Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Metin Dingil
Metin Dingil
metin_dingil@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 705 defa okundu.

Prangalar çözüldü

Atakaş Hatayspor’un geriye kalan haftalarda ligde durumunu daha fazla riske etmemesi açısından Göztepe karşısında mutlaka galip gelmesi gerekiyordu.
Rakip Göztepe’de son haftaların en formda takımlarından biriydi. Özellikle konuk ekipte Halil Akpınar’ın savunma arkası koşusuna tedbir alınması gerekiyordu..
İki takımında maç öncesi izleyenlere vadettiği yüksek tempolu maç ve bol pozisyon düşüncesi, saha içinde gerçekleşti.
Hatayspor son 3 haftalarda aldığı yenilgilerin baskısını kaldırmak için iştahlı ve arzulu oyununu sahaya yansıtmasıyla fazlasıyla pozisyonlar buldu.
Kamil Ahmet’in yükseklik kazandırdığı ortasına Mame Diouf’un ustaca kafa vurarak takımını öne geçirmesi, organize atağın ürünüydü.
Hatayspor 1-0 öne geçtikten sonra bile tempoyu yükseltti, özellikle Diouf ve El Kaabi ile hücumda etkili oldu.
Orta alanda Ruben Riberio gecenin flaş isimlerindendi, her topu adrese gönderdi, hem ileriye hem geriye koştu, top çıkardı, rakibin ataklarını kesti.
Onur Ergün bal yapmayan arıya benziyordu. Çok boş alan bıraktı, top kayıpları ikinci yarıda rakibe çok sayıda pozisyon sağladı. Pozisyon hatasını bu maçta da yaptı.
Savunmada Burak Öksüz ve Sackey baskı yedikleri bölümde bocaladılar ama kritik hamleler ile skoru son bölüme kadar taşıdılar.
Kaleci Munir hatasız oynadı ve yine kritik kurtarışlara imza attı.
İlk yarıyı 2-0 önde kapatan Hatayspor’un, maçın ikinci yarısında oyun planı; geride boş alan bırakmadan ikinci bölgede kalabalık presli oyunla kapacağı toplarla yani kontrataklarla pozisyonlara girmek olmalıydı..
Temposu düşünce, orta sahayla savunma oyuncuları arasında hiç uyum olmadı, çok pas hatası yaptı, açık vererek, rakibe gol pozisyonları verdi.
Göztepe takımı Halil’in her zaman başarıyla yerine getirdiği savunma arkasına attığı topla golü bulması Hatay’da da gerçekleşti ve bu da maçın son bölümlerinin sıkıntılı geçmesini sağladı.
Oysa Hatayspor biraz diri ve kalabalık olsa maçın son bölümlerinde rakibe bu kadar çok pozisyon vermezdi!
Takım ikinci yarıda yorgun düştü, ilk yarıdaki yüksek temposunu devam ettiremedi!..
İkinci yarı Kahraba, Benzia ve Onur’un oyundan düşmesiyle takım olarak fazla geriye yaslanmamıza, oyuncu değişikliklerinin de geç yapılması, rakibe fazla gol pozisyon verilmesine neden oldu..
Teknik direktör Ömer Erdoğan takıma ‘Pozitif Futbol’ oynatmak istiyor. Ama ikinci yarıdaki görüntüsüyle bu mümkün gerçekleşmez. En azından temposunu 70 dakikaya çıkarması gerekiyor.
Orta alanda Benzia, ilk maçında seyirciden geçerli not almış olabilir!
Gerçeği söylemek gerekirse; ne Benzia ne Kahraba henüz hazır değil!
Benzia ilk maçında takımın istekli ve arzulu oyununa katkı verdi, özellikle orta alanda Ruben Riberio’nun yükünü aldı.
Fakat hem takımın yeni oyuncusu olması, hem daha tam hazır olmaması geriye dönüşlerde ve ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişlerde istediği hareketleri yapmasını engelledi..
İnşallah Benzia, bundan önce oynadığı takımlarda yaşadığı istikrarsızlığı Hatayspor’da yaşamaz ve katkı sağlar!
Sonuç olarak; 3 hafta aradan sonra kazanmak önemliydi, oyuncuların ayaklarındaki prangalar inşallah çözülmüştür ve bu maçla birlikte tekrar istikrarlı bir çıkışa geçerler!