Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1013 defa okundu.

Fethullah Gülen’deyiz… Garip Sessizliğinde…

Onun için,

…vaiz diyen de var !

…imam diyen de !

…yazar da !

Ama bizler, hani onu tanımayanlar için, HOCA EFENDİ ibaresi kullanıldı hep ! Önünde el pençe divan durulan, ceketlerin iliklendiği, ellerin önde sıkıca birleştirildiği, saygıda kusur edilmeyen bu adam, anladık ki, bizim alamadığımız her şeyi devletten almış bir adam ! Hatta NE İSTEDİYSE verilmiş bir adam !

Onun ne olduğuna dair çok şey söyledik hepimiz…

Devlete sızmaya çalıştığını !

Devlet kurumlarında kadrolaştığını !

Bir çeşit tarikat ya da cemaat olduğunu !

Durum öyle bir noktaya geldi ki,

… 28 Şubat sürecinde, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü, Gülen ve örgütlenmesi hakkında bir rapor hazırladı ! Rapora göre, Gülen, bir örgütün lideriydi ve liderlik ettiği örgütün mensupları da Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerine sızıyordu !

Zaten onun bugün de devam eden Amerika hikayesi böyle başladı !

Emniyet Genel Müdürlüğü bu raporu aldıktan 3 gün sonra, 21 Mart 1999'da, sözde “sağlık” problemlerini sebep gösteren Gülen, Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçtı / gitti, ki o tarihten bu yana da Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında, Amerikan Gizli Servisi’nin denetiminde ve korumasında yaşamını SÜRDÜRÜYOR !

Aslında soru da bu !

SÜREN, sadece oradaki yaşamı mı ?

Yoksa buradaki faaliyetleri de buna dahil mi ?

Garip olan,

…o güne kadar açık açık NE İSTEDİ DE VERMEDİK diyenler, ki gerçekten de NE İSTEDİYSE verdiler, 28 Ekim 2015 tarihi itibariyle, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı eliyle yayımlanan “en çok aranan teröristler” listesinin kırmızı kategorisine yerleştirdiler, HOCA EFENDİ diye andıklarını, önünde el pençe divan durduklarını, ceket düğmelerini saygıyla sonuna kadar iliklediklerini… Ve ülke insanına MUHTEREM / SAYGIDEĞER diye anlattıkları, pazarladıkları bu adamı ve liderliğini yaptığı yapılanmayı, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) olarak, terör örgütleri listesine ekleyiverdiler !

Dostluk bitti…

Kaderdaşlık bitti !

Devasa paylaşım bitti !

Tüm o verilenler de bitti !

Ardından operasyonlar başladı !

Orduda…

Emniyette!

Yargıda!

Eğitimde !

Sermaye piyasalarında !

Onun yaptığı söylenen, ardından İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu tarafından O YAPMADI denilen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gerçekleşen ve yıllarca süren soruşturmalar neticesinde binlerce asker, hakim, savcı ve devlet memuru tutuklandı, on binden fazla eğitim personeli açığa alındı, özel kurumlarda çalışan 20.000'den fazla öğretmenin lisansı ise Gülen Hareketi ile bağlantılı olduğu iddiasıyla iptal edildi ama… Devlet içinde sızmadığı hiç bir kurum bırakmayan bu HOCA EFENDİ etiketli TERÖR örgütünün, gariptir, siyasete sızamadığı söylendi ! Tek bir politikayı bile kandıramadığı ortaya çıktı ! Oysa ki sayısız politikacı ve Ankaralı bürokratın onu ziyaret ettiği, fotoğraflarla belgelendi !

Hepimizin merak ettiği şeyi, Amerikalı bir Gazeteci dostum sorsun…

Siz de DÜŞÜNÜN !

“Hakkında terör örgütü üyeliği, liderliği suçlamaları yapılan, devleti yıkmaya ve ele geçirmeye çalışmakla suçlanan, cemaate mensup binlerce insanın tutuklandığı, gözaltına alındığı, sahip olduğu kurumların kapatıldığı bir ortamda, bugün Amerika’da HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞÇASINA yaşayan ve SUSAN Fethullah Gülen, sahi, NİYE SUSUYOR? Neden tek bir kere bile Ankara’daki işbirlikçileri hakkında AÇIKLAMA yapma gereği hissetmiyor, onu suçlayanlara SİZ DE diye başlayan cümleler kurmuyor ? Kanlı bir darbe planlayıcısı olmanın etiketinde, nasıl oluyor da BENİMLEYDİNİZ bile diyemiyor ?

Onu susturan şey NE ?

Onu susturanlar KİMLER ?

Süren, devam eden bir şeyler mi ?

Aslında BİTTİ denenler BİTMEDİ mi ?

Kaldığı yerden DEVAM mı ediyor her şey ?

Soru da çok, ama Türkiye’nin HOCA EFENDİ ile başlayan hikâyesinde biriken karanlık da…”