Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 831 defa okundu.

Refah’lı Erdoğan’dan… AKP’li Erdoğan’a…

Siyasete Refah Partisi’nde başlayan AKP lideri Erdoğan’ın dün-bugün videoları, hepimizin malumu, hatta bu konuda oldukça popüler olduğunu söylemek çok da yanlış olmayacak ! Zira dün düşündükleri ve söyledikleri ile bugün düşündükleri ve söyledikleri birbirini genelde tutmuyor ! Ya hızlı bir değişim yaşıyor ya da çok çabuk unutuyor ?

Mesela,

…bugün kendisini en fazla eleştirdiğimiz bir konuda, DÜN, aynen bizler gibi düşünüyormuş !

Hatırlayalım mı ?

Evet,

…dünün Refah Partisi zamanları ve bir toplantı salonu ! Erdoğan, onu dinleyen kalabalığa hitap ediyor ! Gündeminde, Bulgaristan’daki baskılardan kaçıp Türkiye sınırına dayanan on binlerce Türk asıllı Bulgaristan vatandaşı var !

“Ne dedi Bulgaristan'a ? 

‘Gelin’ dedi, ‘ne kadar varsa, gelin’ !!!

Tamam güzel, ‘gelin’ diyorsun ama, bak Ahmet / Mehmet ASGARİ ÜCRETE TALİM ediyor ! Ülke insanı AÇ ! Kadınını satıyor ! Kızını satıyor ! Çalıştırıyor ! Sen buna ÇÖZÜM bulamamışken, ‘GELİN’ diyor !

Bunları NEREYE yerleştireceksin ?

Kapıkule’de bir anons: 

‘Muamelesi biten soydaşlarımız, istediği yere gidebilir…’

780 bin kilometre kare emrinize amadedir !

(Tam bu sırada, salonda bulunanlar, bu ifade edilene ve yapılan tespite gülüyor…)

Bu insanlar geldi, ama KİM geldi ? CASUS mu, değil mi ? Bir de bakıyorsunuz ki, Ercüment Konukman (Anavatan Partisi kurucusu) falan çıkıyor, ‘Gelenlerin içinde 5 bin casus var” diyor ! Ey Allah'ım Yarabbi... Bu nasıl perhiz, bu nasıl lahana turşusu ? (Salonda yine gülüşmeler…) Bu nasıl bir devlet anlayışı ?

Adam, sana vize üstüne vize uyguluyor, sen, oradan Türk olduğu için değil, Müslüman olduğu için kovulan 300 bin insan, dikkat edin bu ifademe, nazik ifade olduğu için söylüyorum, dikkat edin, 300 bin insan kovuluyor... Ve adam ne diyor ? 'Biz, onları Türk olduğu için kovmadık... Bunlar, Bulgar vatandaşı Müslümanlardır' diyor ! Ve biz, bu insanların oradaki haklarından vazgeçiyoruz, ‘isteyen istediği yere gider’ diyoruz... Nereyi veriyoruz ? Okul yurtlarını onlara veriyoruz... Okullar açılıyor, ‘başınızın çaresine bakın’ diyoruz ! Başının çaresine nasıl bakacak bu insanlar ? Bursa'nın park bahçelerinde 'ahlaksızlığa başlıyorlar…”

Bunlar,

…dünün Erdoğan’ından !

Gelenlerin yarattığı KONTROLSÜZ tablodan şikayet eden Erdoğan’dan ! Gelenlerin evsizliğinde onlara ev diye verilen üniversite yurtları yüzünden YERSİZ / YURTSUZ kalan öğrencileri savunan Erdoğan’dan ! Gelenlerin kadere teslim edilmesinden, SAHİPSİZ bırakılmasından şikayet eden Erdoğan’dan !

Bulgaristan'ın, 1984-1989 yılları arasında, ülkede bulunan Türk asıllılara uyguladığı asimilasyon politikasından kaçan yaklaşık 350 bin Türk'ün Türkiye'ye "zorunlu göçü"nün üzerinden 34 sene geçti geçmesine de, bugün izlenen AYNI kontrolsüz göçmen politikası yüzünden ülkedeki Suriyeli, Pakistanlı ve Afganistanlı sığınmacıların ülke ekonomisinde ve sosyal hayatında yarattığı sorunlar yumağı için benzer şeyleri bizler de SİZLER için söylüyoruz, Sevgili Erdoğan !

Merak ediyorum !

Şehirlerde yaşayan Suriyeli sayısının Eylül ayı itibariyle 3 milyon 234 bin 28 rakamına ulaştığı bir ülke coğrafyasında, Ankara’yı müdahil yaptığınız bir başka ülkenin savaşından ne kazanç elde ettiniz de bu kalabalık bizler için kabul edilebilir bir noktaya taşınsın ?

Var mı bir cevabınız?

Ha bu arada…

Sizin dün sorduğunuzu bizler de bugün soruyoruz…

Bunca Suriyeli, Pakistanlı ve Afganistanlı arasında,

…kaç CASUS var ?

…kaç CİHATÇI var ?

…kaç TERÖRİST var ?

…kaç HIRSIZ/KATİL var ?

…kaç TÜRKİYE DÜŞMANI var ?

Haklısınız !

Ülke kapısını MEVLANA’nın sözüyle bir tutup HERKES için sonuna kadar açtığınız bugün, sizin, dün hükümete yönelik eleştirilerinizin finalindeyiz bizler de !

Sahi, bu, nasıl bir devlet anlayışı ?