Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 144 defa okundu.

Vali Ya Da Başkanlar Kim Cevap Vermek Ister

Yaşananları, bir şeyler için hep bir BAHANE olarak kullanmayı seven bir memleketiz !

Mesela, güvenlik sorunu yaşanır, demokrasi askıya alınır !

rotesto gösterileri yasaklanır !

Miting alanları girişlere kapanır !

Yasaklar listemiz ise uzar da uzar !

Çalışma şartlarının iyileştirilmesini isteyen işçilerin greviyse, üretimin stratejik güvenliği ve kamusal öncelikler bahane edilerek ertelenir, iyileştirilmesi istenen şartlar da grev de rafa kaldırılır !

Hatay’ın merkezinde, maliyetler (!) bahanesiyle ha bire zam gören, bu yüzden de Türkiye’nin belki de en pahalı toplu taşımasına sahip oluşumuz gibi !

Bugüne konu örneğimizin bahanesi mi ?

Küresel salgın…

Burası, Antakya’nın en merkezi yeri, Künefeciler Meydanı olarak da bilinen Ulus Meydanı !

Bir dönem burası, meydanda soluk almak isteyenlerin keyifle oturabildikleri bir alandı, ki bu keyfin nedeni de oturmanın ÜCRETSİZ oluşuydu ! Bugün ise bu alan, geride kalan salgının tedbirleri bahane edilerek kaldırılan, ama kaldırıldıkları depodan dışarı bir daha çıkartılmayan banklarını arıyor… 

Aslında bu arayışın sahipleri; bu kentin engellileri, yaşlıları, dışarıdan gelen misafirleri, günün alışveriş yorgunluğunda nefes almak isteyenleri…

Bu konuda kim yetkili?

Ya da şöyle sorayım…

Bankları bu alandan kaldıran ve geri getirmeyenler kimler ?

Hatay Valiliği mi ?

Antakya Belediyesi mi ?

Büyükşehir Belediyesi mi ?

Eğer ilki ise, sorumuz Hatay Valisi Rahmi Doğan’a olsun ! Eğer ikincisi ise sorumuz Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a olsun ! Eğer üçüncüsü ise sorumuz Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a olsun ! Hatta sorumuzu her üçü de üzerine alınsın ve bir zahmet, bizlerin bu konuda SÜREKLİ soru soran hallerimize bir NOKTA koysun !

Şunu desinler en azından; 

“Sorumlu BİZİZ ve bu konuda bir karar alındı, geri de dönüşü yok…”

Ya da;

“Haklısınız, salgın nedeniyle kaldırıldı, bu konuda yeni bir düzenleme YAPILACAK…”

Hangisi ?

Bunu sadece ben sormuyorum, sık sık birçok konuda bana yazan bu kentin insanları da soruyor, ki söyledikleri de çok değişmiyor;

-

Geçen bir görevliye söyledim bunu, bana, oturmak istiyorsam parka gitmem gerektiği söylendi ! Yeni düzen buymuş !

-

Haftalık Uzun Çarşı alışverişinden her dönüşümde, eskiden, soluk almak için oradaki banklarda oturur, gelip geçeni seyre dalarken de dinlenirdim… Şimdi oturmak istesem ya çay ya kahve içmek zorundayım !

-

Kaldırdılar, bunu anlıyoruz, tedbiren tabi ama… Şimdi her şey değişti ! Salgın kuralları artık geçerli değil…. Sosyal mesafe diye bir önceliğimiz yok… Yan yana gelmenin sakıncalı bir durumu yok… Ama banklar da yok ! Sorumuz da konumuz da bu ! Niye yok ?

-

Valilik kararıyla mı Belediyelerin kararıyla mı ? Hangisi ? Aslında hangisi olursa olsun, hangi mantıkla bu uygulama devam ettiriliyor? Şehrin en güzel meydanını serbest oturuma kapatmak, nasıl bir kent yöneticiliği, nasıl bir keyfilik, fark ediyorlar mı?

-

Evet…

Eleştiriler bunlar…

Sorulan sorular da…

Bu konudaki eleştirileri ve soruları; Hatay Valisi Rahmi Doğan mı, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz mı, yoksa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş mı cevaplamak ister ?

Söz sizde…

Kim önce konuşmak ister ?