Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 623 defa okundu.

Erdoğan'ı Suçlamak Mı? ARTIK SIRA BİZDE !!!

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’nin, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’la ilgili iki kez verdiği tahliye kararını tanımamış ! Yargıtay'ın kararını, TBMM'de Adalet (!) Bakanı eliyle okutanlar ise anayasal düzene ve hukuk devletine son çiviyi çakmış !

Aslında onlar, bu çivileri, hayatımıza uzun zamandır çakıyor zaten !

Bir tanesi demiş ki,

"Can Atalay’ı cezalandırmalarının tek sebebi, Gezi Direnişi değil ! O, tıpkı Selçuk Kozağaçlı gibi; Soma’da ve Ermenek’te katledilen madencilerin, Çorlu’daki tren faciasında yaşamını yitirenlerin, Aladağ’daki cemaat yurdunda yanarak ölen çocukların avukatıydı... Onu ve onun gibileri. bu yüzden cezalandırıyorlar ! Bir emekçinin canının bedelinin 27.000 lira olduğu bu cehennem devam etsin diye..."

Haksız da değil, ama...

Herkes gibi demeyeceğim...

Erdoğan, TEK ADAMMIŞ demeyeceğim !

Erdoğan, istemiş ve olmuş, demeyeceğim !

Erdoğan, hukuku çiğniyor, demeyeceğim !

Yok,

...bu konu artık Erdoğan'ı da aşıyor !

Tamam,

Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından herşey henüz bitmedi ! Bu karar, bir son niteliğinde de değil ! Çünkü Can Atalay'a ilişkin ihlal kararının uygulanmaması nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılmış iki ayrı başvuru bulunuyor ! Anayasa Mahkemesi, bu başvurulara ilişkin yeni ihlal kararı vermesi ve bu kararın da uygulanması halinde, Atalay'a ilişkin TBMM yolu yeniden açılacak... Hatta bunun için ihlal kararına dair TBMM Başkanlık yazısının Genel Kurul'da okunması yeterli olacak ve finalde de Atalay, yeniden Hatay'ın milletvekilli sıfatını kazanacak...

Peki, ne yapmak gerekiyor, en azından bundan sonra nasıl bir muhalefetin yapılması gerekiyor ?

Bir kere,

...ana (!) denilen muhalefet (!) partisinin bir an önce o ANA kelimesine, en çok da MUHALEFET etme görevine dönmesi, elde avuçta kalan hukuk ve adaletin toprağa gömülmesine ciddi anlamda ses çıkartması gerekiyor ! Açık söylemek gerekirse, kibar kibar, "Bu darbe girişimine karşı direneceğiz, mücadele edeceğiz" demekle ya da "Bu mücadelede herkesi direnmeye, mücadeleye ve bu darbe girişimine karşı pozisyon almaya, tepki göstermeye davet ediyoruz" diyerek, topu taca atmakla olmuyor bu işler, Sevgili Özgür Özel !

Önce direnecek olan, sizlersiniz !

İlk pozisyon alması gerekenler, sizlersiniz !

Yaşananlara tepki göstermesi gerekenler, en başta sizlersiniz !

Eğer bu konuda da liderlik yapamayacaksanız, ANA noktada durmayı bir kenara bırakmanız gerekiyor, ki Hatay'da, biz depremzedelerin tüm tepkisine rağmen, eleştirilerin odağındaki birini 31 Mart Yerel Seçimleri için koltuğunda bırakma gayretiniz ve ısrarınız, o ANA denen koltuğunuzu sallamaya başladı bile, bilesiniz !

Ha bu arada,

...başta da dediğim gibi, konu, Erdoğan'ı suçlamanın ve NE DESEK OLMUYOR'a mahkum olmanın ötesine taşınmalı artık ! Çünkü bu ağır hukuksuzluğun kurbanı olan Can Atalay'ın da dediği gibi, "Peki onlar 'bitti' dediler diye, ben görevimi yapmaya çalışmaktan geri mi duracağım? Asla ! Ülkeme, Hatay halkına, yıkılmış bir kentin ortasında oy kullanan insanlara karşı borçluyum..." O, bunu derken, içeriden bu cesaretle seslenirken, ANA denen muhalefetin de üstlendiği o ağır borcu ödemeye başlaması gerekiyor ! Kafasını, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alacağı karneye odakladığı o kum tepeciğinden bir an önce çıkartması gerekiyor ! 

Yahu, bunu ben mi söyleyeceğim size !!!

Protestonuzun ses mi getirmesini istiyorsunuz ?

Miting yapacağınıza, toplayın tüm milletvekillerinizi, Külliye denen Saray'ın önünde oturma eylemi yapın, size destek verecek diğer partilerin milletvekilleriyle beraber hem de ! Ellerinizde HUKUK yazan dözivler olsun ! Hatta HUKUK KATLEDİLDİ desin ! ADALET SİZLERE ÖMÜR diye de eklesin !

Anayasal hakkınızı kullanın !

Çiğnenen anayasanın size verdiği hakkı kullanın !

Kullanın ki, YAPTIK OLDU diyenlere BURADAYIZ deyin !

Demem o ki,

...barışçıl olmak kaydıyla, yapacağınız her eylemin hedefi SES getirmek olmalı ! Artık çıkın şu grup toplantılarının birbirinizi alkışlayıp durduğunuz cafcaflı alanlarından ! Artık bırakın, atılan sloganların doldurduğu miting meydanlarından !

Yaratıcı olun...

K O R K M A Y I N !

Depremde yerle bir olmuş Hatay'ın seçtiği Can Atalay ve ona inananlar için K O R K M A Y I N !