Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 341 defa okundu.

Hatay’da Kim Kazanır? AKP Ve CHP Adayları Kimler?

Hatay’ın tüm ilçelerinde durmayacağız bugün, ama sadece Büyükşehir ve Antakya başlıklarında NE OLUR kısmını biraz karıştıracağız, ADAYLAR KİMLER sorusunun olası adayları için de birkaç sözümüz olacak tabi !

Öncelikle şunu belirtelim ki, önümüzde 7 ay gibi UZUN görünen, ama KISA bir süre var ! O yüzden de eldeki mevcut (!) adayların (!) nasıl bir yol haritası izleyeceklerini hepimiz merak ediyoruz, en çok da seçim sloganlarında öne çıkacak önceliklerini !

Seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) başlayan DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜM tartışmaları yerel seçimlere nasıl yansır, aslında bugünün en büyük sorusu bu… Zira o DÖNÜŞÜM ve DEĞİŞİM ihtiyacı en çok da ADAYLAR başlığında yaşanıyor ! Tam da bu noktada, kimse kalkıp da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın depreme kadar ki süreçte yıpranmadığını ya da ÇOK BAŞARILI bir belediyecilik ve yöneticilik ortaya koyduğunu söylemesin ! Hatta deprem sonrası yaptığı skandal açıklamalarıyla da eldeki yıpranmışlığına çok şey kattı desek, yanlış olur mu ? Özellikle de depremin yarattığı ağır bina yıkımları konusundaki tüm resmi kurumsal sorumluluğu ilçe belediyelerine atan RAHAT haliyle, ki yüzlerce insana mezar olan Rönesans Rezidans’ın mimarını savunan GARİP açıklamaları da cabası ! Tabi bunların yanında, depremin binlerce ölü, on binlerce yaralı yarattığı bir ortamda, Mersin’e gidip de kent adına Gastronomi Evi açması ! 

Depremi pansuman etmiş de, sanki yapacak bir şeyi kalmamış ve turizm çalışmalarına başlamış gibi !

Bugün, depremin Hatay’ında, kent merkezindeki insanlar, yüzlerce metre kuyruğa girip, yaz güneşinin kavurucu sıcağı altında, içme suyu sırasında, hayatı için çözüm arıyor ! İşte bizim gerçeğimiz, depremin üzerinden 6 ay geçmesinin ardından bile bu !

Gastronomi Evi üzerinden yapılacak bir kent tanıtımı değil !

Hiç değil !

Uzun yıllar boyunca Antakya merkezli haberler yapan, Hatay’ın turizm (!) politikalarını (!), tarih ve kültür yol (!) haritasını (!) izleyen, eleştiren de biriyim… Kent adına tanıtımı, reklamı, etkinlikleri, bir çok dinamiği dışarıda bırakarak yapanların bu son halini o yüzden çok şaşırmadan köşeme taşıyorum, ADAYLAR başlığında da DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜM şart diyorum !

İzzettin Yılmaz başkanlığındaki Antakya farklı mı ?

Değil !

Hatay’ın tarih ve kültür anlamında amiral gemisi konumundaki adresin, onu hiç anlamayanların elinde olduğu yılları yaşadık, son iki belediyecilik döneminde de ! Açıkçası, AKP’nin de bu kent adına BİLEN ve ANLAYAN birini makama oturtma gibi bir çabası da gayreti de olmadı, bunu çok iyi anladık ! 

KAZANMAKTI önemli olan, YÖNETMEK değil !

Sözün özü;

Hatay Büyükşehir de Antakya da, onu, içine sıkıştığı deprem gerçeğinde yönetebilecek ehil ellere teslim edilmeli, bence !

Hatay Büyükşehir de Antakya da, onu, kaderin bir parçası ilan edip kadere teslim edenlerin karşısında DİMDİK duracak, ama işi gücü kavga da olmayacak, çözüm üretecek ehil insanlara teslim edilmeli, bence !

Hatay Büyükşehir de Antakya da iktidarla KAYNAK tartışmasının yaratacağı zaman kaybına tahammülü olmayan iki adres, ki en çok da bu yüzden, iletişimi hem Ankara’yla hem de kent insanıyla doğru bir şekilde kuracak ehil insanlara teslim edilmeli, bence !

Hatay Büyükşehir de Antakya da, enkazların altından henüz bedenler çıkarılmamışken, binaları yapanları övenlere değil, temsil ettiği şehrin yorgun, çaresiz insanlarına el uzatacak, önceliği de onlar olacak ehil insanlara teslim edilmeli, bence !

Hatay Büyükşehir de Antakya da, enkazın / molozların yarattığı yeni hikayede duran, elleriyle o enkazı kaldırmaya çalışan, aylardır çadırlara mahkum edilen kalabalıkla nefes alıp veren, umudunu yitirmiş bir deprem kentini yönettiği gerçeğinin yanı başından ayrılmayan, ona göre davranan ve politikalar üreten ehil ellere teslim edilmeli, bence !

Haklısınız, hepsi de BENCE !

Peki ya SİZCE !?

Yaşadıklarınıza biraz değil, çok odaklanın, bence ! Konu, BENİM ya da SENİN partin değil ! Bizim, böylesi bir rekabete ayıracak lüksümüz de zamanımız da yok ! Bizim, Ankara’nın kaynaklarının önünde set kuran iktidarı ekarte edebilecek, onların dilinden anlayacak, sürekli bahane üretemeyecek birine ihtiyacımız var ! 

Açıkçası,

…CHP’ye yakın Aksoy Araştırma’nın basına yansıyan verileri her ne kadar YERELDE AKP’YE KARŞI KAZANACAĞIZ dese de, ben öyle düşünmüyorum ! Altılı Masa’nın seçim başarısızlığı, dinmeyen kavgaları, bir türlü BİZ olamayan çatlak aile fotoğrafları, seçim sonrası birbirine düşen liderlik kavgaları, birbirine BABA-OĞUL diyenlerin ring savaşları ve daha fazlası var, bana bunları düşündürten !

Anlayacağınız,

…benim dinamiklerim, DEPREM öncesi dinamikler değil !

Benim, ACİL çözülmesi gereken sorunlarım var !

O zaman, bugünün adaylarını, ki buna Defne ilçesi de dahil, DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜM dalgasına katmak ve isimleri GÜNCELLEMEK gerekiyor !

Düşünün…

Hep beraber düşünelim…