Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 184 defa okundu.

MEÇRU CİNAYETLER... Meşrulaştırılmış Cinayetler!

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, tarihler 2016'yı gösterirken, Türkiye'deki hukuk sistemi tartışmasında, eldekini özetliyordu hepimiz için..

“Aslında, şimdiki sistem bizim daha çok işimize yarar... Yasama bizde, yürütme bizde, yargı bizde, her şey bizde..."

Normal şartlarda, bir hukukçunun, bu tavra ve yapıya çok sert bir tepki göstermesini beklersiniz ama... Öyle olmuyor ! Ensarioğlu'nun bu sözlerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönem ki başdanışmanlarından, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, gülümseyerek karşılık veriyor:

"Oğlan bizim, kız bizim, niye denetleyelim..."

Bu, MEŞRULAŞTIRILMIŞ kanunsuzluk !

Bu, MEŞRULAŞTIRILMIŞ yetki gaspı !

Sadece bu da değil...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2014'te, 17-25 Aralık operasyonlarının yıldönümüne kısa bir süre kala, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili ilginç açıklamalarda bulunuyor... “Biz, yol yaptıkça, birileri bizi yolsuzlukla suçlamaya kalktı... Yol varsa, burada yolsuzluk olmaz... Varsa, ufak tefek hırsızlıkları falan filan, onu da büyütüp şey yapmaya çalışıyorlar... Ona da karşıyız... Onunla ilgili de her türlü mücadeleyi veriyoruz...” 

Bu, MEŞRULAŞTIRILMIŞ edinimler !

Bu, MEŞRULAŞTIRILMIŞ kazanımlar !

Bunca anormalliğin adım adım MEŞRULAŞTIRILABİLDİĞİ bir ülkede, CİNAYETLER de MEŞRULAŞTIRILABİLİR mi ?

Evet mi ?

Mesela hangi CİNAYET meşrulaştırılabilir, yasal bir kılıfın içine sokulabilir, "ÖLDÜRDÜK İŞTE" denilebilir, devletin karşısında sizi mahkum ettirmeyebilir, hatta halkın da desteğini alabilir ?

Haklısınız,

...korkunç bir soru bu !

insanın kanını donduran cinsten !

Peki, normal bir insanın kanını donduracak bu çeşit bir soruyu bizlere sordurtacak bir açıklamaya imza atan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, 18 Ocak Perşembe günü Sivas'ta söylediği o “Geçmişte siyasi cinayetlere tanık olduk, ama mertçeydi" cümlesi, neyin nesiydi ? Türkiye'nin hukuk sistemi içinde halkı temsil eden bir parti, işlenen siyasi cinayetleri nasıl oldu da savunabildi ?

O savunurken, bizler düşündük...

Hangi cinayetler MEŞRUYDU, diye !

Hangi cinayetler, MEŞRULAŞTIRILDI, diye !

Sahi, hangisi / hangileri ?

Ahmet Taner Kışlalı mı ? Bahriye Üçok mu ? Gaffar Okkan mı ? Hrant Dink mi ? Musa Anter mi ? Necip Hablemitoğlu mi ? Abdi İpekçi mi ? Çetin Emeç mi ? Muammer Aksoy mu ? Uğur Mumcu mu ? Turan Emeksiz mi ? Sabahattin Ali mi?  Cem Ersever mi ? Turan Dursun mu ?

Hangisi, Sayın Meral Akşener ?

Hangi cinayetlere tanık oldunuz ?

Hangilerini meşru kabul ettiniz ?

Peki, sebepleriniz neydi ?

Alkışınız kimeydi ?

Bazen,

...nasıl bir ülkede yaşadığımı düşünüyorum da ! Aslında hepimiz, bu şartlarda akıl sağlığımızı koruyabildiğimiz için çok şanslıyız ! Hukuk denen yapı içinde bunu diyebilenin İKTİDARA TALİP siyasi bir partinin lideri olduğu bir ülkede, delirmeden kalabildiğimiz için çok şanslıyız ! Şiddetin, rüşvetin, yolsuzluğun yönetilenler tarafından böylesine güzel paketlenip servis edilebildiği bir ülkede, kafayı henüz yemediğimiz için çok şanslıyız !

O yüzden şaşırmıyorum bu ülkede,

...açlığa mahkum edilişimize !

...korkuya mahkum edilişimize !

...yoksulluğa mahkum edilişimize !

...adaletsizliğe mahkum edilişimize !

...hukuksuzluğa mahkum edilişimize !

...en çok da bu siyasetçi modellerine mahkum edilişimize !

Çünkü NORMAL bir ülkede bu tür açıklamaların sahiplerine halk öylesine tepki gösterirdi ki, ne o rahatsız edici şekilde gevşedikleri rahat koltuklarında oturabilirlerdi bir daha ne de normal yaşama katılıp etraflarına gülücük dağıtabilirlerdi !

Düşünün...

Onlara verdiğiniz o rahatlığı düşünün...