Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 162 defa okundu.

Kürtler Olmadan… 6’LI MASA NE YAPAR

Diyendeyim…

…en zor, en kritik döneme giriyoruz !

Türkiye’nin hayati seçimine altı ay kaldı !

20 yıllık AKP iktidarına NOKTA mı, yoksa DURMAK YOK YOLA DEVAM diyenlerin devamı mı ? Aslında buna dair hikayenin FİNALİ bir taraftan UMUT diğer taraftan KORKU senaryoları yazıyor ! Kaybetmenin maliyetinde duranların tedirgin hesabı bu yüzden ! Kaybetmemek için verilen kavgalar da !

Bence,

…finalin skor tablosunda ne yazacağı; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun KÜRTLER konusundaki tavrına bağlı !

Ya BİZ BİZE YETERİZ özgüveninin EGO savaşına devam ederler ya da MASA’da bir türlü yer açamadıkları yedinci sandalyenin sahipleri için ÇÖZÜM başlıkları sunarlar !

Bir konuda netiz !

6’lı MASA, Türkiye’nin geleceğine dair öngörüleri içinde şu ana kadar Kürtlere yer vermedi !

ANADİLDE EĞİTİM demedi…

KAYYUM atamalara ses çıkarmadı…

Demirtaş’ın tutukluluğu için tavır almadı…

PARTİ KAPATMALAR ZORLAŞSIN demeleri dışında, KÜRTLER için dişe dokunur bir politika üretemedi ! 

Bir konuda aynı fikirdeyim… 

-

Planlandığı gibi olursa, 18 Haziran’da… Erkene alınırsa, Mayıs ayında sadece bir seçim yapılmayacak, Erdoğan’ın ve Türkiye’nin kaderi oylanacak ! Erdoğan, bunun bilinciyle, seçimi kazanmak için her yolu deniyor…

-

Bu seçimde ilk kez oy kullanacak gençlerin çoğunlukla AKP karşıtı olduğunu düşünecek olursak, sosyal medyaya yönelik SUSTURMA stratejisi biraz buna mı dair, düşünmeden edemiyor insan ! Hapis korkusuyla tweet atmaya çekinir hale gelenleri SUSTURMA stratejisi en çok da !

Evet,

…baştaki sorumuza dönelim !

Sahi, Kürtler olmadan 6’LI MASA ne yapar ?

Erdoğan’ın da istediği, KÜRT desteğinden yoksun bir MASA mı ?

Son dönemde, Suriye’ye olası bir kara harekatına muhalif olan içerideki Kürt siyasetine karşın MASA’nın 6 sandalye sahibinin de EVET dercesine bu duruma kafa sallaması, bu gelişmeyi ister istemez doğuracak gibi ! Erdoğan’ın tam da bu noktada milliyetçi bir dalga estirip, muhalefeti de mehter marşıyla susturarak, seçime “savaş ve sıkıyönetim” ortamında gitmeyi planladığını söyleyenler çok da haksız değil o zaman !

Peki, tam tersi olursa !

Erdoğan Kürtler için adım atarsa !

Masanın kaybını kendi kazancı yaparsa !

Nasıl mı ?

Bir Gazeteci dostum devam etsin…

-

Saray’ın “Kürt Paketi” içinde; HDP’yi kapatmak, Demirtaş’a jest yapmak, Esad’la anlaşmak gibi, birbiriyle taban tabana zıt hamleler var, ki bunlar da çaresizliğin getirdiği paniğin alametleri… 

Öte yandan Kürtler, HDP ile seçimin, Erdoğan’ın ve Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir pozisyona geldi… İstanbul seçiminde verdikleri destekle, AKP’nin yerel iktidarına son verebilecek güçte olduklarını gösterdiler... Bunun kıymetinin bilinmediğini görmenin hayal kırıklığına rağmen, Türkiye seçiminde aynı desteği vermeye hazırlar... 

Ancak şartları var ve o şartları açıkladılar !

İçinde yer almadıkları bir ittifakın, onlara sormadan seçeceği adayı koşulsuz destekleyip, yeni bir Erdoğan’a oy vermek istemiyorlar !

Şimdi soru şu: Muhalefet, sadece seçim aritmetiğini değiştirmekle kalmayıp, Türkiye’nin kangrenleşmiş Kürt sorununda da bir yeni açılım şansı verecek bu fırsatı değerlendirecek mi ? Yoksa ayağına ateş ederek, seçimin kilit partisini dışlayıp, Erdoğan’ın mehter yürüyüşüne mi katılacak ? 

Seçimin sonucu, biraz da bu tercihe bağlı…

-

Düşünün !