Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 937 defa okundu.

Hamas/Filistin Için Kola Dökenler… Starbucks’ları Protesto Edenler…

Cebindeki tüm parasıyla bakkala girer, RAFTAKİ TÜM KOLALARI İSTİYORUM der ! Ardından da poşetlere doldurduğu şişe şişe kolayı, birlikte geldiği arkadaşlarıyla sokağın ortasına boca eder, ki bunu yaparken de avazı çıktığı kadar bağırır !

FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK !

ÇOCUKLAR ÖLMESİN !

Bu kadar mı ?

Tabi ki değil !

En önemlisini de en sona saklamıştır…

MÜSLÜMANLAR MESCİD-İ AKSA’YA !

Açıkçası, ilan ettikleri bu bol parodi yüklü cihat hikayesine ne kadar inanıyorlar bilmiyorum ama, yapılan protestolarda az da olsa bir zeka pırıltısı görmek istiyor insan ! Düşünsenize, protesto ettiği ve ALINMASIN istediği bir ürüne cebindeki tüm parayı vererek DEĞER katan biri, o dakikadan sonra, satın aldığını DÖKSE ne olur DÖKMESE ne olur !?

Bir de İsrail menşeli olarak etiketlenen Starbucks şubeleri var, hani dünyanın her yerinden getirdiği kahveleri meraklılarıyla buluşturan yer…

Ara ara bu yerlere gelen ve slogan atanlar oluyor, hatta bir tanesini ben de izledim ! Bu konuda yazanlar da yok değil ! Hatta bununla da yetinmeyip, İsrail menşeli tüm ürünleri koca bir liste olarak yayınlayanlar da ! Ancak ne kola dökenler ne de Starbucks’ları protesto edenler gerçekçi geliyor ! Bırakın gerçek gelmesini, açık açık güldürüyor !

Samimi değiller !

Çünkü devamlılığı yok !

Bugün yarın hepsi unutulacak !

Atılan sloganlar toz olup rüzgara karışacak !

Benzerlerini bu ülkede geçmişte çok kere yaşadık…

Yaşamadık mı ?

Bu, aynı, BU FAKİR BU GÖREVDE OLDUĞU SÜRECE hikayesini her dış politik kavgasında söyleyen Erdoğan’a benziyor ! Buna dair ilk aklıma gelense, BU FAKİR BU GÖREVDE OLDUĞU SÜRECE O TERÖRİSTİ ALAMAZSINIZ diyen Erdoğan’ın, Trump’ın ve Washington’ın sert tepkisiyle fikir değiştirmesi ve terörist diye nitelediği, ASLA TESLİM ETMEM diye de eklediği Rahip Brunson’ı ABD’ye teslim etmesi ! Aslında, bir dönemin HOCA EFENDİSİ denen Cemaat topluluğuna ve liderine NE İSTEDİLERSE veren ve verdiğini de açık açık İTİRAF eden Erdoğan’ın KANDIRILDIK hikayesi gibi, eldeki bu protestolar !

Niye mi ?

Bugün ayağa kalkanlar, yarının oturanları olacak ya, bundan !

Garip olan da,

…İsrail malı ya da GAVUR malı diye nitelenerek aşağılanan her ürünün, bugün bu protestoları en fazla gazlayan radikal İslamcı kesim tarafından fazlasıyla kullanılıyor olması !

Yerli bir otomobile binen bir Cemaat / Tarikat liderine denk geldiniz mi ?

Peki, yerli üretim yok diye cep telefonu kullanmayı reddeden bir tanesine denk geldiniz mi ?

Haklısınız,

…görüntüleri dışında peygamber dönemi ile çok da alakaları yok ! Lüks yaşamları, güç ve iktidar savaşı veren halleri, sert söylemleri, cennetin kapısında bekleyen ölümlüleri bol huruli bir hayatla kandırma çabaları, yaşadıkları rahat hayatlarına inat fakirlerin 500 sene evvel cennete gireceği sloganları ve…

Ankara farksız mı ?

Sokaktaki vatandaş şişe şişe kolayı caddelere akıtırken protesto adına, aynı sloganın Ankara’sındakiler, 2 Kasım 2023 tarihli resmi gazeteyle de duyurulduğu kadarıyla, Coco-Cola’ya 590 milyon TL yatırım karşılığı teşvik veriyor !

Hani aynı saftasınız ya,

…var mı cesaretiniz ?

Sorsanız ya o teşviki verenlere !

Miting meydanlarına doldurduğu yüzbinlere slogan attıran Ankara’ya, BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU deseniz ya !

Yok, 

…ne Ankara gerçekten de İsrail ile tüm diplomatik ve ekonomik ilişkileri kesebilir, ne de bu ortamın kaymağını yiyen cemaati yapılar, ellerindeki son model telefonları ve lüks yaşamlarını terk edebilir ! 500 sene önce cennete girme hikayesi mi ? Adı üstünde, hikaye ! Öyle olmasa, o cenneti size mi bırakırlar !?