Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 914 defa okundu.

Önce Ekrem İmamoğlu… Şimdi De Özgür Özel!

Aslında hikaye hiç değişmiyor, biliyor musunuz ! Zayıf düşmeye gör, her bir tarafınızdan birileri çekiştirmeye başlayıveriyor ! DÜŞENE BİR TEKME DE SEN AT’ın fırsatını kollama kültürünün çokça gelişmesinden mi nedir, seviyoruz sahne ve mikrofon savaşı vermeyi !

CHP’de yaşanan biraz da bu !

Seçim öncesi, Kemal Kılıçdaroğlu için BABA, Ekrem İmamoğlu için OĞUL tabirini kullananlar, seçimden sonra çekilen kılıçları gördükçe, Osmanlı’nın taht kavgalarını hatırlıyor olmalı ! Bugün BÜYÜK OSMANLI dediğimiz ve birbirimize örnek gösterdiğimiz o kültürün BİRBİRİNİ BOĞAZLAYAN taht kavgalarının en açık şeklini izliyoruz aslında…

Konu,

…KİM KAZANIR değil !

Konu,

…CHP daha ne kadar KAYBEDER !

Haklısınız belki, son 13 yıldır CHP’de Genel Başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu için de benzer bir sabıka kaydı var ! Neredeyse girdiği her seçimi kaybeden bir partinin liderliğini ısrarla sürdürmesinin bugünkü finali yarattığını söylesek, yanlış olur mu ? Tamam, kimileri, son yerel seçimlerde kazanılan Ankara, İstanbul, İzmir gibi kentleri örnek verecek, biliyorum ama… Bu kentleri, CHP’nin kendi başına kazandığını söylemek mümkün mü ?

Kim bilir,

…son seçimde CHP’nin kaybı belki biraz da budur, nasıl kazandığını unutmasıdır, kimlerin desteğiyle kazandığını en çok da ! Altılı Masa diye yarattığı ittifakın eksik bırakılan ayağını fazlaca küçümsemesidir hatta !

Peki, daha düne kadar BABA figürüne itiraz etmeyen, OĞUL yakıştırmasından da uzak durmayan Ekrem İmamoğlu, bugün babayı da oğlu da bir kenara atıp BEN dediği sahnede yeterince seyirci çeker mi ? Repertuvarı, zannettiği kadar zengin mi ? Kurultayda, delege tabanında beklediğini bulabilir mi ? En çok merak ettiğim de, daha düne kadar Türkiye’yi yönetsin diye meydan meydan gezdiği Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’yi yönetecek ve partiyi yarına taşıyacak kapasitede olmadığına dair yapacağı konuşmalar ! O yapamadı, BEN YAPARIM diyerek attıracağı sloganlar ! Kılıçdaroğlu’nun yanında Erdoğan’a karşı siyaset mücadelesi verenlerin, bu defa İmamoğlu’nun yanında dururken, aynı isimlerle nasıl bir DEĞİŞİM yaratacaklarını anlatacakları o anlar en çok da !

İmamoğlu’nun, aday olmayacağına, İstanbul’a odaklanacağına dair sinyaller gelmiyor değil ! Onun, ara ara görünüp ardından kaybolduğu başkanlık yarışında bundan sonra kimin safında yer alacağını bilmesek de, önemli bir isim daha var sahnede ! 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel…

O da DEĞİŞİM isteyenlerin ŞİMDİLİK omuzlarda taşıdığı biri…

Ama,

…daha ne kadar omuzlarda kalır, bilinmez !

Özel, geldiği noktayı açıklarken, seçimler sonrası seçmenin geldiği ruh halini işaret etmiş !

Ruh hali…

Sahi, kim yaratmış bu ruh halini ? Altılı Masa’yı iyi yönetemeyenler olabilir mi ? Masadaki sandalyelerden ha bire kalkıp, ara ara masayı dağıtanlar olabilir mi ? Miting meydanlarını sıkan, sahne ve mikrofon kavgasını orada da sürdüren liderlerin BEN diyen ama BİZ olamayan sıkıcı konuşmaları olabilir mi ? Kemal Kılıçdaroğlu yerine başka isimlerin ADAY olma olasılığının yeterince tartışılmaması olabilir mi ? Seçmene ulaşmakta yaşanılan ve açıkça itiraf edilen seçim hataları olabilir mi ? Yaşanan depremin ardından, deprem kentlerindeki milyonlarla kurulması gereken iletişimdeki kopukluk olabilir mi ? Onları kader planının parçası ilan edip yalnız bırakanlara karşı verilmesi gereken YANINDAYIZ pozunun eksik kalması olabilir mi ?

Özgür Özel, şikâyet ettiği o ruh hali konusunda kendisine de PAY çıkartıyor mu, bunu da merak ediyorum doğrusu…

Yoksa,

…her şey Kılıçdaroğlu’nun suçu demek daha mı kolay geliyor ?

Sahi, tüm bunlar olurken ve o ruh hali ete ve kemiğe bürünürken, kendisi neredeymiş ? Neden olanları görmemiş ? Belki de görmüş, ama müdahale etmemiş ! Ha bu arada demiş ki bir açıklamasında, “Şu an bizim seçmenimizdeki ruh durumu bu ! Karanlık sokağın içine gidiyor ! Bir süre daha gecikirsek, ardından koşsak da bulamayacağız… Onu ikna etmek için evin ışıklarını açmak, bir şeyin değiştiğini göstermek lazım… Yoksa dönmeyecek…”

Evin ışıklarını açmak için niye bu kadar beklemiş, bunu da soralım mı Özgür Özel’e ?

Günün özetinde, 

…seçim yaralarını saramamış, hatta pansumanı dahi yapılamamış CHP’de, herkes, var olan yaralara yumruk atmaya ve BEN kavgasında yorgun düşmüş BİZ’i nakavt etmeye çalışıyor !

Anlayacağınız, kazanan yok !

Kaybeden yine CHP !