Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 101 defa okundu.

Kabe’de özgürler… Peki Ya Gerçek Hayatta !?

Sohbet sırasında, konu, her sene Suudi Arabistan’a ulaşan milyonlarca hacı adayının Kabe’yi tavaf etmek için buluştuğu o kutsal ana geldi ! Binlercesinin, aynı anda, BERABER dönüşü geldi ! Sadece erkeklerin de değil, ama kadınların da aynı kalabalığın içinde, o dini ritüele katılışı geldi ! Erkeğin ve kadının yan yana ibadet yapması geldi ! Kadını erkekten uzağa itmeyen başka bir gerçek geldi !

Tamam da,

…İslam’ın en mukaddes adresinde, kadınlar, erkeklerle bir araya gelip hac görevlerini ÖZGÜRCE ifa edebiliyorken, NİYE aynı kadınlar, yaşadıkları ülkelerde erkeklerden uzağa taşınıyorlar, hatta hayattan koparılıyorlar ?

İslam tekse, doğrular tekse, Kur’an aksini dile getirmiyorsa, erkeği ve kadını en kutsal yerde bile birbirinden ayırmıyorsa, Kabe’nin dışında akan hayatı domine eden erkekler, NEDEN, kadınlar için ayrı bir İslam yorumlamasında bulunup, neredeyse tüm günahları kadınlar üzerinden şekillendirebiliyor ?

Mesela, NİYE

…kız çocuklarının OKUMAMASINI tercih ediyor ?

…kadını, erkeğin tüm günahları için bir sebep olarak görüyor ?

…minicik kız çocuklarının bile saçlarını bu anlamda kapatma gereği duyuyor ?

…kadınları, yaşamları adına erkeğin onayına mahkum birer fani olarak sunuyor ?

…babası, dedesi yaşındaki erkeklerle evlendirilen çocuk yaştaki kızları bu sisteme kurban olarak adıyor ?

…kadını, cezaları noktasında herkesin önünde kırbaçlayan erkeğe, din adına liderlik görevi veriyor ?

Geçen gün Instagram’da gezinirken, Türkiye’den paylaşılan bir video izledim… Türbanlı, 3 çocuk annesi, orta yaşlı bir kadının OKUYAMADIM ÇÜNKÜ OKUTMADILAR serzenişiydi, video ! Tarikat ve cemaatlerin, kız çocuklarına nasıl baktığını anlatıyordu, aynı video ! Aslında, konuşamayanların ülkesinde, belki de milyonlarca kız çocuğunun da haykırışıydı, o video !

Söylediği mi ?

-

Ben, OKUTULMADIM !

Ben, BAŞÖRTÜ YASAĞINDAN dolayı okuyamadım değil ! Ben, merdiven altı Kur’an kursu hocalarının “KIZ ÇOCUKLARINIZI OKUTMAYIN”, vay efendim “OKULA YOLAMAYIN”, 15 yaşımda “EVERİN” dedikleri için EVLENDİRİLDİM ! 

Zorla EVLENDİRİLDİM !

Anladınız mı ?

Ben, 15 yaşımda evlenmek zorunda bırakıldım !

Çünkü o hocalar, anneme “OKUTMAYACAKSINIZ”, “AYAĞI SANDALYEDEN YERE DEĞİYOR MU” dediler ! Döverek gerekirse, “EVLENDİRECEKSİN” dediler !

-

Davalık olmuş buna dair bir öykünün Türkiye’sindeyiz aslında ! 

Süreci hepimiz izlemedik mi ? 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlilik yoluna zorla sürüklendiği bir hikayenin orta yerinde duran bir tarikat / cemaat kimliğinin BUNDA NE VAR Kİ deyişine ve rahatlığına şahitlik etmedik mi ? Bunu, İslam’la ve dinle bağdaştıranların, ASLINDA BİZE DEĞİL DİNE SALDIRIYORLAR hikayesini de okumadık mı ?

Konu, aslında, Kabe’deki eşitliğin fısıltısında yazılanın gerçek hayatta tutuklanması, hatta bir ömür boyu gözaltında yaşaması, ki bir çok kişinin sorduğu da bu !

Kadını erkekle yan yana gören, hatta erkekten geriye atmayan bir Kabe inancı, ondan uzaklaştıkça, kadını gölgelere NİYE sinmek zorunda bırakıyor ? Aynı Kabe inancı, EŞİTSİNİZ deyip, AYRIM yapanlara da mesaj verirken, bir çok İslam ülkesinde kadının yaşadığı EŞİTSİZ VE AYRIMCILIK içeren öykü nasıl olup da kadını kendi karanlık yalnızlığına hapsediyor ?

Konu, kadınlar !

Konu, dini, kadınlar ve hayatları için çekilmez hale getiren erkekler !

Konu, 

…Kabe’nin NE dediği !

Dursak mı o noktada ?

Dinlesek…