Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 286 defa okundu.

Görmedim, Duymadım… B.İ.L.M.İ.Y.O.R.U.M !

Halimiz bu…

Ne eksik ne fazla !

Bu, aynı şey gibi aslında… Hani 6 yaşındaki bir kız çocuğunun skandal evlilik süreciyle ilgili bir cemaat yapılanmasının davaya etiketlendiği bir dönem yaşadık ya, aynen bu ! Ne her konuda yorum yapma heveslisi Diyanet konuştu, hatta eleştirmedi bile, ne de Ankara’nın o çok DİN meraklısı isimleri tartıştı, ÇOCUK GELİN KABUL EDİLEMEZ’i !

Konu onlara cazip gelmedi anlaşılan !

Bu, deprem nedeniyle terk etmek zorunda kaldığım Hatay’ın CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik karnesi ne kadar kırık olursa olsun, hatta deprem ve sonrasını ne kadar berbat bir performansla noktalamış olursa olsun, BENDEN deyişimiz gibi !

Her şartta seçileceğini bilenlerin BİZLERE YAŞATTIKLARI gibi !

Hak ediyoruz belki de…

İşimize gelen için konuşurken, BİZDEN dediklerimize KÖR oluyoruz, tüm yanlışlarını siliyoruz, hatta savunuyoruz ! Tamam da o BİZDEN denen nasıl bir BİZDEN ki, bizi bu kadar teslim alabiliyor, vicdanımızı böylesine köreltebiliyor ?

Buna benzer bir örnek okudum geçenlerde, bir sosyal medya hesabı üzerinden ! Hesap sahibi bende kalsın ama, paylaşımına gülümsememek zor be kardeşim ! Ciddi ciddi bu tür cümleler paylaşılırken, biraz düşünsek, hiçbir kelimenin ayağının yere basmadığını fark edeceğiz de, yapmıyoruz bunu !

Paylaşım mı ?

Aynen, kelimeler şu…

“…an itibariyle, İsrail’in Hayfa Limanı’nda olan Hatay RO-RO’nun sahibi kim, biliyor musunuz ? AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler ! Gazze’de katliam sürerken bile, hiç ara vermeden İsrail’e sevkiyatlarına devam ediyor…”

14 Kasım 2023 tarihli bu mesajını da #İsraileSevkiyatıDurdur etiketiyle noktalamış, bu arkadaşımız…

Güler, bir işadamı…

Para kazanmak zorunda…

Bunu da legal bir ticaretle yapıyor…

Hayatın devam ettiği gerçeğinde, yapmak da zorunda…

AKP’li oluşu ya da kişisel fikirleri tabi ki onu ilgilendiriyor…

Ama madem konumuz MÜSLÜMANLAR ÖLÜYOR, ÖLDÜRÜLÜYOR kısmı, o mesaj sahibi gibi düşünen o koca kalabalığa bir şeyler hatırlatalım ! Yıllardır Yemen’de, iki Müslüman ülke, Suudi Arabistan ve İran tarafından sürdürülen kanlı savaşın faturasını da siviller ödüyor… Açlık, ülkenin en büyük sorunlarından bir tanesi ! Çocuklar, yetersiz beslenme nedeniyle hayatlarını kaybediyor ! Çocuk askerler ise savaşın en kirli yanlarından bir tanesi !

Peki,

…bugün Yemen’de milyonlarca sivilin düşürüldüğü bu gayet insanlık dışı halin faturasında kim durdu, duruyor Türkiye’de ? Tamam da Gazze için yapılan miting, gösteriler, protestolar Yemen için de yapıldı mı, ne Ankara ne de Gazze aşkıyla (!) yanıp tutuşanlar tarafından ? Kanlı savaşın faturasını sivillere kesen Suudi Arabistan ve İran’la ticaret kesilsin diye benzer çağrılar yapıldı mı sahi ? Aynı suçlamalar yöneltildi mi birilerine karşı ?

Cevap mı ?

Koca bir HAYIR !

Herkes sustu…

Hiç kimse konuşmadı…

Ne protestolar oldu ne gösteriler…

Miting alanları bile dolmadı onlar için…

Niye mi ?

Konu ne Gazze çünkü, ne de Yemen !

Konunun içinde Müslüman – Yahudi çatışması var, ki birilerini besleyen asıl taraf da bu ! İsrail ! O yüzden de kendi içlerinde birbirlerinin kuyusunu kazmaya dün de bugün de devam eden İslam ülkelerinin İsrail başlıklı Gazze çağrıları da bundan !

Neymişiz ?

Sesli söyleyin…

Korkmayın…

Evet,

…İKİYÜZLÜYÜZ !

Görmüyoruz, bilmiyoruz, duymuyoruz !

Ardında da İNSANIZ diye ortalıkta dolaşıyoruz !

Çünkü bize göre acının kimliği önemli, kendisi değil !