Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 90 defa okundu.

Seçimi Kaybettiren şey Neydi ? ZATEN KAZANDIK Mı ?

Geçen günlerde bir özeleştiri (!) yaptı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ama keşke daha fazlasını yapabilse, yaklaşan KURULTAY öncesinde SENSİZ OLMAZ diyen DALKAVUK kalabalığı için en çok da !

Özeleştiri yaparken, 

…seçim sonuçlarına göre, kırsal kesimde Erdoğan lehine 3 milyon OY FARKI oluştuğunu, büyük yerleşim birimlerinde ise yüzde 51 ile kendilerinin önde olduklarını, bu sonuçla da kırsala yeterince enerji harcamadıklarının ortaya çıktığını söylemişti, hatırlarsanız !

Bu,

…böylesi önemli bir seçime 6 Parti dayanışması içinde girenlerin aslında ne kadar GEREKSİZ bir özgüven içinde olduklarını resimliyor, özellikle de KIRSALI NASILSA ALIRIZ hikayesinde tökezleme nedenlerini ! 

Peki, kırsalda kalesine böylesi NET bir gol yiyen 6’lı Masa’nın sandalye sahipleri, yurt dışında kurulan sandıklar için ne kadar hazırdı ? ÖZGÜR BİR TÜRKİYE için verdikleri mücadeleyi ne kadar anlatabildi ? Dışarıdan izlenen ülke ile aslında içeride yaşananların ne de farklı olduğunun altını ne ölçüde çizebildi ? Yoksulluğun faturasındaki milyonları, genç işsizleri, ay sonu hesabının çaresiz bıraktığı yoksul evleri, sürekli zam yapılan maaşlara rağmen piyasanın fahiş fiyatları karşısında teslim bayrağını dikenleri, ikinci bir iş yapmadan geçinemeyen emeklileri en çok da ! 

“Bu kitleye ulaşmak neden bu kadar önemliydi” sorusuna dürüstçe cevap vermenin önemini, seçim sonucuna etki eden seçmen kalabalığına bakarak anlamak çok da zor değil aslında !

Bilmeyen için,

…yurt dışında, 3 milyon 400 binden fazla kayıtlı seçmen bulunuyor… Bunların yaklaşık 1 milyon 505 bini Almanya’da yaşıyor ! işte bizim bugüne dair tespitimizin ana başlığını da Alman İçişlerinin buna dair bir açıklaması oluşturuyor… https://www.youtube.com/

@troltiktok

/videos   vYüksek Seçim Kurulu verilerine göre, Almanya’da kayıtlı 1 milyon 505 bin seçmenin 733 binden fazlası, Milletvekili seçimlerinde sandığa gitti !

Ne kadarı mı AKP’ye oy verdi ?

Yüzde 50.52’si !

Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda yaklaşık 733 bin, ikinci turunda ise 762 bin seçmen oy kullanmış !  Erdoğan’a ilk turda  yüzde 65.5, ikinci turda ise yüzde 67.2 oranında destek çıkmış ! Zaten seçim sonuçlarının ardından AKP yandaşlarının bu ülkedeki kutlamalarını izleyenler, Partinin de Erdoğan’ın da bu ülkedeki baskın kimliğine dikkat çekmiş ! 

Merak ediyorum, Sevgili Kemal Kılıçdaroğlu,

…Türkiye kırsalına bile ulaşma konusunda bu kadar zorluk çeken sizler, Türkiye’den uzak ülkelerde, kendi ülkelerinin kaderi için oy kullanacaklara ulaşabildi mi ? Ulaşabildiyse, eldeki rakamlar size ne anlatıyor ? Sizin SON DÖNEMEÇ dediği bir noktada, Avrupalı Türkler nerede durmayı tercih ediyor ? Madem seçim sonucu sizler için ciddi bir başarısızlık değil, demokrasi için son ŞANS denilen bir seçimde Erdoğan’a ve AKP ittifakına verilen bu güçlü destek niye ?

Bu arada, bu rakamların gerisinde bir gerçeğimiz daha var, Sevgili Kılıçdaroğlu !

Alman İçişlerinin DW Türkçe’ye verdiği bilgiye göre, AKP, 14 Mayıs’ın çalışmalarına 2021’de başlamış, ki Almanya’daki Türklerin hem siyasi hem dini örgütlü kimlikleriyle gerçekleştirilen birebir temasların onlara ne kazandırdığı ortada ! Açıkçası, Diyanete bağlı camilerde görev yapan imamların neredeyse hepsinin Ankara tarafından gönderildiğini de hesaba eklersek, Türkiye’de kemikleşen politize edilmiş İslam’ın Almanya’da çok daha güçlü olduğunu da idrak edersek, NİYE OLDU kısmında çok da kalmayız diye düşünüyorum ! 

Bu konuda sorulması gereken, oldukça açık !

Türkiye kökenli toplumu kazanmak için CHP ve Altılı Masa’nın kurmayları, stratejik bir konsept geliştirdi mi ? 

Dilerim, cevap, Türkiye kırsalını CEPTE sanıp UNUTAN haliniz gibi değildir !

Yine de, hani her şeye rağmen BAŞARILIYIM deme cesaretiniz için sizi kutlamak istiyorum, Sevgili Kılıçdaroğlu ! Kaybettiğiniz bir seçimin, size oy veren 25 milyonu aşkın insanın hayatını ne şekilde değiştirdiğini umursamadan, BAŞARDIK deme cesaretiniz için gerçekten de sizi kutluyorum…

En çok da bu tablo içinde kendine yaşam ve nefes alanı bulamayanlara yönelik, ÖZÜR bile dilemeyen rahatlığınızı !