Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 104 defa okundu.

Suudi Prens’e TOGG Hediyesi! PEKİ YA CEMAL KAŞIKÇI?

Ankara da memnun Riyad da !

Milyarlarca dolarlık anlaşmalara imza koyan taraflar çok memnun !

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinde istenenler elde edildiği gibi, beklentiler de karşılandı gibi ! Hatta her şey o kadar iyi ve olumluydu ki, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’a, MİLLİ ve YERLİ denen TOGG marka otomobil bile hediye edildi, test sürüşü ise beraberce yapıldı !

Peki, 2 Ekim 2018’de, rejime muhalif Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan konsolosluğunda hunharca öldürülmesinin ardından başlayan ve bir süre sonra dosyası Riyad’a teslim edilen DAVA’ya ne oldu ? Ankara’nın Riyad ziyaretinde bunu da konuştuk mu ?

Kendi ülke topraklarımızda işlenen bir cinayetin hesabını SORMADIK / SORMUYORUZ anladık da…

En azından, süreçte NEREDEYİZ, merak ettik mi ?

Etmeyelim mi ?

Tamam da

…Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın ölüm emrini verdiğini, Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında öldürüldüğünü ve bedeninin parçalara ayrılarak yok edildiğini, sorumluların ise cinayet sonrası ülkeden nasıl ayrıldığını dünyayla paylaşan taraf Türkiye olmadı mı ? Cinayet emrini Prens Selman'ın verdiği bilgisi, Birleşmiş Milletler ve CIA raporlarında yer almadı mı ? Hatta bu konudaki sert tavrını Erdoğan ile koyan Ankara, “Kaşıkçı cinayetinde, Suudi Arabistan bizden belgeleri almak istedi. Belgeleri dinletiriz, ama vermeyiz ! Bir de bunları yok mu edeceksiniz ? Ses kaydında, üst düzey bir asker açıkça, ‘Ben, kesmeyi iyi bilirim’ diyor ! Bunlar, dünyayı enayi zannediyor, insanları enayi zannediyor ! Bu millet enayi değil ! Hesabı sormasını bilir…” dememiş miydi ?

Peki,

…ne değişti ?

Bunu ne siyasi duruşunuza, ne de dış politikadaki tercihlerinize yönelik soruyorum, ama vicdanınıza koyun elinizi ve BENDE NE DEĞİŞTİ kısmında durun istiyorum ! Ardından da İNANCINIZIN size KUL HAKKI noktasında yüklediği ALLAH korkusunda final yapın istiyorum !

Bir gazeteci değil, konu !

Bir insanı parçalara ayırıp da ortadan kaldıracak kadar gözü dönmüş eli kanlı bir devlet terörü !

*-*

OH MİS !

Vekillik de Emeklilik de !

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’un VİCDANEN RAHAT DEĞİLİM dediği bir TV programını izlerken, konunun, sokaktaki vatandaşın ay sonunu getiremeyen EMEKLİLİĞİ olduğunu anladığımda hafif bir gülümsedim doğrusu !

Niye mi ?

Yoksulluk ve açlık sınırının altında maaş alan vatandaşın haline bakıp da VİCDANEN RAHAT DEĞİLİM diyen Cemal Enginyurt, kendisi gibi emekli olup da vekilliğe devam eden Milletvekillerinin maaşlarını açıklarken, her ay TOPLAMDA 147 BİN TL aldığını söyledi ! Bu rakamları söylerken o kadar RAHAT ki, hani konuyla ilgili YASAYI ÇIKARDILAR derken ve topu da iktidar sahasına atarken, sanırsınız ki kendisi başka bir ülkede yaşıyor ve başka işlerle uğraşıyor, ki istemediği bir parayı da ona zorla vermişler !

Komik mi ?

Bence trajikomik !

İSTEMEM YAN CEBİME KOY hesabının ülkesi olduğumuzun en net fotoğrafında, emeklisi o fotoğraf karesine bile giremezken, bizi temsil (!) edenler, mutlu mesut aile fotoğrafları çektirmeye ve her aile pozunda da hep birlikte uyum içinde el kaldırmaya devam ediyor !

Yok,

…hakkımı hiç birine HELAL etmiyorum !

Milletvekilliğini MESLEK haline getirenlere en çok da !

Benimle aynı fikirde, TBMM’de bir Allah’ın kulu var mı sahi ?