Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 89 defa okundu.

ŞAH Ve MAT

Normal şartlarda, başkaları acı çekerken, insan hiçbir şey olmuyormuş gibi durup seyredemez… Haksız mıyım ? Hatta yüreklerimiz, acı çekenlerin yanındadır ! Acıklı bir film sahnesinde bile gözlerimizin dolması bundan ! İNSANLIK BİTTİ diyenlere inat, İNSAN olduğumuzun şahitliğidir o film anları ! Yanaktan süzülen o tek bir damla gözyaşı, İNSAN kimliğimizin kanıtıdır…  

Aslında elde avuçta kalan vicdanımızın toz halidir !  

Bir gün rüzgara savrulmadan önceki son çırpınışlarımızdır belki de, kim bilir !

Haklısınız…

Azaldık !

İNSANLIK BİTTİ denen hallerimizin kalabalığında, azaldık !

Bir tanesi şöyle demiş, buna dair;

-

Şükür, cehalet bitti !  

Kimse okumuyor, herkes yazıyor…

Kimse öğrenmiyor, herkes biliyor…  

Kimse susmuyor, herkes konuşuyor…  

Kimse çekilmiyor, herkes ortada…  

Kimse kederlenmiyor, herkes şenlik…  

Kimse yere bakmıyor, herkes yıldız tozu...  

Kimse sevmiyor, herkes arzu ediyor...  

Kimse gözyaşı değil, herkes küfür...  

Kimse eşik değil, herkes duvarların ötesi…  

Kimse gölge değil, herkes ışık...  

Tevazu bitti !

İncelik bitti !

Hatıra bitti !

Gönül bitti !

Şarkı bitti !

-

Cehaletin bu son fotoğraf karesinde haftanın hikayesi mi ?

Ankara’dan !

Hepimiz hatırlıyoruz, Adalet Bakanlığı başkanlığındaki bir AKP heyetinin HDP Meclis Grubu’nu ziyaret ettiği anları ! AKP heyetinin, başörtüsü düzenlemesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifini anlatmak ve destek istemek için geldiği günü ama !

Görüşmenin fotoğraflarının kamuoyuna yansımasının ardından, nedenini anlamadık ama, kıyamet koptu ! Garip olan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, AKP'nin ‘anayasa değişikliğini’ görüşmek amacıyla HDP'yi ziyaret etmesini "son derece doğal ve doğru" bulduğunu söylemesiydi !

Aslında AKP cephesinde de benzer bir şekilde HDP’ye yönelik algıda garip bir ikilem var !

Ya da yaklaşan seçimin denklemleri içinde kafalarda yeni yeni formüller var !

Her şeye rağmen, tozun dumana karıştığı bu ziyaret fotoğrafına ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a katılmamak zor !  

“İlk sözüm AKP’ye... Yürütmeyi veya kabineyi kim temsil ediyor, AKP önce bir karar versin ! Adalet Bakanı mı, İçişleri Bakanı mı ? Heyetimizle görüşme talebinde bulunan AKP, Adalet Bakanı başkanlığında bir heyet gönderiyor, ertesi gün İçişleri Bakanı, hakaretlerine ve tehditlerine devam ediyor ! Bize saldırılarını daha da yükseltiyor !  

Karar verin !

Bu hükümetin başı veya kalbi Soylu mu, siz misiniz ? Eğer İçişleri Bakanı ise bu politikaların mimarı ve sahibi, o zaman neden heyet gönderiyorsunuz ? Neden uzlaşma için partileri geziyorsunuz, bize geliyorsunuz ? Sürekli nefret, düşmanlaştırma, iftira, hakaret konuşmaları yapan İçişleri Bakanı sizi temsil ediyorsa, bize gelen heyet kimi temsil ediyor, buna karar verin…”

Bence,

…bu ziyaret, AKP’de, dışarıya çok yansımayan bir çatışmanın varlığını da netleştirdi ! Yaklaşan seçimlerde KÜRTLERİN oy potansiyelini göz ardı etmek istemeyen Erdoğan’ın, kendi partisi içindeki dengeleri bozmadan, ama eldekini de kaybetmeden attığı adımların hesap karışıklığını da !

Ankara’nın satranç hamlelerini izlemeye devam…

Sahi, hangi taraf önce ŞAH çeker !?

Peki, MAT edecek olan !?