Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 82 defa okundu.

Milliyetçiler Kaybetti... Politik İslamcılar Da...

31 Mart'ın siyaset tablosunda şu an en rahat lider, Özgür Özel ! İlk girdiği seçimde, 22 yıllık AKP iktidarını mağlup eden ilk lider olurken, Kılıçdaroğlu sonrası NE YAPACAK diyenlere de cevap verdi !Kimilerinin de dediği gibi, rüştünü ispat etti ! Aynı şartları uzun yıllar CHP için bir avantaja çeviremeyen Kemal Kılıçdaroğlu ise Ankara'da NİYE açtığı bugün bile tartışılan ofisinde, partisinin başarısını kutluyor, demek isterdim ama... Özel'in başarısı, aslında onun siyasi başarısızlığının da bir karşılığı oldu, ki o da bunu çok iyi biliyor ! 

O yüzden, 31 Mart'ın rahat isimleri listemizde o da yok !

SOL olmak yerine MERKEZ SOL olmayı tercih eden bir CHP'ye evrilen partide kutlamalar Hatay dışında biraz daha sürecek gibi gözükse de, seçim başarısını, Erdoğan'ın ve partisinin politikasızlığına, liyakat sorunu yaşayan isimleri noktasındaki üretimsizliğine bağlayanları da görmezden gelmemek gerekiyor...

Ankara ve İstanbul örnekleri bu yüzden uzun yıllar konuşulacak !

Peki, ülkenin MİLLİYETÇİ iki partisi neden kaybetti, bunda da duralım mı ?

"Mesajı aldık ve kolları sıvadık" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli, o kayıplardan bir tanesi...  Hatta demiş ki, kayıplarına bahane ararken, "Ekonomik şikayetlerin toplumsallaşıp siyasal alana sirayetiyle tepkisellik dozu bir hayli fazla olan sonuçlar ülke genelinde tezahür etmiştir..." Keşke, farkında olduğu o ekonomik şikayetlerin sahiplerine SU ve SİMİT satsınlar diyecek kadar ileri giden kendi Milletvekili Ramazan Kaşlı'ya verseymiş gereken cevabı, ama zamanında ! Aslında kendi kalesine gol atan bir lider olduğunu da unutmasın, Bahçeli ! Erdoğan'ı YÜZYILIN LİDERİ olarak ilan eden, ülkenin onun liderliğine ihtiyacı olduğunu söyleyen, bunu yaparak hem kendisini hem partisini hem liderliğini sorgulatan halini en çok da !

Sanırım ona oy verecekler şunu düşünmüştür,

"Bizimkiler bile Erdoğan'ı lider olarak ilan ettiyse, eldekine ihtiyaç yok demek ki..."

Var mı ?

Sanırım, MHP de AKP ile olan ittifakında yaşadığı erozyonun analizini yapacaktır ya da NE ADINA / KİM ADINA olduğunu anlamadığımız bu sadakat oyununa devam edecektir, PERDE diyeceği son ana kadar !

İYİ Parti mi ?

BİZİM KİMSEYE İHTİYACIMIZ YOK dercesine koştu, 31 Mart sandıklarına, ama anlaşılan bu koşu onlara da yaramadı... Oyları yüzde 3.77'ye geriledi, 81 İl'de sadece Nevşehir'de kazandı ! Partisinin Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz tarafından istifaya davet edilen Meral Akşener'in olağanüstü seçimli kongrede aday olacağını düşünenlerin sayısı oldukça az ! 2017'de kurulan partinin Akşener sonrası bir arada kalma olasılığı da !

31 Mart'ın karnesinde, 

...BÖYLESİNE BİR BAŞARIYI beklemeyen CHP'nin sürpriz yaptığı, 22 yıllık iktidarından emin haliyle artık söylemlerinin ne kadar kırıp döktüğüyle bile ilgilenemeyecek kadar kibirli hale gelen AKP'nin aldığı yenilgiyle şok yaşadığı, milliyetçi partilerin toplumsal desteğini iyiden iyiye kaybettiği, politik islamla beslenenlerin reytinginin düştüğü bir çok done var !

Ama bu karnenin en kazançlı çıkanları, belediye başkanları arasına katılan kadınlar kadar gençler de !

Tabi, ARTIK YETER diyen emekliler de !

KADERİNİZİ ALIN BAŞINIZA ÇARPIN diyen emekçiler de !

Haklısınız, bizler bu 1 Nisan'ı çooook sevdik, ama YETMEZ, bunun da farkındayız...