Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1318 defa okundu.

Hüseyin Yayman Cevaplasın! NİYE HEP REDDETMİŞLER?

Hüseyin Yayman, AKP’nin Hatay Milletvekili, Pazar günü bir twitter paylaşımı yapmış ve demiş ki;

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan 4 Parti, PKK’yı lanetleyen bir bildiri yayınladı… Atatürk’ün kurduğu CHP, bu bildiriyi imzalamadı ! Teröre karşı bildiriye imza atmamak, CHP-DEM ittifakının gayri resmi ilanıdır ! Özgür Özel, bu gece, yeni CHP’yi, terör örgütü PKK’nın uzantısı yaptı…”

Aslında konu PKK ise Sayın Hüseyin Yayman, AKP noktasında buraya ekleyeceğimiz detaylara tek tek cevap vermeniz gerekecek ! Dolmabahçe Mutabakatı değil sadece konu ya da Osman Öcalan’ın TRT ekranlarına çıkarılması da değil !

Çok daha fazlası…

Bizler, arşiv sayfaları içinde, BARIŞ SÜRECİ olarak başlattığınız dönemde, terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan için methiyeler dizen üst düzey AKP’lileri çok iyi hatırlıyoruz mesela !

Unutmuş olamazsınız !

Hatırlatmamı ister misiniz ?

Selahattin Demirtaş'ın, 40 fırın ekmek yemesi gerekiyor… (Abdullah) Öcalan'ın, süreci diğerlerinden daha doğru okuduğunu düşünüyorum... - Dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan / “Sayın Öcalan” demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan biz çıkardık... - Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç / Diyarbakır’da yapılan Çözüm Süreci Çalıştayı’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni bir yol haritası üzerinde çalışıldığını açıkladı, Abdullah Öcalan’ın, İmralı’ya giden HDP heyetiyle verdiği mesajları önemli ve olumlu bulduklarını belirtti, “Bunlar bizim de düşüncelerimiz” dedi… 

Haklısınız, arşiv çok dolu…

Ama sizlerin reddettikleriyle de !

Mesela;

Çorlu'da 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili olarak Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına yönelik önergeyi NİYE REDDETTİNİZ ?

Madenlerdeki ölümlerin araştırılması için verilen önerge, ki Soma faciasından 15 gün önceydi, NİYE REDDETTİNİZ ?

Diyarbakır, Suruç ve Ankara saldırılarının gerçekleşmesi sürecinde, adli ve idari ihmallerin, açıkların ve varsa kasıtların bulunması, bu katliamların arka planlarının aydınlatılması ve cezai yolların açılması amacıyla verilen önergeyi NİYE REDDETTİNİZ ?

Manisa'da, yüzlerce askerin, yedikleri yemeklerden sonra hastaneye kaldırılması üzerine, zehirlenme vakalarının nedenleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yapılan yemek ihalelerinin ve yemek şirketlerinin teknik ve hijyen şartlarının araştırılması amacıyla verilen önergeyi NİYE REDDETTİNİZ ?

Tüm siyasilerin, “vergi cennetlerinde” bulunması muhtemel servetlerinin araştırılması için verilen önergeyi NİYE REDDETTİNİZ ?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından geçen iki senede ortaya çıkan bilgiler ışığında, Fethullah Gülen yapılanmasının siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için verilen önergeyi NİYE REDDETTİNİZ ?

Ve finalimizi, beni de ilgilendiren bir başlıkla yapalım mı ?

Sahi,

…6 Şubat, Kahramanmaraş merkezli, Hatay’ın Antakya ve Defne ilçesini neredeyse yerle bir eden deprem felaketinde enkaz altında kalan ve bulunamayan cenazeler için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) komisyon kurulmasını isteyen önergeyi NİYE REDDETTİNİZ ? Ardından bir başkası; deprem sonrası Hatay'da meydana gelen yıkımlarla birlikte ortaya çıkan sorunların araştırılmasına ilişkin verilen önergeyi NİYE REDDETTİNİZ ?

Bana bunlar için bir cevabınız var mı, REDDETMEK dışında ?

TBMM kürsüsünden sık sık BEN DE BİR DEPREMZEDEYİM diyen size soruyorum açık açık ! Hadi hepsini reddettiniz, anladım diyelim ! Anlamadık ya… Tamam da sizin de mağdur olduğunuz deprem konusunda elinizi REDDEDİYORUM diye kaldırdığınız o önergeleri halının altına süpürmekle, neyin konuşulmasını ENGELLEDİĞİNİZİ düşündünüz, merak ediyorum !

Anlayacağınız,

…konu, terör bildirisini imzalamadılar diye SUÇLAMAKSA eğer birilerini, bence dönüp de aynaya bakmak lazım, PEKİ BEN NE YAPTIM diye ! Asıl olarak da NE YAPMADIM diye !

Cevap bulabilirseniz, bizimle de paylaşın…

Verdiğiniz o cevap, vicdana sarılı olsun ama…

REDDETTİM ÇÜNKÜ, diye de başlasın hatta…

Söz sizde…