Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1203 defa okundu.

Lütfü Savaş'ı Eleştiriyorduk Ama... Gökhan Zan Için Ne Diyeceğiz?

MHP'den AKP'ye, AKP'den CHP'ye geçen, ama ÜLKÜCÜ kimliğini SOL etiketinin bir adım arkasına dahi düşürmeyen Lütfü Savaş'ın bu çok hareketli siyaset yelpazesini sık sık konuştuk konuşmasına da, ÜLKÜCÜ / MİLLİYETÇİ bir cephenin neferi olarak Ankara'ya doğru yola çıkmakta her hangi bir sıkıntı duymayan, hatta bundan rahatsızlık bile hissetmeyen Gökhan Zan'ın, Milletvekili seçilememesinin ardından istifa ettiği İYİ Parti'den Türkiye İşçi Partisi'ne transfer (!) olmasını, hatta 31 Mart için Hatay adayı olmasını ne yapacağız ?

Aslında konu ne Lütfü Savaş ne de Gökhan Zan, ama Türkiye'nin SOL'u denen kesimin SAĞ olmadan ayakta kalamayışını, her defasında kendisine ve seçmenine ispat etme gayreti ! 

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu, yaklaşan yerel seçimlerde İstanbul Kadıköy'den aday gösteren  Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) neden böylesi bir adres değişikliğine ihtiyaç duyduğunu tartışmamız gibi ! Anadolu'da başarılması gereken bir adres kalmamış gibi, İstanbul'un en popüler adresine neden böylesi başarılı bir ismin transferine ihtiyaç duyulmasını sorgulayıp, hiç bir cevaba ulaşamamamız gibi !

Bu arada, Türkiye'nin bu SAĞ-SOL karmaşasındaki siyaset tablosunun yeni ismi olmaya aday Gökhan Zan'ı dinlerken, hani "ADAYIM" derken, TİP'ten, bir şeyi anlamadım...

Demiş ya, Lütfü Savaş'ı kastederek;

"İlk çağrım, Sayın CHP yöneticilerine ! 

Deprem suçlarına ADI KARIŞMIŞ birini yeniden aday göstermeniz, KABUL EDİLEMEZ ! Yaptırdığınız hiçbir anket, enkazda yaşamını yitiren 50 binden fazla canımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuç vermez, YAPMAYIN..."

Buraya kadar sizi anlamış olalım, Sayın Gökhan Zan, ama bundan sonrasını anlamadık, ki anlamaya çalışsak da anlamadık !

Demişsiniz ya;

"İkinci çağrım ise Lütfü Savaş’adır... 

Adaylıktan çekilin ! GELİN, Hatay İttifakı’nın etrafında BİRLEŞELİM ! LÜTFEN BU ÇAĞRIMIZI DUYUN..."

Siz, kendi söylediklerinizden NE anladınız, Sevgili Gökhan Zan ?

Ne demeye çalıştınız sahi ?

ADI SUÇA KARIŞMIŞ diyerek siyaseten oyun dışı kalması gerektiğini söylediğiniz birine NE ÇAĞRISINDA bulunuyorsunuz ? Açık açık, "GÖREVİ BIRAKIN, AMA BİRLİKTE ÇALIŞALIM" mı ? Hatta bununla da kalmıyorsunuz, SUÇLU ilan ettiğinizi de kuracağınızı söylediğiniz ittifaka DAVET mi ediyorsunuz !?

Bu da yeterli gelmiyor, bir de LÜTFEN diyorsunuz !

Ciddi ciddi anlamadım...

Ne söylüyorsunuz, anlamadım...

Kiminle işbirliğine giriyorsunuz, hiç anlamadım...

SUÇ işlediğini söylediğiniz biriyle İTTİFAK açlığınızı, çok denedim, ama anlamadım !

Hatay / Antakyalı bir depremzede olarak, Lütfü Savaş ne kadar yanlış bir tercihse, Gökhan Zan'ın da bir o kadar yanlış bir tercih olduğu konusunda ısrarcıyım açıkçası... Zaten "ADAYIM" derken ki açıklaması bile bana kalben dokunmadı ! En başta, seçilmesi halinde, olası bir yönetim şemasında Lütfü Savaş'la güç paylaşımı yapıp yapmayacağını anlamadım mesela ! SUÇLU dediği birini İTTİFAK'a davet edişini en çok da !

Ne bu,

...ÖNCE SEN ÇEKİL DE, ARDINDAN ANLAŞIRIZ mı ?

Bilemedim...

Zaten,

...şartların popülerleştirdiği isimlerin bu kadar hızlı yükselmesini, bizim gibi ülkelerde herkes olağan karşılasa da, ben, bu omuzlara alınma eylemini ne anladım ne de anlamak istedim ! Sanırım, bizim gibi KENDİ deneni hala bulamamış ülkelerin en büyük derdi de bu ! Açık açık TAPMAK / TAPINMAK istiyoruz ! Sahip olduğu güce TAPMAK istiyoruz ! Duruşundaki kudrete TAPMAK istiyoruz ! Şöhretine, belki de ortaya koyduğu cesarete TAPMAK istiyoruz ! Garip bir otorite arayışımız, açlığımız var o yüzden ! Birey olmama adına da veriyoruz o arayışın savaşını aslında ! TEBA olmak, sürüye dahil olmak, bir idare edene sahip olmak, güven veriyor ! Öyle ki, birilerinin bizler adına sürekli olarak karar vermesini, konuşmasını, sorumluluk almasını, bir adım öne çıkmasını isitiyoruz !

Bu açlığın depremle beraber ortaya çıkardığı bir isim, Gökhan Zan !

Bugün bu kadar omuzlara alınma sebebi biraz da bundan !

Sizi bilmem ama,

...31 Mart, seçmek istemediğimiz bir sürü adayın kalabalığında, seçim sandığına atacağımız BANANE oylarının hesaplaşması olacak gibi ! Çünkü şu ana kadar ortaya konan, neredeyse hiç bir aday, İŞTE BU dedirtemedi ! 

"ELDEKİ BU" hikayemiz, hayırlı olsun !