Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 441 defa okundu.

Sanırsın Kendi Ceplerinden... ÇEKİN ELİNİZİ CEBİMİZDEN!

Somali'ye yüz milyonlarca dolar HİBE !

Fas'a deprem için kaldırılan yardım uçakları !

Gazze için YENiDEN İNŞA EDECEĞİZ sözleri !

"Suriyelilere 40 milyar dolar harcadık, evelallah bir 40 milyar dolar daha harcarız" sloganları !

T.C. vatandaşı olarak soruyorum...

KİMİN parasını KİME veriyorsunuz ? Bu cömertliğinizin kaynağı ne ? Hazinede biriken onca paranın adresinde duranlar kimler ? Cevabını bildiğiniz soruları soruyorum size ! Benim, ev kadını Ayşe yengenin, bakkal Ahmet amcanın, çiftçi Mehmet efendinin, işçi Ali'nin, öğrenci Murat'ın, kağıt toplayan İsa'nın, faturalarını ödeyemeyen emekli Muhammed dedenin paralarını, kendi cebinizden dağıtır gibi paylaştırmanızı izlerken soruyorum !

Niye mi ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçinemediği için çalışmak zorunda kalan emeklilere 5 Bin Lira ikramiyenin verilmemesiyle ilgili tartışmaların daha o ilk gününde ne demişti ? "Düzenlemeyi tamamladık... Hayırlı olsun emeklilerimize... Bu noktada, çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktık ! Takdir edersiniz ki, mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık ! Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu... Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil..."

Emekliye PARA yok !

Emekliye PARA kalmadı !

Emekliye PARA bulunamıyor !

Ama,

...Somali'ye HİBE edilecek paramız var !

...Fas'taki depremin yaralarını sarmak için de !

...Gazze'de yıkılan kentleri yeniden imar etmek için de !

...tarafı olmadığımız bir savaşın mağduru Suriyelilere harcamak için de !

BÜYÜK ÜLKEYİZ havasını atmak için hiç bir fırsatı kaçırmayanların, hatta UZAYA ÇIKTIK demek için 55 Milyon Doları bir çırpıda gözden çıkartanların ülkesinde emekçiler AÇ, çalışanlar MUTSUZ, bir ömür boyu bu ülkeye hizmet etmiş emekliler ÇARESİZ !

Halimiz ortada, itiraf edemediğiniz PARASIZLIĞIMIZ da !

Hatta durum öyle bir hale gelmiş ki, 2020 yılında büyük bir açılış töreniyle müzeden camiye çevrilen Ayasofya'dan gelir etme yoluna gitmişiz, en sonunda ! Üst katı MÜZE alt katı CAMİ olmuş Ayasofya'nın bu halini gezmek isteyenlerden ise 25 Euro istemeye başlamışız ! 

Oysa ki UNUTMADIK !

Cumhurbaşkanı / AKP lideri Erdoğan’ın, 29 Mart 2023 tarihinde, Cumhurbaşkanı Gündem Özel yayınında yaptığı konuşmayı UNUTMADIK ! Programda, Ayasofya’nın müzelikten “kurtarıldığını” anlatan Erdoğan'ın, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’na yüklendiği o anları UNUTMADIK !

"Karamollaoğlu, YAZIKLAR OLSUN sana... 'Ayasofya'nın bir bölümü müze olarak kullanılsın' diyor ! Fatih Sultan Mehmet'in, neresini müze olarak bıraktığını duydun...?"

Hatta konuyu rahmetli Necmettin Erbakan'ın Ayasofya hayaline kadar götürmüştü, Erdoğan:

"Rahmetli Erbakan Hocamızın bütün hayali, Ayasofya'yı açabilmekti... Sen, acaba, Erbakan Hoca'yla ne zaman tanıştın ? Ben, Erbakan Hocamız partiyi kurduğundan itibaren gençlik kolları başkanlığı yapmış birisiyim... Sen ise sonradan katıldın..."

Peki, ne oldu da YAZIKLAR OLSUN denilen bir teklif, hayata geçirildi ? Sahi, bu soruyu kime soralım ! 25 Euro'ya kadar düşen İHTİYAÇ listemizi kime soralım ? Ülkede her kuruşun hesabı yapılıp, neredeyse soluduğumuz havadan bile vergi kesecek hale gelmişlerin, konu BİZ BÜYÜK DEVLETİZ kısmına gelince, elini sürekli halkın cebine (hazine) sokma alışkanlığını kimse soralım ?

Yok, onaylamıyorum...

Bir emekli olarak, bana bile para bulamamışların, Somali'ye HİBE altında verdiği paraları onaylamıyorum !

Bir depremzede olarak, bana verilecek kahvaltılık yardımını bile halka yaptığı bağış çağrılarıyla denkleştirebilenlerin, Fas'taki depreme yardım uçakları kaldırmasını onaylamıyorum !

6 Şubat'ın felaketinde evini, işini, şehrini kaybetmiş bir Hataylı olarak, bana ait evi bile beni borçlandırarak bana yapma sözü verenlerin, benim halimi anlamazken, Gazzeliler için verdiği ŞEHRİNİZİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ söylerini onaylamıyorum !

Bir simitin 15 TL olduğu Ankara soğuğunda, SMA'lı bebekleri için bağıra çağıra bağış toplayarak çocuklarını hayatta tutmak için yırtınan ülke insanım dururken, "Suriyelilere 40 milyar dolar harcadık, evelallah bir 40 milyar dolar daha harcarız" sloganlarını onaylamıyorum !

Bazen, yazarken, cümlelerime yansıyan kelimelerin +18 halini sık sık düzeltmek zorunda kalıyorum... 

Bu halimi de onaylamıyorum, ama düşünün de istiyorum, siz Ankara'dakiler !

Düşünün, hatta kendinize bir an önce çeki düzen verin !