Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1089 defa okundu.

Hatay’da Temel Atmışız

“Günümüzün sorunu, ne olduğumuzu keşfetmek değil, olduğumuz şeyi reddetmektir” demiş, Michel Foucault… O zaman bugün, OLDUĞUMUZ ŞEY’de, gerçeğimizde, elde avuçta kalanda duralım biraz !

Hatay’dayız…

Antakya’da…

11 kentte yaşanan depremin ardından yapımına başlanacak kalıcı konutlar için, “500 bin vatandaşımızın inşaatını birkaç aya başlayıp, bir iki sene içerisinde bitirip, teslim etmiş olacağız” diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den çok, Hatay’ın üç ayrı noktasında gerçekleştirilen temel atma törenleri için hazırlanan sahnede yan yana dizilen kalabalıktayım !

AKP kadrosu kalabalıktı, ama…

Bakanı karşıladığı halde, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, herkesin merakla izlediği törenin sahnesinde yoktu ! Muhalif cephedense sadece İYİ Parti Hatay Milletvekilli Şefik Çirkin, sahnede Bakan’la beraber verilen aile pozuna katılanlar arasındaydı, ki Meral Akşener’in son açıklamalarıyla bitirdiği ittifakın küllerini özenle bir kenara iten de bir poz oldu bu, hem Çirkin hem Partisi için !

Klasik olansa,

…ne Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş oradaydı ne de CHP’li Vekiller !

Bu, hani sanırım, ŞOVUNUZUN BİR PARÇASI OLMAYACAĞIZ tavrıydı da, “on binlerin evsizliğinde, binlere mezar olan topraklarda YETMEDİ Mİ sen-ben kavganız, sahne / mikrofon mücadeleniz” demek geliyor içimden !

Haklısınız, kaldığımız yerden özenle devam ediyoruz !

Diyen, ne de haklı !

-

Hiç kimseye hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor hayat…

En büyük komedi de bu !

O kadar içindeyiz ki, gülemiyoruz bile…

Her şeyi ciddiye alırken, ne kadar komiğiz oysaki…

Nasıl bir kuyunun içine düştüysek, dibe vuramıyoruz, ses gelmiyor sonumuzdan… Kendi hikâyelerimizi tekrar edip duruyoruz ! Cilt cilt defterler açıp, aynı hikâyeleri farklı defterlere yazıyoruz ! Bizden başkasının okumadığı hikâyeleri, bizden başka herkesin gördüğü defterlere…

-

NİYE GELMEDİLER dediklerimiz, DAVET EDİLMEDİK diyecekler bir ihtimal ! Davet etmeyenlerin bahanesi ise BÖYLE BİR ŞEY İÇİN DAVETE GEREK VAR MI olacak elbet !

Tek kelimeyle, KOMİKSİNİZ !

Hani artık size diyecek laf da bulamıyorum !

Böylesi bir ortamda bile bir araya gelemeyen sizlere söyleyecek tek bir laf bile bulamıyorum !

Erdoğan mı ?

Siyasetin miting meydanlarını coşturmasını iyi bilen, sokağın da vatandaşın da nabzını iyi ölçen haliyle konuşmuş yine ! Hatay’da düzenlenen toplu temel atma törenine video konferansla katılan Erdoğan, “Seçim döneminde depremzedelere 'BEDAVA EV' sözü verenler, hem sözlerini hem de Hatay'la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu” demiş !

Açık ve net, Sevgili Erdoğan…

Ciddi ciddi BEDAVA sandığınız, oysa ki her bir tuğlasında, harcında ‘terimizin, emeğimizin, yorgunluğumuzun, açlığımızın, mücadelemizin, fedakarlıklarımızın, vazgeçişlerimizin, bizi ayakta tutan umudumuzun’ olduğu evlerimizi bizlere parayla satma planı yapan sizlere de diyecek laf bulamıyorum ! Koca bir ömür yorulup biriktirdiklerimizle mütevazi bir ev sahibi olabilen bizleri, ömürlerimizin kalan yarısında borçlandırma fikrini NAS okuya okuya hayata geçiren sizlere diyecek tek bir laf bile bulamıyorum !

Şu an, 

…“ayaklarımın ucundan başımın en üst noktasına kadar, hiç kimseye anlatılmamış şeylerle dolmuş durumdayım”, ama eldeki demokrasiyle, ki adabımın da bana verdiği sınırla, bugünlük bu kadar !

Temelimiz mübarek olsun !