Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Metin Dingil
Metin Dingil
metin_dingil@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 452 defa okundu.

Sonuna kadar hak etti

Atakaş Hatayspor’un korana virüs salgınından sonra 21 günlük bir süreçten sonra saha içinde nasıl bir reaksiyon vereceği merak konusuydu. Bu sürede görüldü ki oyuncular futbolu özlemişler. Saha içinde istekli, coşkuluydular..

Bizim için bu maçın ayrı bir önemi daha vardı;

Tarihimizde ilk gece maçını oynayacaktık.

Işıklar sanki gündüz gibi aydınlatıyordu, Antakya Atatürk Stadını..

Maça Sivasspor daha iyi başladı ve hemen öne geçti..

Yediğimiz golde ortayı yapan rakip sol bek Uğur'u boş bırakıp kovalamayan Selim hatalıydı..

Geriye düştükten hemen sonra Aabid'in dikine ara pasıyla buluşan Selim hızla ceza alanına gönderdiği topu Akıntola bekletmeden ayak içiyle yerden çok güzel bir gol attı!

Durum 1-1 den sonra rakip alan savunması yaparak Hatayspor’a boş alan bırakmadı,  oyunu kurmada ve pozisyon bulmada zorlandı.

İlk yarı sonunda topla oynamada %54 -46 Hatayspor öndeydi..

İkinci yarıda Gökhan oyundan çabuk düşünce, Hatayspor orta sahada oyun kurmada yeteri kadar üretken olamadı.

Riberio 65 dk.da gereksiz bir sarı kart gördü ve daha sonra yorgunluk belirtileri göstermeye başladı. Teknik direktör Ömer Erdoğan, Riberio’yu oyundan erken alsaydı takımı eksik bırakmazdı!

Riberio tekniği, oyun bilgisi iyi ama fizik gücü yeterli olmayınca elleri ve çenesiyle oynuyor. 2 maç arayla takımı eksik bırakan bir oyuncudan hayır gelmez..

Hatayspor 10 kişi kalınca çok güzel bir karakter ortaya koydu, daha arzulu ve istekli oynayarak yakaladığı çok net pozisyonlardan 2 tanesini direkler, diğerlerini de beceri eksikliğinden gole çeviremedi!

İlk kez 11’de oynayan Billong stoper olarak ağır, pozisyon bilgisi yetersiz ve topu kullanma yeteneği sınırlı bir oyuncu..

Golü atan Akıntola henüz tam olarak hazır değil, fakat tekniği, oyun bilgisi iyi bir oyuncu, fizik gücünü artırırsa, takıma önemli katkı sağlar..

Tüm olumsuzluklara rağmen 20 gün takım antremanı yapamamış bir takımın mücadele gücü ve son 10 dakikadaki arzulu ve istekli oyunumuzla girdiğimiz pozisyonlarla maçı alabilirdi.

Hatayspor, Pazartesi akşamı galibiyeti sonuna kadar hak etti..

İlerleyen haftalarda oyun kurmada daha üretken olabilirse, hem oyunu güzelleşir, hem de iyi sonuçlar alır..

Bu da takımın özgüveni ve gelecek hedefleri açısından çok önemli..