Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 639 defa okundu.

HATAY İÇİN, Diyenler… Dün NEREDEYDİLER?

İstisnalar kaideyi bozmuyor, ama daha düne kadar Hatay’ın Antakya’sı için bir kere bile ayağa kalkmamışların, bugün ASSOLİST edasıyla KAHRAMANLIK yapmaya çalıştığı anları izliyoruz ! Depremin ardından kenti yıkıntılar arasında bırakıp Ankara yoluna, siyaset sevdasına düşen Hatay’ın eski Valisi ile İl Sağlık Müdürü kadar suçlular o yüzden ! 

Onlar, şehri de insanlarını da açık açık terk ettiler ! 

Yüzlerine maske takmadan ! 

Bahaneler uydurmadan !

Öylesine !

Haklısınız,

…unutulmayacaklar !

Ama,

…onları bu yola teşvik eden Ankara da unutulmayacak ! Terk edenleri ödüllendirecek kadar ileri gidenler de unutulmayacak ! Onların bu terk edişlerine de ödüllendirilmelerine de ses çıkartmayanlar da unutulmayacak ! 

Hatay’ın bazı ileri gelenleri var, sosyal medya kullanan…

Bilinen isimler…

Hani dedik ya KONUŞMAYANLAR var aramızda, SUSANLAR, hatta TEPKİSİZ kalanlar diye ! Onlar, bunlar işte ! Tüm tepkileri de nedir, biliyor musunuz ? “Kızım sana söylüyorum gelinim sen dinle” edasıyla paylaşılan atasözleri, ünlülerin özlü sözleri, falan filan ! Anlayacağınız, ne şiş yansın ne kebap ! SÖYLEMEDİ demesinler, ama söylediğimden de çok anlam çıkartmasınlar !

Yaşasın kral…

Şahsen, bahse konu isimlerin kalabalık sosyal medya hallerinde bir kere bile ne Vali eleştirisi ne de İl Sağlık Müdürü sorgulaması gördüm, Hatay adına ! Aman Ankara görmesin, duymasın ! Görüp duysa da inkar edilsin ! 

Tabi gelin görün ki, yan yana gelince de SİZİNLE AYNI FİKİRDEYİM deyiverirler !

Bu nasıl AYNI fikirdaşlık, demeyin !

Devletle alışverişleri fazla !

Hükümetle de !

O yüzden bizlerin ki gibi değil kelimeleri, cümleleri, paylaşımları… Bizlerin ki gibi değil, KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK halleri ! Yine de onlar toplum liderleri, kentin ileri gelenleri, hatta önemli isimleri !

Sizi bilmem ama,

…olsa da olurlar, olmasa da !

Arada bir fark göremiyorum !

Ucuz kahramanlıktan öte bir şeyler de !

Lafı dolandırmayalım çok fazla, ama doluyum ! Çok doluyum ! Zira deprem öncesi, Antakya gibi bir dünya mirası kentin sermayesinden yiyenleri, yedikçe de geğirenleri çok iyi biliyorum ! Tarihin ve kültürün iç içe geçtiği böylesi bir coğrafya sürekli hançerlenirken sessiz kalanları çok iyi biliyorum… Kral’ın ÇIPLAK olduğunu bile bile ELBİSENİZ ÇOK YAKIŞMIŞ diyenlerin şehrinde, bugün HADİ HATAY İÇİN diyenleri gördükçe, ki özellikle de bazılarını, sinirleniyorum ! YIKILDIK, ama AYAKTAYIZ şarkısını şimdilerde KORO halinde söyleyenlerin daha düne kadar SOLO söylemek için birbirlerini sahneden atmaya çalıştıklarını unutmadık, en çok da bu yüzden, geriliyorum !

Hatay’ı bir kenara bırakalım, Ankara farksız mı ?

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun araştırma sonuçlarına göre, Eylül 2023'te, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin 542 liraya, yoksulluk sınırı 41 bin 651 liraya çıkarken, bu ülkenin emeklileri, emekçileri hayat pahalılığı altında inim inim inlerken, ülkenin Millet Meclisi’nde hala MAAŞIMIZ YETMİYOR edasıyla bizlere konuşacak kadar rahat olanların da az biraz utanmasını bekliyor insan ! Hatta, o meclisin KUL HAKKI diyen İslamcılarının ve EMEK HAKKI diyen solcularının, onlara sunulan avantajlı Milletvekilliği hayatını bir çırpı da reddetmelerini bekliyor ! “Benim emeklim 7500 TL ile geçinemezken, açken, ben Meclis lokantasında keyif sürmemeliyim” demesini istiyor ! Vekilliği meslek haline getiren EMEKLİLİK sistemini çöpe atmasını da ! Görevlerini, VATAN / MİLLET aşkıyla yapmasını da ! Az biraz PORSİYON küçülten tarafın onlar olmasını da !

Lafa gelse İSLAMCILAR !

Lafa gelse SOLCULAR !

Sağcıları kefeye hiç koymuyorum zaten de…

Sözün özü,

Hatay da Ankara da aynı !

Her ikisi de slogan şehri !

Slogan atanların şehri !

Gerçek mi ?

Bakın o bize kaldı !

Her zaman ki gibi !