Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 674 defa okundu.

Süleyman Soylu Hep Sustu Da… O 10 Bin Dolarlık Kimdi Sahi?

Tarihler 01.09.2016’yı gösterirken, görev süresi boyunca birçok tartışmalı başlığın ve fotoğraf karesinin içinde yer alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevi, Efkan Ala'dan devralıyordu… Görevi Ali Yerlikaya’ya teslim ettiği 04.06.2023 tarihinde sahneden çekilirken de tüm o tartışmalı başlıkları da fotoğraf karelerini de beraberinde götürdü götürmesine de…

Biz bir şeyi hiç unutmadık !

Hani şu 10 bin dolarlık siyasetçiyi !

24 Mayıs 2021 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, “Sedat Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” açıklaması yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, o gün bugün SUSTU, ki tarzı değil biliyoruz, ama SUSTU ! SUSTURULDU demek gelmiyor içimden, çünkü SUSTURULACAK biri olmadı genelde ! Ama 10 bin doların ucunda sallanan isim, Ankara’yı da sallandıracak bir isimdi belli ki !

O dönem, Soylu'nun bu konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, söz konusu isimle ilgili bilgi verdiği de iddia edildi ama, bu iddianın da finali aynı sessizlik yemininde PERDE dedi, SUSTU !

Bir ülke düşünün,

…başkentinde, mafya lideri olarak etiketlenen bir isimden dolar bazında maaş alan birini barındırıyor ! Ve o ülkenin güvenliğinden birinci derecede sorumlu bakanı çıkıp, O İSMİ BİLİYORUM dercesine konuşuyor ! Ülke, bu iddiayla kaynarken, o bakan, herkesin merakla beklediği ne o ismi ne de konuyu bir daha gündemine bile almıyor !

SUSUYOR !

Ya da SUSTURULUYOR !

Hangisi, Sayın Süleyman Soylu ?

Garip olan,

…konu o kadar dallanıp budaklanıyor ki, toplumu SUSTURMAK ve SUSAN Soylu’yu da bu tartışmaların orta yerinden çekip almak için, dönemin Meclis Başkanı Mustafa Şentop çıkıyor ve diyor ki, “Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapan milletvekillerinden biri değil” ! Hatta, “Konunun bundan sonraki aşaması, adli çalışmalar kapsamında olacaktır” diye de ekliyor !

Adli çalışmalara ne oldu peki ?

Haklısınız, bu kısım da SUSTU !

Korkmalı mıyız ?

Niye mi soruyorum ?

TBMM çatısı altında olmasa da, Ankara’da, polis tarafından aranan bir organize suç liderinin her ay düzenli şekilde ödediği parayla devletin aleyhine çalışan bir isim var ve birilerinin kirli çamaşırları olduğu iddia edilen  tüm o tartışmalı dosya ve ses kayıtları da belki de o isim üzerinden akıyor, o organize suç liderine, ama Ankara’dakiler ne o ismi telaffuz ediyor ne de bunun tartışmasını yapanlara cevap veriyor !

Susuyor !

Sahi NİYE susuyor ?

Kim için susuyor ?

Ne için susuyor ?

Daha da garip olan, herkes, “rüşvet alan siyasetçi kimse bilgi ve belge verin” diye o dönem Soylu'ya sesleniyor, resmî yazılar gönderiyor, ama yaratılan o korkutucu sessizlikte o isim de KORUNUYOR, o isme para verdiği iddia edilen Sedat Peker de ! 

Daha da kötüsü,

…ülkede 7 sene İçişleri Bakanlığı yapan ve böylesi bir iddianın ardından SUSAN Süleyman Soylu, RÜŞVETİ BİLEN AMA HİÇBİR İŞLEM YAPMAYAN BAKAN olarak kalıyor ! Rüşveti aldığı iddia edilen siyasetçi ise adalet önünde hesap bile vermiyor, belki de kaldığı yerden görevine devam ediyor !

Böylesi bir karanlık ilişkinin devlet düzeyinde aydınlatılması yerine üzerinin kapatılmasını konuşan bizler, bizi yönetenlerin bu SUSAN / SUSTURULAN hallerinden korkar hale geldik desek, abartır mıyız ?  En çok da devletin içine kadar sızan ve hedef aldığı isimleri maaşa bağlayacak kadar ileri gidebilenlerin yasadışı varlığı noktasında !

Bu defa siz düşünün, Süleyman Soylu !

Devleti bile susturan o 10 bin doları az biraz düşünün !

Belki cevabı hatırlar, bizlerle de paylaşırsınız…