Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 597 defa okundu.

Numan Kurtulmuş, Demiş... Vah Vah, çoook üzüldüm...

"Bir ülkeyi yok etmek için uzun menzilli füzelere ya da atom bombasına ihtiyaç yok... Bunun için eğitim seviyesini düşürmek ve kopya çekilmesine müsaade etmek yeterli ! Bunun sonucunda, binalar, mühendislerin elinde çöker ! Para, ekonomistlerin elinde kaybolur ! İnsanlık, din adamlarının elinde ölür ! Adalet, hakimlerin elinde kaybolur !.."

Kim demiş bilmiyorum ama, halimiz, bugün tam olarak bu !

Sustuğumuza bakmayın siz !

BAĞIRA BAĞIRA SUSMAK diye bir şey de var şu hayatta... 

Bazen, bu kadar karanlık bir hayatın ortasında ayakta kalmak için HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN diyenlerde duruyorum ! Ardından da aklıma bir söz geliyor, bizim gibi kendi yoksul girdabında nefes almaya çalışan ülkeler için söylenmiş...

"Batıda, hayaller, gerçekleştirmek için kurulur ! Doğu da ise gerçeklerden kaçmak için..."

Dürüst olsak mı kendimize !?

Haklısınız,

...kaçmaktan başka şansımız da yok gibi !

Eldeki siyaseti yönetenler ortada...

Dine yön verenler de...

Eğitimin hali de...

Binalar mı ?

6 Şubat desem, yeter mi ?

Aslında siyasette biraz daha duralım istiyorum... Ne de olsa hayallerimizi en çok da onlar yüzünden rafa kaldırıyoruz ! Bizlere yaşattıkları gerçeklerden kaçış halimize sebep olanlar da onlar ! Mantığımızı zorlayan bir yaşama zorlarken hepimizi, porsiyonu asla küçülmeyenler, yine onlar...

Porsiyon dedik madem, bir tanesi konuşmuş, kendi porsiyonları adına !

Adı HALK MECLİSİ olan, ama halkı gibi yaşamayanların çatısı haline gelmişlerin TBMM'si adına konuşmuş, bahse konu yerin Başkanı, AKP'li Numan Kurtulmuş ! O konuştukça, üzüldüm (!) onlar adına ! Hatta bir İBAN atsalar da, elde avuçta ne varsa, gönderelim istedim ! 

Kurtulmuş'un konusu, o çokça eleştirilen lokantaları !

Hani 550 çeşit ucuz yemeğiyle efsane olmuş yer !

VAH (!) dediğim, kalbimin sızladığı (!) bölüme gelelim mi ?

Demiş ki, Kurtulmuş, "Öyle arkadaşlarımız var ki, sadece bir tek maaşları var..." Gerçekten de, VAH ki VAH !!! Ne de zor şartlar altında çalışıyorlar !!! Hayatları, bizler biraz daha iyi yaşayalım diye, fedakarlıklar içinde geçiyor !!! Hele bir de demiş ki, "Bu insanlar, bütün masraflarını o paranın içinden kendileri yapıyorlar..."

Ne de zor bir hayat !!!

Halbu ki biz yönetilenler ne de rahat yaşıyoruz !!! Bir elimiz balda bir elimiz yağda, bir ömür geçiriyoruz !!! O kadar mutluyuz ki, ölürken bile, hiç KEŞKE'si olmamış koca bir memnuniyetin gülümsemesi oluyor yüzlerimizde !!!

Komik misiniz ya !?

Değilsiniz, anladım da...

Ne anlatıyorsunuz, onu anlamadım ? Emekliye verdiğiniz o acınası zammı bile HEPSİ MUTLU / MESUT / MEMNUN diye servis eden sizler, ne anlatıyorsunuz ? Öyle ucuza yemek yiyebileceğimiz bir lokanta da biz bulsak, emin olun biz de sizin gibi şikayet etmeden doyuracağız karınlarımızı ! Yine de bir tavsiyem olsun mu size ? Hani bize PORSİYON KÜÇÜLTÜN / TASARRUF YAPIN diyorsunuz ya ha bire, ki sahi bunu siz niye hiç denemiyorsunuz ? Bir de demişsiniz ya, "Milletvekillerini, ucuz polemikler üzerinden yıpratmak doğru değil" diye... Peki, yarattığınız ekonomi içinde yıpranan bizler ne olacağız ? Kefen parasını bile geçim telaşına harcayan bizler ne olacağız ?

Doğru, idare edeceğiz...

Yetmeyecek, şükredeceğiz...

O da yetersiz kalacak, porsiyonları küçülttükçe küçülteceğiz ! Küçülen hayatlarımızı savunmak için Ankara'ya gönderdiğimiz sizlerse, bizim sofralarımıza yeni porsiyonlar eklemek yerine, kendi porsiyonlarınızı bize karşı savunur hale geleceksiniz !

Diyorum ki ara ara, Milletvekili maaşları da memur maaşı kadar olsa, onun aldığı kadar zam alsa, hatta ne o 550 çeşit menüden oluşan lokantası olsa ne de hastanesi, terzisi, berberi... Aldığı maaşla VATAN / MİLLET dese ! Eldekine başka hiç bir şey de eklenmese !

Sahi, o zaman kim Milletvekili olmak için bu kadar yırtınırdı, merak ediyorum !

Yine de aklınızda olsun, bu sene fitre ve zekatımızı Vekil maaşına talim edenlere verelim de bari, biraz daha idare etsinler, gelecek seçime kadar ! Bizler, nasılsa mahkum edildiğimiz yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşamaya istesek de istemesek de alıştık !

Onlar ne yapsın, biçareler !

Tek maaşla idare ediyorlar !