Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 383 defa okundu.

Erdoğan'ın Emekli Açmazı! Emeklinin Yaşam Savaşı...

"AKP lideri, aynı zamanda Cumhurbaşkanı olan Erdoğan" mı demeliyim yoksa "Cumhurbaşkanı, aynı zamanda AKP lideri olan Erdoğan" mı ?

Bilemedim ama, konuşmuş yine, bizler, emekliler hakkında ! Emeklilere verilen maaşın yeterli olmadığını kabul etmiş ama, “Emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz” diye de sormuş ! 

Tabi bir de hesap etmiş...

Külliye'deki hesap mı ?

Emeklinin filesine uymamış !

Demiş ki,

"Birileri çıkıyor, 'maaşlarına 7-10 bin lira ekleyelim' diyerek emeklileri tahrik ediyor..."

Bizlerin TAHRİK olma halini merak ettim ! Yıllardır açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edilmiş, ama buna rağmen hep de susmuş olanların, TAHRİK olup da ne yapmalarını bekliyor, Erdoğan ! Milyonlarcasının protesto için sokaklara çıkıp, HÜKÜMET İSTİFA diye bağırmasını mı ? YEDİNİZ YETER, demelerini mi ? "Devlete bir ömür verdik, o ömrün bedelini ödüyorsunuz, cebinizdekileri değil" diye bağırmalarını mı ?

Garip ama, demekle de kalmamış, emeklinin onlara olan maliyetini bile çıkarmış, Erdoğan !

"16 milyon emeklimiz var ! 7 bin eklemek demek, bütçeden 1,4 trilyon lira eklemek demek..."

Vah ki vah ! 

Devleti yönetenler, bu ülke için çalışmış, yaşlanmış, artık daha fazla çalışmaya da dışarıda koşturmaya da hali kalmamışlara bir hesap çıkartıyor ve YÜKSÜNÜZ diyebiliyor, MALİYET BU diye ekleyebiliyor, hatta VEREMİYORUZ diye de bahanelerini sıralayabiliyor !

DEM Genel Başkanı, Hatay kadın siyasetinin hem daim başarılı ismi Tülay Hatimoğulları devam etsin bundan sonrası için, hani madem EMEKLİ YÜK diyorlar, ALIN SİZE ÇÖZÜM diyeni de bir dinlesinler !

"Cevap veriyoruz ! Günlük 34 milyon TL harcanan 1150 odalı Saray’ı kapatarak, her bakanın altına çektiğiniz milyonluk arabalarınızı satarak, emeklilere hak ettikleri maaşı vereceğiz... Halkın vergileriyle şatafat içinde yaşadığınız iktidarınıza son vererek, halkın parasını halka teslim ederek, emeklilere hak ettiği maaşı vereceğiz..."

Basit mi ?

Anlamadık mı ?

O zaman ben de ekleyeyim...

Mesela,

...sayıları 30 bini aşan, ama eDevlet sonrası sorumluluk alanları neredeyse sıfırlanan Muhtarlık pozisyonunu kaldırın bir an önce ve hazineden her ay ödenen milyarların önüne bir set çekin ! 

Mesela,

...bir dönem Milletvekillerinin kullandığı Vekil Konutları gibi Vekil Lokantası'nın kapısına da kilit vurun ! Her gün milyonlarca zarar ederek, Milletvekillerine ve misafirlerine hizmet eden o 550 çeşitten oluşan menüyü, yoksul halkın gözü önünden bir an önce kaldırın ! Sadece bu da değil ! Onlar için devletin kasasından ödenen her ekstrayı / avantajı sıfırlayın !

Mesela,

...mesleki bir sıfatı olmayan Milletvekilliğine kazandırılan EMEKLİLİK hakkını bir an önce kullanım dışı bırakın ! Bugüne kadar bu hakkı kazanmış olanlardan da bu hakkı alın ! Halkı temsil etmeyi, kıyak bir yönetici koltuğu rahatlığına sahip olmakla eşdeğer hale getiren bugünkü sisteme bir nokta koyun !

Mesela,

...sloganlarla YERLİ ve MİLLİ diye yeri göğü inlettiğiniz TOGG'u, devletin RESMİ KURUMSAL makam aracı haline getirin ! Madem emekliye verecek paranız yok, bunu açık açık da itiraf ediyorsunuz, o halde Erdoğan'ın ve Bakanların da dahil olmak üzere, kamudaki AUDI, BMW ve MERCEDES saltanatına kapıyı bir ön önce kapatın !

Mesela,

...devleti yönetenler için inşa edilen Marmaris'teki yazlık külliye (!) ile Ahlat'taki kışlık külliye (!) diye tabir edilen son derece lüks ve gereksiz kalemleri de devletin sırtına yüklemekten vazgeçin ! Hatta yeniden Çankaya Köşkü'ne dönmek için bavullarınızı toplamaya başlayın !

Anlayacağınız,

...bu ülke insanı, kendi memleketine dahi gidemeyecek duruma düşürülmüşken, sizlerin İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ hikayenizden gına geldi hepimize, ARTIK BİR DURUN !