Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 135 defa okundu.

İşçi Ve Memur Emeklisi Mi? Milletvekili Emeklisi Mi?

Emekli maaşı 7 bin küsur olan milyonlar, 10 bin TL civarı olması beklenen yeni maaşını ALACAKLILAR üzerinden hesaplamaya çalışırken, benzine ve mazota gelen rekor zamla beraber piyasaya yansıyacak fahiş yaşam maliyetinin altında kalmamak için çözüm arıyor kendine !

Bulur mu peki ?

Tamam da,

…bu ülkenin işçi ve memur emeklisi bu kadar zor bir haldeyken, Milletvekili emeklisinin refah payını arttıran TBMM’deki halkın (!) vekilleri (!), neyin hesabındalar ? Temsil (!) ettikleri vatandaş, maaşıyla geçinemez haldeyken, bir Milletvekili, meslek haline getirilen bir temsiliyetin emeklilik kaymağını bu kadar rahat daha ne kadar yemeye devam eder ? Hiçbir konuda neredeyse anlaşamayan siyasi partilerin vekilleri, konu, maaşlarına ve emeklilik haklarına gelince, niye kavga etmezler, VATANDAŞIN HALİ ORTADA demezler, İTİRAZ bile etmezler, VİCDANA SIĞMAZ diye eklemezler ?

Bir tanesi…

Hani sadece bir tanesi de çıkıp şunu desin istiyor insan !

-

İŞÇİ ve MEMUR emeklim ay sonunu getiremezken, aldıkları para da onlara reva görülen maaş zammı da geçim derdine pansuman olamazken, BEN, BANA YAPILAN BU ZAMMI İSTEMİYORUM ! 

Vatana, millete hizmet için göreve getirildiğim bu makamı bir MESLEK haline getirenleri PROTESTO ediyor, EMEKLİLİĞİ reddediyorum ! 

Milyonlarca emekli ay sonu hesabının karanlığında beklerken, ben, bana verilecek bu zammı ne vicdanıma ne de üstlendiğim bu kutsal sorumluluğa yakıştırıyorum ! 

Emekli milletvekillerinin maaş zamlarının % 25 artabilmesi için Torba Yasa Teklifi’ne özel hüküm koyan ve neredeyse bu zamla beraber 70 bin TL’ye yaklaştıranlara, temsil ettikleri insanların yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşadığını hatırlatmak, bu durumu gündeme taşıdıkları için de UTANMALARI gerektiğini söylemek istiyorum !

Milletvekillerinin, emekli maaş zammından yararlanabilmesi için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapan önergeyi verenlerden de halkımız bu kadar ekonomik darboğazdayken kendimizi bu denli düşürdüğümüz için kendimden de UTANIYORUM !

-

Haklısınız…

Bir tanesi bile ayağa kalkıp da itiraz etmedi bu duruma !

Bir tanesi bile, 55 bin TL olan emekli Milletvekili maaşını 69 bin TL’ye çıkaracak düzenlemeye itiraz etmedi !

Ama…

Ben, İTİRAZ ediyorum !

İtiraz etmekle de kalmıyorum,

…sağcısına da, solcusuna da, islamcısına da, komünist ve sosyalistine de, laik ve Atatürkçüsüne de, bu önergeye DESTEK veren, ama temsil ettiklerinin YOKSULLUK ve AÇLIK sınırı altında aldığı maaştan rahatsızlık duymayan herkese de UTANIN diyorum !

11 kentte yaşanan depremin yüz binleri evsiz ve işsiz bıraktığı bir dönemde zamanı gelen borçlarını NASIL ödeyeceğini bilememişlerin hiçbir sorununa çözüm bulamamışların, KENDİ maaşları söz konusu olduğunda hep beraber el kaldırıp UYUM gösterdiği meclisin HALK (!) kimliğine BİRAZ ÇEKİDÜZEN verilsin istiyorum !

İşçi ve memur emeklisine verilen zammın YAŞAMAK için yetersiz olduğunu açık açık söyleyenlerin Ankara’sında, kendi emekli maaşına zam yapmayı UYGUN bulanlara BİRAZ VİCDAN diyorum !

Yüzde 25’lik zam oranı için konuşurken, “Sayıları 15,9 milyona ulaşmış emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır” diyen, ama düzenlemenin kanunlaşması önünde ENGEL olmayan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de, “bu halkın SLOGANLARA değil, ama yorgun düşmüş gerçeklerine dokunanlara ihtiyacı var” diyorum !

Peki, biz yönetilenler !

Bizim neye ihtiyacımız var sahi ?

Bile isteye bizi bu şekilde yönetenlere OY verirken en çok da !