Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 930 defa okundu.

Sosyalist Tamam Da... Onca Aşırı Sağcı Ne?

Öncelikle, gecikmeli de olsa tebrik (!) edelim, CHP'de seçildiği (!) dönemden (!) bugüne (!) estirdiği (!) DEĞİŞİM rüzgarları (!) adına, Özgür Özel'i ! Şaka bir yana, partide hala nasıl bir DEĞİŞİM yaratacağı YA DA neyi şu ana kadar değiştirdiği çok belli olmayan parti liderliğine bir ünvan daha eklemiş, Özgür Özel ! 

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevi !

Avrupa'da son yıllarda yükselen AŞIRI SAĞ'ın ve kan kaybeden SOL'un çaresizliğine Özgür Özel PANSUMAN olur mu, çok bilemedim !

Yine de sorayım...

Türkiye dışında, aşırı sağcı adaylarla seçimlere giren, Avrupa'da başka bir SOL parti var mı ? Türkiye dışında, kendi ilkeleri ve değerleriyle örtüşmeyen isimleri halkın meclisine taşıyan başka bir SOL parti var mı ? Türkiye dışında, temsil ettiği halkın emeklisi yoksulluk ve açlık sınırının altında AÇIM / GEÇİNEMİYORUM diye bağırırken, kendi emekli maaşlarına ha bire zam yapma konusunda ONAY ellerini hep havada bekler halde tutan başka bir SOL parti var mı ? Türkiye dışında, ülkenin hukuksal çatısını ayakta tutan Anayasa'yı tanımayan, hatta onu etkisiz kılmak için her yolu deneyenlerin iktidarında, hala bildik / geleneksel salon toplantılarıyla etkisiz muhalefetini ortaya koyan başka bir SOL parti var mı ? Türkiye dışında, genel seçimlere hazırlanırken, o ülkenin en etkili kesimlerini (Kürtleri) dışarıda bırakan ve geride kalan sağcı ve islamcı partileri içine alan bir ittifakı, temsil ettiği seçmen kitlesine TEK ÇÖZÜM diye sunan başka bir SOL parti var mı ? Türkiye dışında, yasama / yürütme / yargı organlarının zamanla tek bir isimde toplandığı, hatta OĞLAN BİZİM KIZ BİZİM nidalarıyla da bu durumun espriye döküldüğü bir ülkede, hala anayasa ve adalet mitinglerini gündemine dahi almayacak kadar KENDİ İÇ SORUNLARIYLA meşgul başka bir SOL parti var mı ?

Soru çok, Özgür Özel !

Ama isterdik ki cevap da çok olsun !

Peki, Türkiye'de temsil ettiğiniz SOL, bu sorulara cevap bile veremeyecek kadar pasif bir hale düşmüşken, sizin Sosyalist Enternasyonal'de yaptığınız o konuşmada dile getirdiğiniz şey de neydi !?

Hani dediniz ya,

"Avrupa'da ve dünyada yükselen AŞIRI SAĞ'a ve otoriter popülizme karşı sosyal demokratların birlikte hareket etmesi gerektiğini savunuyoruz" diye !

Türkiye'de bunun için ne yapıyorsunuz ?

Şu ana kadar ne yaptınız ?

Belki de asıl soru,

...niye hiç bir şey yapmadınız !?

31 Mart Yerel Seçimleri'ne hazırlanan Türkiye'nin SOL cenahtaki ana muhalefet partisinin lideri olarak, bana şunu söyleyin sadece !

Bolu'da Tanju Özcan'dan Hatay'da Lütfü Savaş'a, parti içindeki dinamikleri çok kaşımadan, bir çok noktaya usulca yerleştirdiğiniz AŞIRI SAĞCI politikacılarla SOL'a ve seçmeninize verdiğiniz mesaj ne oldu, bugüne kadar ? YETERLİ DEĞİLDİK, "destek aldık" mı ? SOL, Türkiye'de kazanmak için "YETERSİZ" mi ? Türkiye'de son yıllarda yükseltilen politize islam ve milliyetçilik akımından hazır nemalanmak varken, "yelkenleri bu rüzgarla doldurduk" mu ?

Aslında siz de haklısınız !

Partinizde bir tek Milletvekili bile, sesli şekilde, SOL'a bu kadar SAĞ makyaj yaparak elde edilenin ne olduğunu sorgulamadı ! Hatay'da halkın istemediği, AŞIRI SAĞ fikirleriyle bilinen, ki bunu kendisinin de açık açık itiraf ettiği bir ismi "KAZANMAK İÇİN MECBURUZ"a taşırken, bu tavrınızla parti hanenize yazdırdığınız KAZANCI (!) da hiç kimse sorgulamadı !

Ve son soru...

SAĞ'ın SOL'a şu ana kadar kazandırdığı belediyeler, Türkiye SOL'u için ne anlam ifade ediyor !?

Cevabı, "Avrupa'da ve dünyada yükselen AŞIRI SAĞ'a ve otoriter popülizme karşı sosyal demokratların birlikte hareket etmesi gerektiğini savunuyoruz" diyen biri olarak verin ama...