Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1055 defa okundu.

Hatay'da Neler Oluyor? Tehditler, Şantajlar Ve...

Gökhan Zan'ın kimi kastettiği konusunda ortaya konan OLASI isimler, çok şaşırtmadı şu ana dek !

Dönen dönsün, ben dönmem yolumdan !

Halk yolunda olsam dahi canımdan !

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), aynen, CHP'nin Lütfü Savaş tercihinde olduğu gibi çok tartışılan adayı Gökhan Zan'dan gelmiş bu dizeler ! Ne oldu, neler yaşandı, hala çok da anlaşılamadı ! Detaylar, bulanık sudan çıkartılamadı, ama ŞANTAJLARIN ve TEHDİTLERİN savrulduğu bir 31 Mart yerel seçimi öncesinde, Hatay'ın SOL sahnesi erken PERDE dedi !

Hem adayların tercihi noktasında...

Hem de adayların kendisi noktasında...

Aslında ilk açıklama, TİP'in kendisinden geldi ! Hakkında BAZI İDDİALAR VAR dediği Gökhan Zan'ın adaylığından vazgeçildiği paylaşıldı, o açıklamada ! Ardından da Zan yaptı asıl açıklamayı ve "Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimden, bu sefer, en iyi bildikleri o fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar" dedi !

İnsan merak ediyor,

...Gökhan Zan'ın adaylığı, şu ana kadar en çok KİM'e yaradı ?

...Gökhan Zan'la adaylığı noktasında en çok kimler tartıştı ?

...Gökhan Zan'ın adaylığından en çok KİM rahatsız oldu ?

Bu üç soru da verilecek cevaplar da önemli ama... Adliyeye giderek suç duyursunda bulunan Gökhan Zan'ın kimi kastettiği konusunda ortaya konan OLASI isimler, çok şaşırtmadı şu ana dek ! 

Yine de Zan anlatmalı !

Onu kim tehdit ediyor ?

Onu neyle tehdit ediyor ?

Yapılan şantajın içeriği ne ?

FETÖ'cü taktikler derken, ne kastediliyor ?

Gökhan Zan'ın, "Depremzedeler, 31 Mart'ta, AKP adayı ile AKP zihniyetindeki aday arasında seçim yapmaya mecbur kalmayacağı için mutluyum" diyerek çıktığı yolda açık açık hedef aldığı isimler, AKP adayı ile CHP'nin AKP / MHP kökenli adayı olmuştu ! Hatta bu açıklamaların sonrasında CHP'nin adayı da Zan için açıklamalar yapmış, "Bu güven de parayla olmuyor, şöhretle olmuyor, şarkı söylemekle de olmuyor, top oynamakla da olmuyor" demiş, 'Hatay, Lütfü Savaş'ı istemiyor' diyen aynı Zan için sert konuşmuştu !

Bu atışmaların, seçim öncesinde işin tuzu biberi gibi kabul edildiği bir Türkiye klasiğinde değiliz artık !

Çünkü,

Elde, adaylıktan alınan bir Gökhan Zan var !

Elde, tehdit edildiğini söyleyen bir Gökhan Zan var !

Elde, kendisine şantaj yapıldığını söyleyen bir Gökhan Zan var !

Daha düne kadar, "CHP'ye sorsanız birinci, AKP'ye sorsanız onlar birinci... Sokağa çıkınca ise ben birinci sıradayım... Sokakta yürüdüğümde, herkeste büyük bir umut var ! Biri gelip, bana, 'Ben Lütfü Savaş'a oy vereceğim' demedi ! 'Bizleri seçeneksiz, çaresiz bırakmadın' dediler ! Anketlerde yükseldiğimizi düşünüyorum" diyen Zan, her ne kadar "yoluma devam edeceğim" dese de,

...öncelikle o yolu aydınlatması lazım !

Tehdit eden kim ?

Ona şantaj yapan kim ?

FETÖ'cü taktikler kullanan kim ?

Bence, HALA ADAYIM demeden önce, konuşmalı ! Aksi takdirde, oluşan bulanık suda ilk kaybolan, kendi siyasi kariyeri olacak ! Ama aynı konuşmayı, Gökhan Zan’ın, asla tasvip etmeyecekleri ilişkilerine dair iddiaların kendilerine ulaştığını söyleyen TİP de yapmalı, ki aynı bulanık suda onlar da yürüyor çünkü !