Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 100 defa okundu.

Konu Sadece Antakya Değil! Defne Için Ne Söyleyelim?

Yerel seçimler için geriye sayım başlarken, KİM OLUR noktasında duranlardanım ! Tabi bunu yaparken de odak noktam, Antakya ! Dünyada Hatay’ı bilmeyen milyonların Antioch diye bildikleri eski Roma kenti hani ! Roma ve Kudüs’ün ardından, semavi dinlerin başkenti olarak kabul edildiği coğrafya hani ! Vatikan’ın resmi kurumsal anlamda HAC merkezi olarak ilan ettiği adres hani ! Onu anlayacak, anlayıp da yönetebileceklere bir türlü sahip olamamış şehir hani ! Binlerce yıllık emanetleri noktasında sahipsiz ve bakımsız bırakılan dün hikâyesinin sermayesini tüketmiş kent hani !

Anlayacağınız,

…derdim, şu ana kadar ki şansızlığını kırması !

Onu yönetenler başlığında mimarı da gördü, doktoru da ama…

Tüketildi !

O yüzden de sahip olduğum o tek OY ne bir partinin ne de bir ismin olacak, ama bu şehrin dünden bugüne taşımakta zorlandığı her şeyi tüm yüreğiyle omuzlayabilecek biri olacak !

Emin olduğum tek şey, bugünün yerel idarecilerinin tek bir OY’u bile hak etmiyor oluşu !

Bu arada,

…geçenlerde twitter hesabım üzerinden bana yazan biri, DEFNE’Yİ DE GÜNDEME TAŞIYIN şeklinde bir serzenişte bulundu !

Aslında haklı !

Defne de Antakya gibi…

Sahip olduğumuz dünyaca ünlü arkeoloji müzesindeki mozaiklerin ve eserlerin bir çoğu buradan çıkarıldı, ki belki daha yüzlercesi, binlercesi çıkarılmayı bekliyor ! Peki, hak ettiği gibi yönetilebildi mi sahip olunanlar ? Hatay coğrafyasını bir turizm cennetine çevirebildi mi ? Kent idarecileri, buna dair yol haritaları oluşturup, tanıtımları yapabildi mi ? Antakya ile beraber Hatay’ın belki de en zengin arkeolojik alanlarının başında gelen bu alanı bir açık hava müzesine çevirebildi mi ? Defne’yi bu anlamda bir marka haline getirebildi mi ?

Cevaplarımız keşke EVET olabilse !

Ama,

…HAYIR !

Defne de Antakya gibi onu anlayabilecek yerel idarecilere denk gelememiş bir ilçe !

Hatta açık açık, yaşadığı iki belediyecilik dönemini de kayıp hanesine yazmış bir ilçe !

Haklısınız,

…sorsanız, BİZ ÇOK ŞEY YAPTIK diye anlatmaya başlayacaklar, emin olun ! Zira buna dair söylemleri en çok da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ağzından duyuyoruz, ki yıllar içinde defalarca EN (!) BAŞARILI (!) BELEDİYE BAŞKANI ödülü alan birinin başka bir ruh hali içinde olmasını da beklemiyorsunuz ! Aslında o ödülleri de NASIL alıyorlar, bakın bunu da anlamıyorsunuz ! Mesela gastronomi kimliğini kente kazandırmaları noktasında onları ne kadar alkışlarsak alkışlayalım, aynı kimliği yönetemeyen, hatta ellerine yüzlerine bulaştıran halleri yüzünden, sıkça eleştiriyoruz ! 

Demem o ki,

…yerel seçimler yaklaşıyor ve şunu yapmayın, istiyorum !

BENİM PARTİM kazansın !

Yok, ne benim partim ne de senin ya da onun partisi kazansın ! Kazanan, bu kent olsun ! Antakya ve Defne olsun, diğer ilçeler olsun ! İlçeleri ayakta tutacak dinamikleri anlayanlar olsun ! Hatta o dinamikleri harekete geçirecek planları olanlar olsun ! Tarihe ve kültüre yatırım yapacaklar olsun ! Dünyayı bilen, ama dil de bilenler olsun ! Vizyoner isimler olsun ! Marka yönetiminde ne yapacağını hesap edebilenler olsun !

Aksi halde,

…bugün tartıştığımız her şeyi fazlasıyla yaşamaya devam edeceğiz ! 

İstediğimiz şey bu mu ?

Olmasın !

O yüzden de fazlasını, daha iyisini istemeye başlayalım, hak ettiğimizi bize verecek olanları seçmeye de…