Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 130 defa okundu.

Seçim Sonrası Inşaat Var! Şantiye Adresi, Türkiye…

Adaylığı tartışılan Erdoğan eğer ki 14 Mayıs’ta kazanırsa, kaldığı yerden devam edecek ! Parlamenter demokrasi ruhuna EL FATİHA okumamak ve İYİ BİLİRDİK dememek için direnenlerin umudu ise gelecek 5 senede olası yaşanabilecekler göz önüne alınacak olursa, bitecek !

Açıkçası, bir şeyi merak ediyorum !

Ankara, Marmaris ve Ahlat sonrası, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayları inşa edilir mi sahi ?

Saraylar bir tarafa,

…“Biz, Tayyip abiyi, ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım ! Ayakkabısını elimizle yalamamız lazım” diyen AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız gibi düşünenlerin içlerine sindirdikleri bu garip ruh hali durumunu bir 5 sene daha yaşayacakları noktasında değilim aslında ama… Bu düşünce ve yaşam formunun bizleri bir 5 sene daha yöneteceği gerçeğindeyim !

Daha da garibi,

…“Ben, bu ifadeleri, bir yerel televizyonda konuştum ve benim konuştuğum ifadeler, yerel ifadelerdir ! Bizim yöremizde, insanların rahatlıkla kullandığı ifadelerdir ! Bu ifadenin arkasında herhangi birisine hakaret yoktur” diye konuşmuş ya Yediyıldız !

Merak ettim,

…yerelde, insanlar, NE AMAÇLA ayakkabı yaladıklarını söylüyor olabilir ?

Ayakkabı yalamanın, gündelik hayatta nasıl bir yeri olabilir ?

Aslında, ceketini son düğmesine kadar ilikleyenlerin memleketinde, “…ben, bu konuşmayı yapmışım, ayıp etmişim, eyvallah ! Ama ben memleketi satmamışım, kimseye hakaret etmemişim! Şaşırdım, kaldım ! O kadar büyük bir saldırıya uğradım ki, feleğim şaştı” diyen Yediyıldız, ceket ilikleyenlerin memleketinde çok da farklı bir şey yapmamış belki de !

Tamam,

…çıtayı biraz daha yükseltmiş yükseltmesine de !

Biz, bu tür çıkışlara, Erdoğan Türkiye’sinde alışmadık mı zaten ?

Amerikalı bir gazeteci dostumun da dediği gibi, BİAT kültürü ! Teslimiyetin ne kadar derinse, bağların o kadar güçleniyor, teslim olduklarına ! Bu, senin kabul edilmeni, onay görme sürecini hızlandırıyor ! Öyle ki, örnek dahi gösterilebiliyorsun diğerlerine !

Türkiye siyaseti, iyi geçinmenin formülünü bulmuşlarla dolu !

Erdoğan ve Bahçeli, mesela !

Erdoğan’ın Bahçeli için, Bahçeli’nin Erdoğan için söylediklerini burada bir gazeteci olarak yazsam, sanırım bir HAKARET davası da bana açılırdı ! Yine de miting meydanlarının o karşılıklı savrulan ağır suçlamalar fotoğrafını rafa kaldıran bugünkü “SEN OLMADAN OLMAZ, BİZ SENİNLE VARIZ”a nasıl gelindi, hala anlayabilmiş değilim !

Ben, bir seçmenim mesela !

2013 senesindeki 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu adıyla haber manşetlerine çıkan olayı Parti binalarına, seçim araçlarına, hatta billboardlara taşıyan, taşırken de sürece dahil olan Bakanları da açık açık ifşa eden, “HESAP SORACAĞIZ” diye de ekleyen bir MHP’den, bugünkü Cumhurbaşkanı seçiminde ADAYIMIZ ERDOĞAN’dır diyen bir MHP’ye giden yol haritasında NE var, bakın bunu da hiç anlayabilmiş değiliz !

Anlamadığımız bir Türkiye’de, eğer ki Erdoğan kaybederse, anlaşılan o ki çok şey de değişecek ! 

Altılı Masa’nın son toplantısında kabul edilen “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”nde 9 ana ve 73 alt başlıktan oluşan 2 bin 500'e yakın maddede sıralanan eylemlere ve vaatlere bakılacak olursa, o değişim, Türkiye’yi adeta bir şantiye alanına çevirecek ! Erdoğan’ın son 20 senede inşa ettiği Türkiye’de; hukuktan adalet ve yargıya, kamuda yolsuzlukla mücadeleden şeffaflık ve denetime, dış politikadan göçe, işsizlikten yoksulluğa, eğitimden sosyal politikalara, yeni bir yön verilecek !

TBMM bünyesinde kurulacağı söylenen Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu mu ?

Bence, ŞANTİYE alanının en fazla iş makinesinin çalışacağı alan olacak !

Gözler, kazıldıkça çıkacaklarda olacak !

En çok da,

…toprağın altında kalacaklarda !