Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 360 defa okundu.

Tercih, Vali Masatlı’nın Mı? Hatay Valiliği’nin Mi?

Tarih, 25 Ekim 2023…

Bir twitter paylaşımı…

Yer, Ankara…

Hatay’ın Valisi Mustafa Masatlı, Ankara’da bir Bakan ziyaretinde bulunuyor… Yanında, AKP’nin Hatay yetkilileri de var, aynı Partinin Milletvekilleri de ! Depremin kentinde biriken sorunların çözümü için yapılan üst düzey görüşmeler olduğunu anladık anlamasına da… Kentin Valisinin, bir Partili grubun başkent ziyareti içinde yer almasını çok da normal bulmadık ! 

Sorunların çözümü için Hatay’ın tüm Partilerinden oluşmuş bir heyete liderlik etseydi, belki !

Asıl garip olan da,

…Hatay Valiliği, bu ziyareti, kendi twitter hesabından paylaşırken, Ankara’daki Bakan ziyaretine katılanları da sıralamış, makam isimleri noktasında ! Milletvekilleri, Vali diye ! Ta ki AKP Hatay İl Başkanına gelinceye kadar !

Sıra ona gelince,

…İL BAŞKANIMIZ demiş, Hatay Valiliği !

İl Başkanımız !

Bu garip hiyerarşik sahiplenme, neyin nesi, merak ettim… Bir kentin Valisi ya da Valiliği, bir siyasi partinin o ildeki en üst düzey temsilcisini takdim ederken, niye kendini o noktada TARAF ilan etme ihtiyacı duyar, en çok da bunu merak ettim !

İl Başkanı, der…

Sayın İl Başkanı, der…

AKP İl Başkanı, der ama…

İL BAŞKANIMIZ, demez !

Derse, kendini o İL BAŞKANI düzeyinde hiyerarşik bir sıralamaya sokar, ki böylesi bir süreçte de Valiliği politize etme, hatta siyasi bir kimlik kazandırma telaşına dair sorular birikir, bu fotoğraf karesini izleyenlerde, bizde ! 

Hatta ben hiç beklemeyeyim, direkt olarak sorayım, olmaz mı ?

Peki, var mı ?

Valiliği politize etme durumu var mı ? Hatay Valisini, iktidar partisinin o ildeki il başkanının yanındaki protokolde sıraya sokma telaşı var mı ? Devletin Valisini ve Valiliğin kurumsal kimliğini, siyasetin Ankara’sında yeni bir forma sokma süreci var mı ? Bir önceki Valinin, iktidar partisinden siyasete atılma uğruna, depremin kentini ve insanlarını terk ettiği gerçeğini hala sindirememişlere verilmiş bir mesaj var mı ? Hatay Valiliği adına, Türkiye siyaset yelpazesinde ARTIK TARAFIM noktasında bir telaş var mı ?

Sorular, Hatay Valiliği tarafından nasıl cevaplandırılır, bilmiyorum ama…

İL BAŞKANIMIZ ifadesinin masumiyetinde duramayacağım, özür dilerim… Bunu bir SAYGI ifadesinden çok, SAHİPLENME olarak algıladığımın da altını çizeceğim ! Ama kalkıp da şunu da diyebilirler, ki onu da kabul ederim… “Bu sadece bir ifade, fazlası değil !..”

 

Aslında sorun, DİN’in bile politize edilebildiği bir Türkiye’de, DEVLETİN VALİSİ deneni İKTİDARIN VALİSİ kıvamına sokan görüntüler ! Öyle ki, siyasetin cepheleştiği bir ülke gerçeğinde, kente gelen Bakanların, sahip oldukları devlet kişilikleri bağlamında tarafsızlıklarını koruyamadığını ve sadece kendi Partili belediyelerini ziyaret ettiğini izlerken, o kıvam denenin, giderek DİBİ TUTAN ve hatta KOKAN bir hal aldığını da izliyoruz ne yazık ki !

Hangi ara bu hale geldik, demeyin !

Ben, bir Gazeteci olarak, YEREL’den ULUSAL’a, aynı politize olma durumunu fazlasıyla yaşayan bir sektörde çalışıyorum ! YANDAŞ kimliğinin de YAŞAMAK ve MAKAMI KORUMAK için OLMAZSA OLMAZ olduğu bir düzende, herkesi bir şekilde taraf olmaya zorladığını da çok iyi biliyorum !

O yüzden,

…derdimiz ÖZÜR dilesinler, değil !

Ama biraz DİKKAT etsinler !

Siyasete güvenin sıfırın altına indiği bir memleket gerçeğinde, kendilerini o bataklığın içine bile isteye ya da kazara atmasınlar ! Çünkü bu kent, bir önceki Valisini bu MEMLEKET GERÇEĞİ içinde kaybetti ve gömdü, ama ona yaşatılanı da UNUTMADI !

SIRADAKİ, aynı sonun yolcusu olmasın !

Bu defa ki, az biraz dikkat etsin !

Olmaz mı ?