Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 562 defa okundu.

O Depremzede Bir Genç… Türkiye’den Gitmek Istiyor!

“Su, hala çok ciddi bir sorun… Konteynerler kışa hazır mı, bilmiyoruz… Enkazlarsa, hiç bitmeyen kâbusumuz… Soluduğumuz kirli havayı unuttum mu sanıyorsunuz !? Küçük kız kardeşim, hala uykusundan bağırarak uyanıyor… Annemi, ara ara kendi başına ağlar halde buluyorum… Babamsa, yıkılan 

dükkanının olduğu yere gidiyor, her gün…

Ben mi ?

Ailem bu haldeyken, derslerime odaklanmaya çalışıyorum… 

Ama yapamıyorum… 

İstesem de okuduğum hiç bir şey aklımda kalmıyor… O kadar dağıldık ki, birbirimizi dahi toparlayamıyoruz… Bizi toparlamasını beklediğimiz insanlarsa, bizden para istiyor, bize kendi evimizi tekrar vermek için… 

Bazen, bize kendimizi bu kadar değersiz hissettiren bu ülkeden gitmek istiyorum… 

Ben, hayallerimin bir parçası olmak isterken, kader planının bir parçası oldum ve bundan nefret ediyorum…

O kadar sabrım kalmadı ki, artık daha çabuk sinirleniyorum… Böyle miydim ? Asla ! Hangi ara böyle oldum, ben de bilmiyorum… Zaten ben de farkındayım, bu halimin ! O yüzden daha az konuşuyorum ! Çünkü o anı ben de fark edemiyorum, ama sanki biri, bir şey bam telime basıyor !

Hani şair demiş ya;

Yavaşlamayı öğreniyorum yavaş yavaş…

Her şeye yetişemeyeceğimin artık farkındayım…

Sık sık küçük molalar veriyorum…

Zaten herkesi memnun edemeyeceğimi de biliyorum…

Bu nedenle içimden gelmeyen şeyleri samimiyetsizce yapmak yerine,

HAYIR demeyi tercih ediyorum…

Ben de böyleyim sanırım…”

O, depremzede bir genç kız…

Hatay’ın Antakya’sından…

O kadar umutsuz kalmış ki, içine sıkıştığı zor şartlar içinde ailesiyle beraber ayakta kalabilmek için, isyan ediyor ! Onlara reva görülenlere, onları kader planının bir parçası haline getirenlere ! 

Depremden sonra yaşananlara bakıldığında, Didem Madak’ın “Keşke, birkaç dakikayı ipek mendillere sarıp saklasaydım” ifadesini tekrar ettiriyor her birimize !

Haklısınız,

…unutamıyoruz !

Hiçbir şeyi unutamıyoruz !

Bugün, henüz 17 yaşındaki bir genci kendi ülkesini terk ettirecek kadar çaresiz hissettiren bir ülke coğrafyası için biraz düşünelim istiyorum… 

Aslında, depremin 8. ayı geride kalırken, bize yaşatılanlara, o yaşatılanları bize yaşatanlara baktıkça, DÜŞÜN demek de çok içimden gelmiyor !

Daha geçen gün,

… TBMM'de grubu bulunan AKP, CHP, YSP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin grup başkan vekilleri, İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmalarla ilgili bir bildiriye imza atmış, sorununun kalıcı çözümü için çağrıda bulunmuş !

Merak ediyorum…

6 Şubat depreminin hemen ardından, HDP tarafından Şubat’ta verilen, 'depremin idari ve siyasi sorumluların belirlenmesi' hakkındaki genel görüşme önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedilirken, o BİRLİKTELİK neredeydi ? 6 Şubat depreminin ardından, Mart’ta, CHP'nin, 'Depremde kaybolan insanlar ve refakatsiz kalan çocukların sorunları'yla ilgili Meclis araştırması önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedilirken, o BİRLİKTELİK neredeydi ? Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında toplanan bağışların toplam miktarının ve nerede kullanıldığının araştırılması önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedilirken, o BİRLİKTELİK neredeydi ?

Sahi, NEREDESİNİZ ?