Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1177 defa okundu.

İsrail Ve Gazze'deyiz De... REYTİNG PEŞİNDEYİZ!

2015'ten bu yana süren iç çatışmalara mezhepsel olarak taraf olan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran'ın askeri anlamda ülkedeki grupları desteklemesi sonucu yüzbinlerce insanın öldüğü, milyonlarca insanın açlık sınırı altına düşen yaşam şartları nedeniyle göç ettiği Yemen'e dair öylesine trajik fotoğraflar var ki elimizde...

9 senedir süren savaşın faturası, kimin umurunda sahi !?

3 müslüman ülkenin güç savaşında 3'e bölünmüş Yemen, kimin umurunda !?

Açlık ve sefaletin hüküm sürdüğü ülkede, çocuklar ve bebekler anne babalarının gözleri önünde yetersiz beslenmenin yol açtığı hastalıklar yüzünden ölürken, bu dram kimin umurunda !?

Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'in bir Gazze kadar etmediği Türkiye gündemi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde hayatını kaybeden, kaybetmeye de devam eden sivilleri de artık çok görmüyor ! Her gün bombalanan sivil yerleşim bölgeleri, okunan bir haberin ötesine dahi geçemiyor ! 

Haklısınız, o da bir Gazze etmiyor !

Bizim için, ölen değil, ama KİM tarafından öldürüldüğü önemli o zaman !

Rus askerleri tarafından öldürülen Ukraynalı sivilleri de o yüzden sadece izliyoruz... İran'ın, Suudi Arabistan'ın ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin körüklediği iç savaşın faturasına eklenen sivil kayıpları da ! Gazze'yi bizim için önemli kılan, ne onların DAHA müslüman olmaları ne de DAHA insani bir tablo ortaya koymaları, ama öldüren tarafın İsrail olması, YAHUDİ kimliği, Kudüs propagandası ! 

Bugün, CHP'nin bile FİLİSTİN'İ TANIYALIM / FİLİSTİN'İN YANINDA DURALIM diye ayağa kalktığı bir Türkiye modelinde, sanırım konumuz net !

Toplumsal reyting...

En son İstanbul'da, İSRAİL İLE TİCARETİ KESİN protestosunda yaşanan gözaltıları izledik mesela ! Hatta siyasilerin ve bazı ticaret erbabı isimlerin Tel Aviv'le tüm ilişkilerin kesilmesini istedikleri bir komediye de şahitlik ediyoruz sık sık !

Sorasım var...

Yemen'de yüzbinlerce insan öldü, ölmeye de devam ediyor... Bir tanenizin bile ayağa kalkıp da bu duruma neden olan Suudi Arabistan'la, Birleşik Arap Emirlikleri'yle ya da İran'la TİCARETİ KESİN dediğini duymadım ! Şehirleri, kasabaları, köyleri bombalayan Rusya'ya karşı Ukrayna'nın işgali için Ankara'ya benzer şekilde seslendiğini de !

Sahi, insanlık karneniz neye göre işliyor ?

Yemen'in, Ukrayna'nın, hatta artık iyiden iyiye alıştığımız Suriye'nin çözümsüzlüğü için NİYE ayağa kalkıp da bağırmıyorsunuz ? Yemen'de ya da diğer ülkelerde öldürülen, hedef alınan siviller, Gazze'deki sivillerden farklı mı sanıyorsunuz ? 

Değiller, bunu da biliyorsunuz !

Tabi bir de Kudüs konusu var...

Onu da kurtarmak (!) lazım...

Kudüs mitingleri düzenleyenler, sahi, Mekke'de, uluslararası otel zincirlerinin sıra sıra dizilen gökdelenleri gölgesi altındaki Kabe için neredeler ? Osmanlı döneminden kalan, Kabe etrafındaki tarihi yapılar tek tek yıkılırken, neredeydiler ? İslam'ın bu en önemli inanç noktasını HAC TURİZMİ adı altında ticarileştiren Suudiler istedikleri gibi at oynatırken en çok da...

Sanırım, Riyad'ı protesto etmek ya da ticari / diplomatik boykota dahil etmek, yemiyor ! O yüzden de susuyoruz ! İzliyoruz ! Bir çok şeyi kabul etmesek de, homurdana homurdana da olsa, olanları yutuyoruz ! Gazze için REYTİNGİ bol protesto gösterileri düzenleyip, Filistin için açıklamalar yapmak, o yüzden ! YAHUDİ kimliğinin karşıtlığında politika üretip Ortadoğu'da taraftar toplamaya çalışmak, o yüzden ! Politize edilmiş İslam'ı Gazze karanlığına bana bana servis etmek, o yüzden ! Kabe'yi, minicik bir nokta gibi kaldığı gökdelen karanlığında Riyad'ın tasarrufuna bırakmak, bu yüzden !

Demem o ki,

...Gazze'de samimi değilsiniz, bunu çok iyi biliyoruz !

Öldürülende değil, ama öldürenin kimliğinde durduğunuzu da !