Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 719 defa okundu.

Gerçekten De… UTANÇ VERİCİ!

Hatay’da yaşanan son yağmurun ardından, kentin Eğitim ve Araştırma Sahra Hastanesi de dahil, konteyner kentlerde kalan insanların ne de büyük bir çaresizliğe mahkum edildiğini izledik bir kez daha… Çadırdan konteynerlere alınan insanlara “İŞTE BURADA KALACAKSINIZ” diyenlerin, kalınacak yerleri, aslında hiç de olması gerektiği gibi hazırlamadığını en çok da !

Sahi,

ÖZÜR diledik mi ?

UTANDIK mı peki ?

Her hangi bir İSTİFA geldi mi ?

Haklısınız,

…hiç biri !

Bakın, depremin yıktığı Antakya’dan paylaşılan bir mesaj ne diyor, haklı olarak…

“…

Meteoroloji, günler öncesinden, şiddetli yağış ve rüzgar olacak diye UYARIda bulunuyor ! Peki, vatandaşları mı uyarıyor yoksa yetkilileri mı ? Deprem öncesinde, (Antakya) Uzun Çarşı’nın sular altında kalmasına alışmıştık, ama artık Hatay, özellikle Antakya, çok hassas durumda !

Deprem öncesinde zaten altyapı yoktu… Depremle birlikte, olanı da zarar gördü...  Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir misali, yağmurların bu şehre ne kadar zarar vereceği de aşikardı… Yetkililer, yaz boyunca, konteyner kentlerin altyapı düzenlemesini NEDEN YAPMAZ, anlam vermek mümkün değil ! Bu kadar insan perişan oldu... Enkazdan kurtulduğuna hala kimse sevinemiyor…

Başka illere gidip yerleşmek varken, burada kalıp kendi şehrine sahip çıkmaya çalışan insanlara NEDEN kimse sahip çıkmıyor ? Çok zor mu, yağmurlara dayanıklı konteynerler yapmak ya da konteynerleri yağmurlu günlere hazırlamak ?

Koca bir şehre sahip çıkamadınız !

Hiç olmazsa, insanların yaşamaya çalıştığı yaşam alanlarına biraz özen gösterin…”

Hatay Valiliği, AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tüm bu eleştirilere HAKSIZ der mi ?

Yok, diyemez ! 

Ama keşke, hani mesaj sahibinin de dediği gibi, ÖZÜR dileyebilseler ! YAPAMADIK noktasında bir duruş sergileyebilseler ! Sanki her şeyi EKSİKSİZ yapıp da teslim etmişlercesine takındıkları o MAĞRUR hallerini terk edebilseler !

Eldeki tek rezalet bu da değil !

Bunca dramın, trajedinin, acının yaşandığı bir deprem felaketinde on binlerce insan hala eksiklerini tamamlamaya çalışadursun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, TBMM’deki 600 Milletvekiline verilmek üzere 600 adet GIDA KOLİSİ hazırlatmış !

Kendisine gıda kolisi gönderilenlerden biri de CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ! Açıkçası diğerlerinin tavrı ne oldu bilmiyoruz, ama koliyi iade eden iade eden Kara koysun istiyorum buna dair NOKTAyı !

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, 600 Milletvekiline koli göndermiş... Neredeyse her kolinin içinde toplam 1000 TL’lik ürün bulunuyor… Her gün, depremzedelerden telefonumuza, temel ihtiyaçlarına dair mesajlar geliyor... Deprem bölgesinde hiçbir sorun çözülmemişken, bu kolilerin oradaki yurttaşlarımız yerine bize yollanması, en hafif tabirle UTANÇ VERİCİdir…”

Çok haklı…

Ben, UTANDIM…

Gönderen adına da alanlar adına da…

Bu tok adamlar hikâyesinin Ankara’sı adına da…

Kış yağmurlarına teslim hayatlara mahkûm edilenler adına da…

İnsan merak ediyor…

Tamam, Ankara’daki Milletvekillerine bir güzellik yapmaya, bununla da belediyenin kurumsal kimliği adına gündem yaratmaya çalışıyorsunuz çalışmasına da, bunu yapanların hiç mi danışmanı yok yanı başlarında; ZAMANI DEĞİL diyen, YANLIŞ ANLAŞILIR diye müdahale eden, TAM DA DEPREM ZAMANI diye de ekleyecek olan !

Bence, artık vazgeçin…

Şu, TOK’un TOK’u doyurma hevesinden bir vazgeçin !