Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 619 defa okundu.

Parasız Kalan Ankara’nın… İsrail-Hamas Hamlesi…

Uluslararası sermayeyi Türkiye’ye çekmek, yaşanan NAKİT / KAYNAK sıkıntısını hafifletmek isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i izlerken, Ankara’nın, miting meydanlarına doldurduğu yüz binlerle oluşturduğu Hamas yanlısı / Tel Aviv karşıtı politikaların anlamını çözmeye çalışıyoruz ! Özellikle de bir zamanlar kurduğu denge politikasıyla Ortadoğu’da LİDER ülke konumunu bugün kaybeden ve ha bire yeni ittifaklarla kendini güncellediğini sanan Ankara diplomasi ekibinin KAYIP / KAZANÇ hanesini hangi rakamlarla doldurduğunu fazlasıyla merak ediyoruz ! Açıkçası, en büyük dar boğazını ENERJİ konusunda yaşayan Türkiye’nin, İsrail’i bu konuda YENİ PARTNER olarak gördüğü bir dönemde, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Kasım’daki İsrail ziyaretinin akıbetini en çok da !

Ağustos 2022’de karşılıklı olarak büyükelçilerin yeniden atandığı iki başkentin, aldıkları pozisyon gereği geri adım atmayacakları kesin de… 

Ankara’nın kapalı kapıları ardında bu durumun ciddi tartışmalar yarattığını fısıldayanlar da yok değil, ki milyonlarca yoksulun, açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan önemli bir kitlenin hayatları adına iyileştirme beklediği bir dönemde, Mehmet Şimşek başkanlığındaki ekonomi ekibinin izlenen diplomasiden mutlu olduğunu söylemek mümkün mü ?

Bölgede DİN ve ETNİK kimlik üzerinden oldukça tehlikeli bir yol haritası izleyen Erdoğan liderliğindeki AKP / MHP hükümeti, bu defa ne kadar dayanır sahi ?

Aslında, dayanabildiği yere kadar, desek mi ?

Hele ki yaklaşan yerel seçimlerin gölgesinde ilerlerken…

Peki,

…kim kazanıyor bu hamleler noktasında ?

Ankara’nın kazancı ne oluyor ?

Hamas mı ?

ABD’nin ve Avrupa Birliği’nin TERÖRİST grupları listesinde üst sıralarda yer alan bir yapı için Ankara’nın neden bu kadar büyük bir risk aldığını soran çok aslında ! Hamas’ın, Türkiye’nin kazanç hanesine NE eklediğini de ! Terörizmden bu kadar çok yara almış bir coğrafyanın, başka bir coğrafyayı bu denli kana ve şiddete boğan bir örgütlenmeyi nasıl olup da DOST ve MÜTTEFİK ilan ettiğini de !

Bu arada,

…Ankara, Tel Aviv Büyükelçisini istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmış !

Merak ettiğim bir şey de bu…

İSTİŞARE konusu NE olacak ?

Ankara, eldekine daha NE ekleyecek ?

Bir ek daha yapalım mı ?

İsrail’de, Filistinlilere yönelik ülke politikasını eleştiren çok insan var, ki bu isimlerden biri de benim İsrail’de yaşayan Türkiye kökenli bir arkadaşım… Önce o sorsun, ki sorduğu aslında bizlerin hep sorduğu bir şey, ardından Ankara’ya söz verelim…

İşte o kelimeler:

“Hayatları, evinin /mahallesinin bir köşesinde hep bir sığınak olduğu ve olası bir tehlikede koşmamız gerektiği gerçeğiyle geçenleriz… Bizler, yaşça büyüklerimizin SOYKIRIM konusunda anlattıklarıyla büyüyen ve aslında o korkuları da hep taze olarak nesilden nesile aktaranlarız ! UNUTMA diyenleri UNUTMAYACAĞIZ diyerek cevaplıyoruz o nedenle ama… Yaşadığımız her şeye rağmen, barışı da savunanlarız ! Zannettiğinizden de kalabalığız ! Ama yaşadığımız İsrail ve Yahudi karşıtlığını hiçbir dönemde aşamıyoruz ! HAMAS, bize yaşama şansı vermek istemiyor… Varlığımızı kabul etmek istemiyor… Oysaki onlarda da yaratılan bu şiddeti bizler gibi reddedenler var… 

Ailemin Türkiye’den göçtüğünü söylemem lazım, bilmeyenlere ! Türkiye’de, ülkeyi yönetenlerce yaratılmak istenen aynı İsrail karşıtlığını, aynı Yahudi aleyhtarlığını izlemek o yüzden çok korkutucu… İsterdim ki, ülkemin politikacıları eleştirilsin, ama ülkem değil ! İsterdim ki, konu MÜSLÜMAN / YAHUDİ çatışması üzerinden değil, şiddet politikaları ve terörizm üzerinden ilerlesin ! İsterdim ki, ülkemi haklı olarak eleştirenler, Hamas’ı bu kadar NET ve her şeyiyle savunmasın… Bu, bizler gibi barışı savunan ve korkmadan Netanyahu hükümetini açık açık eleştirenleri de hayal kırıklığına uğratıyor !

Şiddete ve terörizme karşı ya BİRLİKTEYİZ ya da parçalanarak yol almaya devam edeceğiz ! Bence Ankara da bu konuda NE istediğini netleştirmek zorunda ! Sizler de PKK teröründen çok çektiniz ! Şehirlerinize saldırıları yaşadınız ! Katliamları izlediniz ! Sizi bölmek isteyenleri askeri, lojistik anlamda besleyen başka başka ülkelerle mücadele ettiniz !

Tamam da EMPATİ yapamama sebebiniz nedir o zaman ?…”

Evet,

…sorularımı sormuş arkadaşım !

Sorgu noktalarımı hatırlatmış !

Ben de sorayım, son bir kere !

Ankara, Hamas’la çıktığı yolda, yol arkadaşına ne kadar güveniyor ?

Peki, Hamas’ı yol arkadaşı olarak belirleyen bir Ankara’ya bizler ne kadar güvenmeliyiz ?