Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 90 defa okundu.

Lütfü Savaş’a Soralım… Belediye Başkanısınız Ya !!!

Haklısınız…

Kendisine hatırlatmaya gerek var mı ?

Hele ki oturduğu makam onca ödül almışken !

CHP Yönetimi tarafından el üstünde tutuluyorken !

Herkesin şikayet ettiği, ama kimsenin yüz yüze geldiğinde ses çıkar-a-madığı bir kentte görev yapıyorken en çok da !

Düşünsenize,

…11 kenti vuran bir depremin yıktığı Antakya, enkazları altında biriken hayatlara yeniden nefes olmaya çalışırken, aylarca çadır bekleyen ve alamayanlar bugün bile zor şartlarda ayakta kalma savaşı verirken, tarihi ve kültürü onarılamayacak ölçüde zarar görmüşken, 

sen, gidip Mersin’de Gastronomi Evi açıyorsun !

Ve kimse kalkıp da düzgün bir eleştiri bile yap-a-mıyor, 

…KARDEŞİM NE İŞ diye, SIRASI MIYDI diye, ÖNCELİK LİSTEN BU MU diye, YAPILACAK BAŞKA BİRŞEY KALMADI MI diye, İŞİNİ EVİNİ AŞINI KAYBEDENLER YAŞAM SAVAŞI VERİYORKEN SENİN YAPMAN GEREKEN BU MUYDU diye, ZAMANINDA TURİZM HAMLESİ YAPMAYANLARIN AKLI ŞİMDİ Mİ YERİNE GELDİ diye, SENİN İNSANIN BANYO YAPACAK SU BİLE BULAMIYOR diye, KALDIRILAN MOLOZLARIN YAŞAM VE ÜRETİM ALANLARINA DÖKÜLMESİ NİYE ENGELLENMİYOR diye, 2 YIL ÖNCE 103 ARAÇLA YAPILAN SİNEK VE HAŞERE İLE MÜCADELE ŞU AN 65 ARAÇLA YAPILIYOR AMA YETMİYOR diye, BU KONUDA NEDEN DAHA FAZLA ÖNLEM ALINMIYOR diye, KENTTE UYUZ VAKALARI NE BOYUTTA diye, ALDIĞINIZ ÖNLEMLER VE PLANLAMANIZ NE diye !

Açıkçası,

…deprem öncesinde bile yanından SİNEKLER yüzünden zor yürüdüğümüz ÇÖP içindeki Asi Nehri’ni ilaçlamakta zorlananların bugünkü haline şaşırmıyorum !

Şaşırmıyorum, ama rahatlıkları beni ürkütüyor !

Son Antakya ziyaretimde, eski devlet hastanesinin yanındaki TOKİ’lerin kenarına çadır kuranlar için konumlandırılan bir tuvalet ve duş konteynerinin YAPILMAYAN alt yapısı nedeniyle aylarca sadece SÜS gibi orada bırakıldığına şahit oldum ! Suyu olmayan tuvalet ve duş konteynerine kovayla su taşıyanların temizlik gayretlerine de ! İnsanlar, vücutlarındaki kırmızı noktaların kalabalığında UYUZ MU OLDUK diye sorup duruyorlardı ! 

Onlar, dertlerini anlatırken, etrafımızda uçuşan sineklerden konuşamadığımızı hatırlıyorum !

Yüzbinlerce insan bu kentten göç etti, göç etmek zorunda kaldı, Sayın Savaş ! Geride kalanların şartlarını düzeltmez ve onları da ELDEKİ BU diyerek geçiştirirseniz, daha fazlası gidecek bu kentten !

Bu arada,

…sizin gibi, SURİYELİLERİN NÜFUS KALABALIĞINA dikkat çekip, aslında etnik AYRIMCILIĞA giden söylemleri hep gündemde tutmuş birine bugün bir örneğim olacak, hani okuyup düşünürseniz, anlamaya çalışırsanız, hayatı insanlar için bir TEHDİTLER YUMAĞI gibi algılayıp öyle de servis etmeye devam etmek istemezseniz diye !

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 2015 yılında Almanya'ya sığınan Ryyan Alshebl’in, sadece 8 sene sonra, yaşadığı kasabanın, Baden Württemberg Eyaleti'nde, Karlsruhe'ye bağlı Ostelsheim kasabasına belediye başkanı olma hikâyesi bu… Hedefi, Almanya’yı ele geçirmek değil, yeni bir yaşam kurduğu bu ülkede herkes için iyi bir şeyler yapmak !

Sizin, sık sık BİR GÜN BELEDİYE BAŞKANI OLURLARSA diye korkuttuğunuz hikayenin Almanya versiyonu bu, Savaş ! Göçmenlerin omuzunda yükselen ve şekillenen Amerika ve Avustralya gibi ülkelerin örneğinde, aslında bu dünyanın da kocaman bir göçmen haritası olduğu gerçeğinde duranların verdiği oyla kazanan insanlığın hepimize örnek olması gereken hali bu, Savaş !

Dedim ya,

…deprem öncesi, sizlerin IRKÇILIK kokan, ÖTEKİLEŞTİREN politikalarınızdan bıkmışlarız aslında ! Kentin gastronomisine, kültürüne, tarihine, toplumsal kimliğine, kent siluetine katkısı tartışılır belediyeciliğinizden de ! 14 ve 28 Mayıs ertesinde DEĞİŞİM bekleyenlere PARTİM BİLİR diyerek konuyu rafa kaldırma telaşındaki CHP Yönetimi, sanırım, sizle ve bizlere reva gördüğünüz belediyecilikle devam kararı da alacak ! Madem kader ortaklığınız var, sözümüz, Ankara’daki CHP’ye de olsun o zaman !

Depremin yıktığı Antakya, sizden SLOGAN değil İŞ bekliyor, en çok da İLAÇLAMA !

Sineklerin, haşerelerin, pirenin bastığı bir kentin DOKTOR belediye başkanı olarak, kentteki UYUZ vakalarına da odaklanmanızı tavsiye edeceğim, BANYO yapmak için su bulamayanların çaresizliğine de !

Gastronomi konusu biraz bekleyebilir !!!