Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 696 defa okundu.

Hamas’a Kahramanlık… Filistin’e özgürlük…

Hamas’ın, son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdiği İsrail’de neden olduğu ölümler ve rehine alma krizi kadar, bu krizi Türkiye’den izleyen Ankara’dakilerin NE DEMELİYİM açmazı da oldukça dikkati çeken detaylara sahip !

Daha düne kadar, İsrail söz konusu olunca yumruğunu masaya vurup SİZ ÖLDÜRMEYİ İYİ BİLİRSİNİZ diyenlerin, bugün, taraflar arasında neredeyse arabuluculuk yapmaya çalıştığını izliyoruz ! Ankara’nın sol (!) jargonlu partileri ise Hamas’ı neredeyse kahramanlaştıracak ifadelerle, ÖZGÜR FİLİSTİN sloganları eşliğinde, açık bir İsrail karşıtlığı sergiliyor !

PKK başta olmak üzere, Hizbullah’tan FETÖ’ye, Türkiye, terörden çok çekmiş bir ülke…

Peki,

…terör NE, bizim için ?

NE olması gerekiyor da biz ona TERÖR diyelim ?

Kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor ?

Neyi hedef alması gerekiyor ?

Var mı bir kriter ?

ŞİDDET mi ?

Tamam da,

…Hamas’ın İsrail sivil yerleşim yerlerine yağdırdığı roketler, attığı bombalar, sıktığı kurşunlar yetmiyor mu, BU EYLEME terör demek için, yapanı TERÖRİST diye isimlendirmek için ? Bir festival alanını basıp da eğlenen insanları kaçırırken, kaçırdıklarının sayısına mı takılı kaldık yoksa ?

Hepsinden de öte,

…Türkiye’de Hamas’ı YASAL bir statüye oturtan gerçek nedir ?

Bir ülkede TERÖRİST damgası yiyene başkent Ankara’da ofis yeri vermek nedir ?

Filistin adına özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi verdiğine dair o izlenimi bizlerde yaratan nedir ?

Filistin adına tüm bu mücadeleyi siyasi arenada verenler olduğu halde, aynı toprakların silahlı bir örgütlenmesine bizleri taraf yapan şey nedir ?

22 yaşındaki İsrail-Alman vatandaşı Shani Louk'un annesi Ricarda Louk, Hamas militanlarının bulunduğu kamyonetteki yarı çıplak genç kadının kızı olduğunu açıklarken ve kamuoyundan yardım isterken, Hamas’a İsrail karşısında başarı dileğinde olanlara o ruh halini katan şey nedir ?

Bu sorulara, Türkiye SOL’unun iyi düşünerek cevap vermesi gerekiyor ! Türkiye’de yaşanan teröre karşı aldıkları o ŞİDDETE HAYIR tavrı Hamas için de devreye almaları gerekiyor ! Aksi halde, bugün bizlerin Hamas’a karşı aldığı bu sempatik tavrı yarın aynı şekilde PKK için göstereceklere söyleyecek tek bir lafımız bile olmayacak !

Bu konuda yazan bir gazeteci dostum da kalem almış, Ankara’nın Hamas diyaloğunu !

“Hamas’ın İsrail saldırısından sonra, İsrail’in Ankara elçiliği, dikkat çekici bir açıklama yaptı ve ‘çok uzun süredir terörle mücadele eden İsrail ve Türkiye’nin, terör eylemlerine karşı omuz omuza durması, teröre hiçbir koşulda destek vermemesi! gerektiğini vurguladı ! Bu vurgunun nedeni, Hamas’ın uzun süredir Türkiye’yi karargâh olarak kullanması… Bilindiği gibi, ABD ve AB, Hamas’ı terör örgütü sayıyor. Buna karşın, Ankara, 2006’daki Filistin Meclis seçimlerini kazanmasından beri Hamas’la yakın ilişki içinde… O kadar ki, 2010’da İsrail cezaevlerinden serbest bırakılan Hamas’lı tutuklulara Ankara kucak açtı ve Türk pasaportu verdi…”

Bir ifadesi daha var, kendisinin, aslında bir tespit bu…

Demiş ki,

“PKK saldırısı sonrası Suriye’ye hava operasyonu yapan Ankara, Hamas saldırısı sonrası İsrail’in Gazze operasyonunu eleştirmekte zorlanacaktır…”

Haklı !

Sorun şu ki, nasıl Türkiye Hamas’ı terör örgütü saymıyorsa, İsrail de PKK’yı terör örgütü saymıyor ! Bir diğerinin “terörist” dediğini, ötekisi “özgürlük savaşçısı” sayıyor… Bugün, Ankara’nın da diğer başkentlerin de çözmesi gereken öncelikli konu tam olarak bu !

Düşünün…

En çok da, Hamas’a “ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI” payesi veren Türkiye’nin SOL’u iyi düşünsün !