Türkiye’nin Ankara’sı, gözleri parıldayan Maliye Bakanını geride bırakıp, Amerika’dan transfer ettiği yeni ismiyle, taban emekli maaşı 7500 TL olan emeklilerin geçinme mucizesine kendi mucizesini eklemeye çalışırken, DİŞİNİZİ BİRAZ DAHA SIKIN demeyi de ihmal etmiyor ! Hatta AKP lideri / Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler öncesi desteğini istediği vatandaşa bir kez daha YENİDEN ŞAHLANIŞ vadediyor !

Haklısınız…

Söz verilen o şahlanışa umut bağlayanların ülkesinde AÇLIK ve YOKSULLUK sınırının altında kendi gerçeğine mahkum yaşayan EMEKLİLER, eldeki tablonun üç bilinmeyenli denklemi gibi !

Sahi,

…bu şartlarda nasıl yaşarlar, nasıl geçinirler, ödemelerini nasıl yaparlar, faturalarını nasıl öderler ?

Aslında onlara dair bir çok hikaye, sosyal medyada !

Hatta bir tanesi, ona uzatılan mikrofona bir kağıt gösteriyor, aldığı emekli maaşının 7500 TL olduğunu hatırlatarak ama… OKU diyor, muhabir kıza ! Aldığı maaşla geçinemediğini, yalnız yaşadığını, son çare olarak da bir huzurevine yatmak istediğini anlatıyor, o kağıtta ! Sohbetin sonunda da EMEKLİYİM VE HALİM DE BU diyor !

HALİM BU diyenlere PORSİYON KÜÇÜLT derken bile utanmayanların memleketinde, bir eli balda bir eli yağda siyaset yaparak geçinenlerin kıyak emeklilikle ödüllendirildiği bir ülkede, onlar, kendi küçük mucizelerini yaratıyorlar belki ama, o mucizelerin onlarda nasıl tahribatlar yarattıklarını da anlatıyorlar !

Bana gelen bir mesaj, buna dair…

Beraber okuyalım mı ?

“Emekli maaşımıza zam beklentisini yıl sonuna sarkıtanlar, bu ülkenin en zor durumdaki kesimin biz emekliler olduğunu hep unutuyor ! Aslında unutmuyor ! Hepsi de bunu çok iyi biliyor ! Hatta geçenlerde Cumhurbaşkanı, ‘emeklilere nasıl olur da zam verilmez’ deyip ŞAŞIRMA numarası yaparken de, bilen Ankara adına müthiş bir sahne performansı ortaya koyuyor ! Keşke şunu diyebilseler… ‘Arkadaşlar, kasada size verecek paramız yok ! Her şeyi sattık savdık, ama yine de elde avuçta hiçbir şey kalmadı ! ‘Dayanın’ diyeceğiz de, bu durumun çözümü için size tarih de veremiyoruz ! Allah yardımcınız olsun…’ İşte bunu diyemeyenler, gözümüzün içine baka baka AYNI GEMİDEYİZ diyebiliyorlar ! Nasıl bir gemi bu, merak ediyorum… Ben o geminin neresindeyim, en çok da bunu…”

Emekliye verilecek ara zammı iptal edip, buna yönelik düzenleme için yıl sonunu gösteren AKP / MHP Hükümeti açık açık KASADA PARA YOK diyemese de, bu halleriyle bizleri çok da şaşırtmıyorlar aslında, ki yine onlar değil miydi, bizleri, depremin 11 kentinde ortaya çıkan acil ihtiyaçların karşılanması için vatandaşına İBAN numarası veren bir devletle tanıştıran ! Hatta bunu da “deprem bölgesinde kahvaltılık veremediğimiz yerler var” diyen, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu eliyle yapmadılar mı ?

Garip bir memleketiz vesselam…

Deprem olur, PARA yok !

Emekli aç, PARA yok !

Anladık, PARA yok da…

Fas’taki depremin ardından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı / AKP lideri Erdoğan’ın, “TÜM İMKANLARIMIZLA Faslı kardeşlerimize YARDIMA HAZIRIZ” deyişini hiç anlamadık ! Kahramanmaraş’tan Hatay’a, deprem kentlerinin ihtiyaçları için vatandaşa ha bire BAĞIŞ çağrıları yapan devletten, SİZE YARDIMA HAZIRIZ diyen devlete hangi ara, nasıl evrildiğimizi hele ki hiç anlamadık !

Merak ediyorum,

…ha bire PARA YOK diyenler, devletin kasasını hangi ara doldurdu da Fas depremi için devreye girdi ?

Kim bilir, belki bir BAĞIŞ çağrısı daha yaparlar bizlere, ORADAKİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ sloganıyla !

Alıştık ne de olsa !

Sahi, ilginçtir, Fas’taki deprem için KADER PLANININ BİR PARÇASI diyene de henüz rastlamadık !

Bunu da derler mi ?

Yoksa bu da mı bize özel ?