Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 388 defa okundu.

Lütfü Savaş'ın 15 Yılı! Bize Yetti, Arttı Bile...

Türkiye gibi,

...demokrasisi,

...özgürlükleri,

...insan hakları,

...anayasal kimliği,

...siyaset omurgası,

...politize edilmiş dini,

...kadın hakları,

...gelir eşitsizliği,

...hayat şartları,

...adaleti,

gibi noktalarda sınıfta kalmış bir ülkede, ana muhalefetin AYAĞA kalkması için de yeri göğü İNLETMESİ için de o kadar çok sebep var ki ! 

Siz de sorun, ama ben sorayım ilk ! 

Hangi biri için, ne zaman AYAĞA kalkmışlar ? Bu listenin hangi durağında durup da yeri göğü İNLETMİŞLER ? Hatay'da, öldüğü tespit edilmiş seçmenlere OY kullandırılmış, konumuz buydu geçen hafta ! Kaybedilen bir belediye için yeri göğü İNLETMEMİZ de bundandı ! Konumuz HUKUKmuş ! Seçmen iradesine SAYGIymış ! Seçim GÜVENLİĞİymiş !

Hepsine sonuna kadar katılıyorum aslında da...

Hak mücadelesini, bir belediye başkanlığı makamı için bile bu aşamaya taşıyanlar, buraya kadar saydıklarımız için de ortalığı tozu dumana katmaları gerekmez miydi ? Boğazları patlayıncaya kadar bağırmaları gerekmez miydi ?

Hani keşke, HATAY'IN İRADESİNE SAHİP ÇIKIYORUZ sloganıyla YSK önüne kadar gelen ve hakkını isteyen Lütfü Savaş, depremin yakıp yıktığı kentin belediye başkanı olarak, kentini ve insanlarını ilk 3 gün kaderine terk eden ve HELALLİK isteyen aynı Ankara için de başkentte benzer bir protesto yapsaymış ! Bugün hala konteyner kentlerde yaşayan insanlar için bile uygun yaşam şartları oluşturamayanlar için de ADALET diye haykırsaymış ! Depremin yıktığı bir rezidansın enkazı altından ölülerini çıkartmaya çalışanların ağıtı devam ederken, yüzlerce kişiye mezar olmuş bir yapı için mimarını savunan açıklamalar yapmasaymış ! Hatta bunun için defalarca ÖZÜR dileseymiş !

Konunun, HUKUK ve ADALET denen kısmındayız, sonuna kadar da ! Bizlere gerçekçi gelmedi bu haliniz, hele ki samimi hiç gelmedi !

Konu BEN olunca savaş ilan edenlerin, BİZ kısmındaki tenhalığını bilirken hele ki...

Tamam,

...eldeki hikaye tam da Lütfü Savaş'ın istediği gibi gitseydi ve o çok istediği makama 3. kez otursaydı, diye düşünelim ! Sonra !? Sahi, SONRA ne olacaktı ? O 5 senede NE yapacaktı ? Biz alışkınız onun çokça ŞİKAYET etmesine, Ankara ile sürekli politik tartışmalar içine girmesine, KAYNAK YOK / VERMİYORLAR demesine de... Bu 5 senenin maliyetinde durabilecek miydi, depremin kenti Hatay ? Sizin tartışmalarınıza teslim edebilecek miydi hayallerini, beklentilerini ? Evsiz, işsiz, yarınsız geçen bu 1 senenin ardından YAPILAMAYACAKLARA katlanabilecek miydi ?

Soruyorum...

Çünkü ne olacağını biliyorum...

Hikaye, onun istediği gibi gitseydi, deprem öncesinin bir Hatay / Antakyalısı olarak, bizi, onunla beraber nasıl bir 5 senenin beklediğini ben çok iyi biliyorum... 

Geçen gün, YSK önünde "BANA HAKKIMI VERİN" derken, Hatay  Valisi Mustafa Masatlı'yı SİYASET yapmakla suçlamış ! Mahalle mahalle gezip, iktidar için OY istemekle de ! Bu söylediklerinde sonuna kadar haklıydı, Lütfü Savaş... Kesinlikle haklıydı ! Tamam da kendisi, geride bıraktığı o 5 senede, siyasetten ve AKP/MHP iktidarıyla olabilecek her türlü polemikten uzak durmuş mu, bunu da sormak lazım kendisine !? SOL bir belediyenin başkanıyken, kendisini ÜLKÜCÜ / MİLLİYETÇİ bir kimlikle sunma gayretinden sıyrılabilmiş mi, bunu da !? Gezi eylemlerinin en fazla kurban verdiği bir kent olan Antakya'da, bu acıyı heykelleştirmek isteyenlere yer açmış mı, bakın bunu da !? Çok dilli, çok dinli, çok kültürlü, çok mezhepli bir kentin meydanından 3 semavi dinin heykelini indirmiş mi, sanırım en çok da bunu !?

Soru çok !

Yok, cevaplarına gerek yok...

Çünkü bizler o cevapları biliyoruz...

O yüzden de HUKUK ve ADALET mücadelesine sonuna kadar desteğiz, ama size değiliz, Lütfü Savaş ! Bu kentin bir 5 sene daha kaybetmesine tahammülümüz hiç yok, ki o yüzden bundan sonra yolunuz açık olsun, ama bizden, Hatay'dan uzak olsun !

AKP'li Mehmet Öntürk mü ?

Savaş sonrası ENKAZ DEVRALDIK demeye başlamasını bekleyenler var, KASADA PARA BIRAKMAMIŞLAR gibi bahaneleri sıralamasını da, ama ben, Erdoğan'ın "ADAY / HİZMET" dayatmalı denkleminde kendisini bu 5 senede Hatay'a adamasını, bu kentin çok dilli, çok dinli, çok kültürlü, çok mezhepli halini hak ettiği gibi okumasını bekliyorum...

Savaş'ın yapamadıklarındayız, anlayacağınız !

Ne dersiniz, Sayın Öntürk !?

Yapabilecek misiniz ?