Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 95 defa okundu.

Günaydın !!! Ankara Tasarruf Yapacakmış !!!

:)

Sizi de gülümsetti mi bu durum bilmiyorum ama, bana çok da gerçekçi gelmedi ! Daha yeni kendi emekli maaşlarına ZAM yapan, bunu da vatandaşın zor durumunu bildikleri halde, sessiz sedasız, gündeme çok sızdırmadan, hatta işbirliği halinde halleden bir Ankara, nasıl olur da tasarruf yapar, bilemedim doğrusu !

Hadi YAPTI diyelim !

NASIL YAPAR, bakın bunu hiç bilemedim !

Aslında nasıl bir yol izleyeceklerini de merak etmiyor değilim…

Çünkü vatandaşa sundukları yaşam formuna da sık sık ekleniyor o TASARRUF YAPIN hali !

Mesela,

…vatandaşa PORSİYON KÜÇÜLTÜN diyenler, daha geçen gün benzine / mazota zam yapmadı mı ? Peki, alınan bu karar, piyasadaki her ürüne ve hizmete yansımayacak mı ? Bu durumda, zaten ay sonu hesabında yolunu şaşırmış vatandaş, hangi akla hizmet TASARRUF yapacak, hangi porsiyonu daha ne kadar küçültecek ?

Ankara’daki rahat evlerinden, Anadolu’dakilerin sofrasında olanların hesabını yapanlar, bunu da açıklar mı ?

Soru çok, ama yine de KAMUSAL TASARRUFU hedefleyen genelgeyi kamu kurumlarıyla paylaşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, şimdiye kadar kimsenin beceremediğini nasıl kotarabileceğinin cevapsızlığındayım !

Hani demiş ya,

…tüm harcamalar gözden geçirilecek !

…tasarruf takibi tavizsiz yapılacak !

Peki, bu TAVİZSİZ (!) TAKİP (!) , Erdoğan’ı ve Külliye harcamalarını da kapsayacak mı ? Sadece koruma personeli ve araç giderleriyle bile fazlasıyla dikkat çeken Ankara’nın Külliyesi, eldeki o YA YAPILACAK YA YAPILACAK kuralına dahil edilebilecek mi ?

Haklısınız, ben de sanmıyorum !

Ne de olsa İTİBARDAN TAVİZ OLMAZ !

Bu arada konumuz madem PARA, Erdoğan’ın Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni içeren FİNANSAL DESTEK turuna değinmeden günü bitirmeyelim, hatta soralım…

Daha düne kadar, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda (2 Ekim 2018) öldürülen rejim muhalifi gazeteci Cemal Kaşıkçı nedeniyle ilişkilerin askıya alındığı Riyad ya da 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin arkasında olduğu açık açık yine Ankara tarafından dile getirilen Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye’nin dar boğazdan çıkışı için aranan anahtar mı, kısmını ! DARBE DESTEKÇİSİ ve KATİL denilen başkentler, nasıl oluyor da KURTARICI olacak kısmını en çok da !

Tabi, tüm bu ziyaretlerin finalindeki bahse konu beklenti rakamı ortalama 30 MİLYAR DOLAR gibi bir rakam olunca, sanırım tüm sorular da sorgular da unutuluyor !

Peki, vatandaş !?

Onun da bu tasarruf çabasına katılması istenir mi ? Her depremde kendi yaralarını sarmak için yine kendi cebinde kalan paradan fedakarlık yapan, yapmak zorunda bırakılanlar, neredeyse aldığı nefese sadece vergi koymayan bir sisteme yine arka çıkar mı ? Deprem vergilerinin hesabını vermek istemeyenlere, BU DEFA BEN YOKUM der mi ? Emekli maaş zammını bile yoksulluk ve açlık sınırı üstüne çıkartmayan, ama kendi emekli maaşlarına hiç ÇEKİNMEDEN ek yapan bir TBMM’yi omuzlamaya devam eder mi ?

Ben mi ?

Kaç kalem vergi verdiğimi bilmeden yaşıyorum ! Vergilerin kalabalığı arasında yol bulmaya çalışıyorum ! Bir depremzede olarak, bankalarda bekleyen borçlarımı Ağustos ayı itibariyle ödemek zorunda olduğumu biliyorum ! Böyle bir ülkede bana PORSİYON KÜÇÜLT ya da TASARRUF YAP diyenleri o yüzden de YOK sayıyorum !

Yine de,

…Cuma namazına bile koca bir araç filosu ve bir o kadar koruma ordusuyla giden Ankara’nın bu hiç bitmeyen TASARRUF ZAMANI belgeselinin tadını çıkartmak istiyorum !

Sahi, bu defa kaç bölüm sürer sizce !? :)

Reyting alır mı !? :)