Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 97 defa okundu.

Kadının Saçı Günah ! Erkeğin Sakalı Sünnet !

Allah inancı kuvvetli, kul hakkından korkan, emeğin hakkı için mücadele eden, ama dini inancı noktasında kendisini belli bir fikre adamayan biriyim, ki çıkış noktam İNSAN, ama birilerinin İNSAN’ı İNSAN yerine koymak için sürekli etiketleme yapma çabası içine girdikleri o malum kriterler değil !

Kriterlerin bolluğunda İSMİ KONMAMIŞ yeni (!) kimliğini (!) arayan bir Türkiye’de, politikaya hakim dini sloganların kalabalığında, sanırım en çok da AHLAK başlığındayız !

En çok da,

… “Hani madem bu kadar DİN’darız, AR DAMARI noktasında niye İSTİFA müessesesi bu ülkede HEP devre dışı” sorusundayız !

Ben gibi, 11 kentin deprem felaketinde ölen, yaralanan, evsiz ve işsiz kalan, olan bitenler konusunda kadere yaftalanan yüzbinler var bu ülkede ! Ama aynı ülkede, bana verilmesi gereken çadırı ticari bir malzeme gibi UTANMADAN satan ve ihtiyacı olanları bu yüzden çadırsız bırakanların İSTİFA etmemek için kırk dereden su getirdiği de bir ülke burası ! 

Hatta en çarpıcı olanı da,

…pandemi döneminde, kendi şirketleri üzerinden, makamında oturduğu Ticaret Bakanlığı’na milyonlarca liralık dezenfektan sattığı ortaya çıkarılan, eski Bakan Ruhsar Pekcan !

Açıklama bile yapmadı !

Açıklamayı bırak, özür bile dilemedi !

Onu bu göreve atayanlar mı ?

Bilmediler !

Görmediler !

Duymadılar !

OLDU BİR KERE’ydi !

O KADAR DA ABARTMAYIN’dı !

İNSAN BEŞER, KULDUR ŞAŞAR’dı !

:)

Güldüğüme bakmayın !

Trajikomik hikayemizin AĞLANACAK haline gülümsemeye çalışıyorum, aksi halde öfkemden kelimelerimi de kontrol edemeyeceğim ! 

Hani, yerde para bulsam, “acaba alsam biri görür mü” diye düşünüp de bu hamleyi asla yapamayan, kopya çekmeyi de vermeyi de öğrencilik hayatı boyunca tercih etmeyen, gazetecilik mesleği içinde haber karşılığı teklif edilen tüm avantajlı (!) halleri elinin tersiyle itmiş biri olarak, din deneni politikanın her zerresine karıştıran bugünün Ankara’sına sorasım var…

Kul hakkı denenden korkanların memleketiysek eğer, seccadeye ayakkabıyla basıldı diye DİN ELDEN GİDİYOR yaygarasında bir araya gelenler, çocukları GELİN yapan cemaat yapılarına / Kur’an kurslarında yaşanan çocuk istismarı haberlerine / iddialarına / suçlamalarına karşı neredeler sahi ?

Kul hakkı denenden korkanların memleketiysek eğer, miting meydanlarında, açık açık MONTAJ olduğu itiraf edilen bir video üzerinden seçimleri ve seçmenleri manipüle edenler, aynı KUL HAKKI ve ALLAH KORKUSU noktasında neredeler sahi ?

Kul hakkı denenden korkanların memleketiysek eğer, kola takılan yüzbinlerce liralık çantaların ve saatlerin hikayesi ne sahi ?

Kul hakkı denenden korkanların memleketiysek eğer, yönetilenlere PORSİYON KÜÇÜLTÜN diyenlerin Çankaya Köşkü’nden 1000 (!) odalı Külliye’ye geçiş çıkış hikayesi ne sahi ?

Kul hakkı denenden korkanların memleketiysek eğer, 6 yaşındaki çocukların, babaları / dedeleri yaşındakilerle evlendirilme hallerini DİN’e bağlamak ve bunun karşısında SUSMAK ne sahi ?

Kul hakkı denenden korkanların memleketiysek eğer, sınavlarda aldıkları yüksek puanları mülakat odalarında sıfırlanan gençlerin çalınan gelecekleri ne sahi ?

Garip olan nedir, biliyor musunuz ?

Kadının saçının tek telinin bile görünmesini GÜNAH sayan, hatta minicik kız çocuklarının kafalarını bile bu yüzden örten ülkem insanı, milyonlarca örnek içinde yukarıda sıraladığım birkaç tanesi için bile GÜNAH demiyor, KUL HAKKI için de ALLAH KORKUSU için de tek bir söz bile etmiyor ! Neredeyse tüm günahları kadına yazan, İslam’a da SADECE ERKEKLER YÖNETSİN diye indirilmiş bir din gibi davrananlara bir kez olsun bile DUR demiyor !

Aslına bakarsanız,

…depremde yıkılan evlerini yeniden yapıp onlara parayla satacağını, hatta bunu yaparken de onları 20 sene boyunca borçlandıracağını açık açık söyleyene OY veren, hatta bir 5 sene daha BENİ YÖNET diyen, ama diğer tarafta aynı evleri onlara bedava yapıp teslim edeceğini söyleyene sırtını dönenlerin ülkesinde, ben neyin mantığını kime anlatmaya çalışıyorum ki !

Ufak bir tavsiye…

Kula KULLUK etmeyin !

Kulluğunuzu Allah’a saklayın !