Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 135 defa okundu.

Tehditler Arasında… HABER YAZMAK !

Haftanın belirli günlerinde zoom görüşmeleri gerçekleştiren, bunu yaparken de Türkiye ve dünya gündeminden başlıklar seçen, buna dair tartışmaları ise yerli-yabancı katılımcılarla gerçekleştiren biri olarak, Instagram hesabım üzerinden story / reels paylaşımları yapıyorum !

Aslında, kısa kısa tartışma başlıklarımızı anlatıyorum…

O güne dair konunun kısa bir özetini geçiyorum…

Bu başlıklar bazen, HDP / Selahattin Demirtaş oluyor ! Bazen, Erdoğan ve söylemleri oluyor ! Bazen, Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP-Ülkücü camia ilişkisi oluyor ! Bazen, bir zamanların HOCA Efendisi / FETÖ oluyor ! Bazen, siyasallaştığı söylenen yargı oluyor ! Bazen, politize edilmiş İslam oluyor ! Bazen, kadını, türbanı / başörtüsü gerçeği (!) ile tamamlamaya çalışan erkek egemen sistem oluyor ! Bazen, vatandaşa Kur’an sureleri ile seslenip, ŞÜKREDİN diye de ekleyenlerin kollarına taktıkları servet değerindeki çantalar ve saatler oluyor ! Bazen, koca Çankaya Köşkü’nün bir türlü yetemediği Ankara oluyor ! Bazen, zamların gölgesinde giderek silikleşen o birkaç gram eti kaynayan tenceresine atmakta her geçen gün daha da zorlanan vatandaş oluyor ! Bazen, vatandaşın açlık ve yoksulluk sınırı altındaki hali ortadayken, TBMM’nin 550 çeşitlik yemek listesinden karnını en ucuz tarafından doyuran Milletvekilleri oluyor ! Bazen, Erdoğan’ın ne zaman AKP lideri ne zaman Cumhurbaşkanı olarak konuştuğunu bir türlü anlayamayan, ama Erdoğan’a hakaret bazında da sürekli yargı ile karşı karşıya kalanlar oluyor ! Bazen, 1915’in gerçeğini bugün bile hala konuşamayan / tartışamayan Türkiye’de Ermenilerden geriye kalanlar oluyor ! Bazen, Hatay’ın SON Ermeni köyüne ısrarla TEK demeyi sürdüren inkarcılar oluyor ! Bazen, 6’lı Masa’nın aslında birbiri ile hiç de uyumlu olmayan taraflarının verdiği mutluluk pozları oluyor ! Bazen, siyaset-cemaat ilişkilerinin Ankara karanlığı oluyor ! Bazen, çocuk gelinleri DİN elbisesi altında pazarlamaya çalışan şarlatanlar oluyor ! Bazen, kadına yönelik şiddetin MORa buladığı Türkiye’de, imzaladığı buna dair sözleşmeyi çöpe atanlar oluyor ! Bazen, kendi vatandaşına SÜRTÜK deyip, ardından da hayatına hiç bir şey olmamış gibi kaldığı yerden devam edenler oluyor ! Bazen, EYT’liler ve diğer emekliler açlık sınırının altında bir emekli aylığının peşinden koşarken, kıyak emeklilik yaşayan halkın (!) Vekilleri oluyor !

Haklısınız,

…zor konular !

Instagram hesabım üzerinden story / reels paylaşımları yaptığımda mı ?

Garip ama

…tehdit mesajları bile alıyorum !

Sistemin, bugün kendini eleştirenlere dediği iki şey oluyor, gelen suçlamalar !

Ya PKK’lısın ya da FETÖ’cü !

Bizden değilsen, onlardansın !

Biz gibi değilsen, hainsin !

Hatta durumu biraz daha resmileştirelim mi ?

Mesleki Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre, gazetecilerin yüzde 61'i haberleri nedeniyle tehdit ediliyormuş ! Yapılan haberler, en ağır tehditlere ve saldırılara uğramak için bir sebep oluveriyormuş ! Siyasetçiler, yandaşları nezdinde gazetecileri hedef göstermeye devam ederken bu ülkede, özgür kelimeler ya gözaltında bir yaşam sürüyor ya da sık sık tutuklanıyormuş !

Peki, ne yapalım ?

Yazmayalım mı ?

Hiç konuşmayalım mı ?

Olanı biteni tartışmayalım mı ?

Eldekinin sorgusunu yapmayalım mı ?

Yokmuş gibi hani !

Bilmedim,

Görmedim,

Bilmiyorum diyenler gibi hani !

Kalan sağlar bizimdir hani !

Yok,

…benlik değil !

Ben,

…anlatılamamış, dile gelememiş, korkup sinmiş, köşe bucak saklanmış hayatların anlatıcısıyım ! O yüzden de Tanrı’nın bize verdiği o tek canı korkuya teslim etmeyeceklerdenim ! Aynı yolun karanlığa batmış ayak izlerinin cesur diğer sahipleri gibi, kelimeleri özgürleştirmeyi, özgürleşen kelimelerle de nefes alabilen hayatlara umut olabilmeyi sürdüreceklerdenim !

Şimdi sıra sizde, “BEN” diye başlayacak kendi cümlenizde…

Hadi…