Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 153 defa okundu.

Nereden Nereye… Ankara Arşivleri Konuşsun

Yok,

…Sedat Peker’in arşivlerinde değiliz bugün, ki o da zaten iki ülkeye göndermiş elindeki bilgileri, belgeleri, ses-görüntü kayıtlarını !

Haklısınız…

Onlar, Ankara’nın tartışmalı kara kutuları !

Bizim bugünkü arşivimizse, sosyal medya !

Hani, Ankara sık sık muhalif isimlerin 5-10 yıl önceki twitter mesajlarını, sosyal medya paylaşımlarını ısıtıp ısıtıp gündeme sokup, ardından da SUÇ ve SUÇLU ilan ediyor ya, biraz bundayız !

Ama bu defa ki paylaşımlar, onlara dair olsun !

Ne kadar değişmişler, değiştirebilmişler, buna dair olsun !

İlki, MHP liderinden…

Tarihler, 08.04.2014’ü gösteriyor… MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için konuşuyor… Tabi bizler de yeni Sosyal Medya Yasası nedeniyle, Bahçeli’nin Erdoğan hakkında sarf ettiği her sözü buraya ekleyemiyoruz !

Hele ki HAKARET iddiasıyla içeriye atılmanın bu kadar kolay olduğu bir ülkede !

Peki, denilen mi ?

-

Twitter kapatandan cumhurbaşkanı OLMAZ ! Adaletten kaçandan cumhurbaşkanı OLMAZ ! İki yanlıştan bir doğru çıkmaz ! Tekeden süt sağılmaz ! Balda tuz bulunmaz ! Suda ateş yanmaz ! Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz !

Siyasi görüşü, fikri aidiyeti meshebi ve yöresi ne olursa olsun… İster AKP'li, ister MHP'li, ister CHP'li olsun, her vatan evladı Cumhurbaşkanı olabilir ! 

Ne var ki Erdoğan, olamaz !

Milletin terazisi bu sikleti çekmez !

-

Ve,

…tarihler bu defa 18 Eylül 2022’yi gösteriyor ! MHP'nin, '2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net' teması çerçevesinde Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuşan isim, Bahçeli ve ne tesadüftür ki konu yine Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ! 

-

Onların adayı ŞU olmuş, BU olmuş, önemli değil ! Kaldı ki henüz icazet gelmedi ! Bir isim üzerinde anlaşamayanlar, milletin geleceği için NASIL uzlaşacaktır ? Bizim ADAYIMIZ belli, kararımız NETtir… Sözümüz SENET, özümüz KEFİLdir… 

2023 yılında Cumhurbaşkanı ADAYIMIZ, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır…

-

Değişim, müthiş !

Peki, değişimin Erdoğan ayağında da duralım mı ?

Bir zamanlar eleştirdiklerini ne kadar değiştirebilmiş, onda duralım !

Hatta 3 Kasım 2002 seçimlerinden hemen önceye gidelim !  AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “Seçim Arenası-Büyük Buluşma” programında söylediklerine dönelim ! Bugün bizlerin sıkça dile getirdiklerini o günlerde BÜYÜK HARFLERLE dile getiren Erdoğan’ı biraz hatırlayalım !

-

Ben, şu ana kadar 80 vilayet dolaştım... İlçeleri saymıyorum ! Dolaştığım vilayetlerde, vatandaşımın halini GÖRDÜM, köylümün halini GÖRDÜM, çiftçimin halini GÖRDÜM… Memur AĞLIYOR ! Üniversiteyi bitirmiş gençler AĞLIYOR, “İş bulamıyorum” diyor ! Tüm bu GERÇEKLER ülkenin önünde dururken, öbür tarafta ÜÇ BEŞ KİŞİNİN SALTANATI için biz buna göz yumamayız !

-

AKP’nin ilk seçim zaferi öncesi konuşan Erdoğan’a, söylediklerinin 20 sene sonrasında bir kez daha hak vermemek mümkün değil !!!

Vatandaşın hali ortada…

Üreten kesimin hali de…

Çalışan kesim hala ağlıyor !

Üniversite gençliği ise işsiz !

Anlayacağınız, Bahçeli’nin cephesinde Erdoğan adına ÇOK şey değişirken, Erdoğan’ın cephesinde ise Türkiye adına yerimizde saymışız !

Özetle,

…gülüyoruz, ağlanacak halimize !